Modder

Je kunt grofweg vier typen runs onderscheiden, deze vind je hier. De populairste van deze runs (als we onze Facebook-poll mogen geloven) zijn de mud runs. Nou is het ook te gek om door de modder te waden, en doorheen te tijgeren, vast te blijven zitten in de slo mo mud of er in te springen. We hebben in Nederland al veel soorten meegemaakt. Tegenwoordig wordt de modder vaak speciaal aangelegd als er in de omgeving niet voldoende natuur is. Soms is de omgeving gelukkig zo uitgekozen dat er van nature veel modder aanwezig is, zoals bij de Dirtkings welke op een crossbaan plaatsvond. We hebben zelfs vernomen dat er organisaties zijn die modder gaan testen voordat ze hem bestellen.

breakout run

 

Trainingstips

Hardlopen door de modder kan vrij zwaar zijn. Je voeten worden vastgezogen en als het wat dieper is krijg je veel weerstand. Mits je niet zelf door zuigende modder gaat lopen is het vrij lastig dat gevoel na te bootsen. Wat jou zou kunnen doen is gewichten voor je schoenen gebruiken om het gevoel iets te benaderen.

Hieronder een keertje geen trainingsfilmpje (hoe je je beenspieren traint kunt je prima googelen), maar een mooi modderig filmpje van een Amerikaans event.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X