Dirtkings 2013

Dutch Mud Men bij de eerste Dirtkings

Afgelopen zaterdag was de Dirtkings Mudrace / Obstacle Run in Heelweg. Vooraf was aangekondigd dat dit de meest modderige zou zijn en dat je niet bang moest zijn om vies te worden wilde je een echte Dirtking of Dirtqueen worden. Nou, dat hebben we geweten!

Bij de afrit van de snelweg stond al aangegeven welke kant we op moesten en toen we bij de Dutch Mud Men ToineRadstake kwamen stonden er een aantal verkeersregelaars om je naar de parkeerplek (die vijf euro koste) te wijzen. We kregen hier ook direct een handig boekje / kaartje mee waar de hele route opstond, het 06-nummer van de organisatie te vinden was en de wandelroute voor de toeschouwers zichtbaar was. Erg handig en we horen dat er vraag is naar de route / obstakels bij de toeschouwers! Binnen konden we ons startnummer ophalen, werd ons gewezen waar de kleedruimte was en konden we onze tas (bewaakt) achterlaten. Prima geregeld dus.

Er werd gestart in twee startgroepen waar een half uur tussen zat. Wij zaten in startgroep “Need for Speed” en mochten om half 11 los. Boven de start stonden een aantal danseressen het publiek op te zwepen en dat werkte goed. Deze dames hebben we overigens later zelf ook op het parcours voorbij zien komen, heel goed! De start ging onder het podium door en bestond uit een flink aantal sprinklers, waardoor je direct nat werd.Het parcours bestond uit twee niet-identieke rondes met bijzonder veel obstakels. Daarnaast was er goed gebruik gemaakt van de openbare ruimte en hebben we zelden asfalt gezien. Het parcours ging voor een groot deel door weilanden, bos en een zanderige crossbaan. Veel van de usual suspects aan obstakels kwamen we tegen; autobanden, houten muurtjes, tijgeren, monkey-bars en klimmen. Daarnaast zaten er paar mooie extra’s in. De ijsbak is wel echt een mooie toevoeging aan een obstacle run. Daarnaast was er een mooi verrassingsobstakel waarbij twee mensen zandzakken op en neer zwaaiden en waar je onderdoor moest kruipen. Ook het muurtje midden in de shock therapy boezemde bij een aantal mensen flink wat extra angst in. Al heb ik persoonlijk ervaren dat de stroomschok op mijn hoofd bij de shocking dirty een stuk pittiger was! De modder bij dit obstakel was trouwens van topkwaliteit terwijl die bij de dig in dig out een stuk minder fris rook. De meeste obstakels waren overigens van topkwaliteit, wat het evenement professioneel over deed komen. Bij de finish mocht je heerlijk het zwembad in glijden. Het was ijdele hoop dat je hier schoon van zou worden, het parcours had zoveel modder dat dat niet ging lukken. Maar daar houden we als Dutch Mud Men ook van!

Samengevat was de organisatie top geregeld, was het een run met alle elementen zoals een biertje op het einde, een t-shirt, behoorlijk veel professionele obstakels en een goede sfeer. Wat we wel merken is dat bij bijna alle obstacle runs de nadruk nog steeds wel ligt op het lopen. Wat ons betreft mag er in de toekomst wel wat meer gesjouwd, getild of geklommen worden zodat het nog iets meer een totale work-out wordt.


Je kunt je nu voorinschrijven voor de volgende Dirtkings. Deze wordt waarschijnlijk in oktober in Drenthe gehouden en anders in het voorjaar van 2014. Na een succesvolle eerste Dirtkings verwachten we hier veel van en zijn we er natuurlijk weer bij! Oh ja, en als alles doorgaat komt er 11 augustus nog een pittige verrassingsrun tussendoor. Meer daarover later ­čśë

P.s. De foto’s kun je hier terugvinden.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

3 reacties op “Dutch Mud Men bij de eerste Dirtkings”

  1. Pingback: De 6 meest bizarre obstacle runs - Obstakels.com

  2. Pingback: DirtKings komt naar Amsterdam - Obstakels.com

  3. Pingback: Alle info en obstakels DirtKings Achterhoek - Obstakels.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
X
X