Hoe kun je trainen voor een obstacle run?

0

Training Obstacle RunEr wordt ons wel eens gevraagd hou je nou precies traint voor een obstakelloop. Het is lastig om de obstakels te vinden en ze precies te oefenen. Nou is dat ook niet helemaal nodig. Er zijn eigenlijk twee vereisten om een obstakelloop goed te kunnen volbrengen; kracht en uithoudingsvermogen. (Oh ja, en soms is een beetje lef ook wel handig ;)) Kracht heb je nodig om over, onder, tussen en om obstakels heen te komen. Daarnaast moet je soms spullen sjouwen, jezelf omhoog trekken of oefeningen uitvoeren. Bij de Spartan Beast stonden bijvoorbeeld ergometers waar je 50 keer op los mocht gaan. Uithoudingsvermogen is de tweede vereiste. Wil je de afstand van 12, 18, 21 of meer kilometer kunnen volbrengen, dan moet je die afstand in ieder geval wel hardlopend kunnen volbrengen. Hou er daarnaast rekening mee dat je spieren door de obstakels vermoeid worden en dat je constant uit je ritme gehaald wordt. Kun je normaal gesproken een halve marathon net volbrengen, dan is een halve marathon met obstakels toch wel een tandje zwaarder.

Een populaire trainingsmethode op dit moment is bootcamp. Hierbij bouw je alles op wat je nodig hebt voor een obstacle run. Verder zien wij de mooie ontwikkeling dat de organisatoren van de obstacle runs in Nederland ook zelf trainingen aan beginnen te bieden. Hooray!

Wil je meer info? Kijk dan eens op onze speciale trainingspagina.

Share.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X