IJs

IJs. Heerlijk in de zomer, hels in de winter. Een mooi moment voor wat verkoeling of het begin van een serieuze onderkoeling. De status van het weer op de dag van de run is dus ook direct bepalend voor de zwaarte van dit obstakel. In Nederland zijn we al een paar bakken met ijsblokjes of ijsschotsen tegengekomen. Tijdens een Spartan Beast in Engeland hebben we tussen de ijsblokjes door mogen tijgeren. In Engeland is Tough Guy een befaamde race waar veel mensen onderkoeld raken doordat er in januari door het ijs gezwommen moet worden. Lees hier het verslag van onze vrienden van Mudstacle, best indrukwekkend.

Harbourrun

 

Trainingstips

Tsja… Kun je hier voor trainen? IJs blijft ijs en dus ontzettend koud. Volgens dit artikel van het amerikaanse Active.com kun je je lichaam laten wennen aan kou. Het komt er eigenlijk op neer dat je het vaak moet doen. Ga dus bijvoorbeeld zwemmen in koud water of neem regelmatig een ijskoud bad. Zelf hebben we dit jaar meegedaan aan de nieuwjaarsduik om toch al even te wennen aan hoe het koude water aanvoelt.

breakout run
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X