Dutch Mud Men Winning

Review: MudRunFun Lansingerland 2013

Afgelopen zondag was alweer de tweede MudRunFun. Op internet hadden we wat gemengde verhalen gelezen en gehoord over de eerste editie in Amersfoort. Uiteraard was het dus tijd om ons eigen oordeel te gaan vellen en togen we richting Lansingerland.

Aangekomen konden we onze auto prima parkeren op iets dat ook al wel op een stuk modderig parcours leek. De omgeving is ideaal voor een obstakelloop. Er was veel water waar mensen aan het kayakken waren, en liep een mountainbikeparcours over wat heuvels en er was een soort van bos.

 

Het startnummer ophalen ging vlekkeloos en er stond een hele groep CREW klaar om alles in goede banen te gaan leiden deze zondag. Omkleden ging in een tent vlakbij de start en alles was compact en overzichtelijk. Het was deze dag ook open dag bij Outdoor Valley en daardoor was er nog veel meer te doen. Je kon er bootcamp sessies volgen, er stonden kraampjes, je kon boogschieten en er was een zitplek met eten en drinken. De combinatie met de MudRunFun lijkt goed gekozen te zijn.

 

Maar we kwamen natuurlijk om te vlammen op de 16 kilometer. Een kleine groep enthousiastelingen stond al in het startvak klaar en met muziek werd de sfeer er ingebracht. De burgemeester “schoot” ons uiteindelijk weg om iets over één. Het parcours ging direct heuvel op en heuvel af. De route was met een lint afgezet en dat was op de meeste plekken ook wel voldoende. Een enkele keer was het even zoeken tijdens het eerste rondje van 8 kilometer. Verder liepen we door een oud maisveld waar nog wat stoppels stonden en moesten we door wat rietachtige begroeiing heen. Onderweg kwamen we diverse obstakels tegen zoals houten wandjes onder een hoek van 45 graden met een touw erop, een slootje waar we doorheen moesten, een bredere sloot met touw erover, netten waar we onderdoor moesten en diverse “glijbanen” van heuvels af. Er was lang niet zoveel modder als bij de Mudmasters, maar doordat er wel water, stof en veel zand was kwam iedereen behoorlijk onder de modder over de finish. Bij de finish kreeg iedereen een medaille en was er gelegenheid om (warm en koud) te douchen.

 

 

 

 

Een paar verbeterpunten die we wel aan kunnen geven zijn dat de route op sommige punten even zoeken was. Daarnaast raakte de kopgroep na de eerste ronde bij het start/finish punt de route even kwijt omdat het er erg druk was. Ook liep de kidsrun over hetzelfde parcours en kwamen we deze kleine obstakellopers onderweg tegen. Het zou misschien handiger zijn als de kidsrun wat verder na de volwassenen start of een andere route aflegt.

 

Uiteindelijk ging het (zoals in de mails ook al was aangegeven) vooral om de fun. Qua zwaarheid is dit zeker niet een hele zware, maar we hebben onszelf absoluut vermaakt. Zeker omdat we ook nog eens als eerste en tweede over de finish zijn gekomen.

Wil je zelf meedoen? Zondag in Zwolle is de derde MudRunFun!

 

 

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

1 reactie op “Review: MudRunFun Lansingerland 2013”

  1. Pingback: Jaarovericht 2013 | Deel 2: Voorjaar - Obstakels.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top