Schoone Winter Obstacle Run

Review Schoone Winter Obstacle Run

De schoenen mochten nog een laatste keer uit de kast dit jaar. Op de valreep werd bekend dat in het Drentse dorp Schoonebeek een obstacle run werd georganiseerd voor 3FM Serious Request. Dat maakt ons enthousiast! Een delegatie van Team Dutch Mud Men & Chicks reisde af naar het Noorden. Hier ons verslag.

Schoone Winter Obstacle Run

Op zondag 22 december was het zover. De allerlaatste run van het jaar 2013. Qua afstand en uitdaging was er voor ieder wat wils. De run bestond uit een of meerdere rondjes van 2,5 kilometer. In elke ronde zaten 15 obstakels en je kon maximaal 4 rondjes lopen. Ook was er een Kids Run van  2,5 kilometer met extra begeleiders en een Buddy Run. Ons team schreef zich in voor de 10 kilometer. Na de online inschrijving kregen we niet direct een bevestiging, dus dat zorgde even voor wat verwarring. Een week voor de run kregen we per e-mail een uitgebreid programmaboekje dat alle onduidelijkheid wegnam.

De winter is net officieel begonnen, maar van barre omstandigheden was geen sprake. Met een graad of 9 en een beetje wind geen onderkoelingsgevaar. Voor het eerst organiseerde ‘Glazenhuis Schoonebeek’ en obstacle run. De verwachtingen waren dan ook iets minder hoogespannen dan bij de grote runs. Bij aankomst was gelijk duidelijk dat we met een kleinschalige run te maken hadden. Maar dat had zo zijn voordelen: genoeg parkeerplek! Binnen vijf minuten stonden we in een warm clubhuis met ons startnummer al vastgespeld. De sfeer zat er al goed in in Schoonebeek. Livemuziek schalde door de speakers en wij tuurden alvast door de ramen naar wat ons te wachten stond.

Tijdens de Run: banden mee

We begonnen met een stukje hardlopen om het voetbalveld van de lokale vereniging. Na wat springwerk over de veldhekken renden we over een trappartij de tribune op. Vervolgens renden we weg van de velden de natuur in. Eenmaal de hoek om stond er een flinke stapel banden op ons te wachten, de bekende Getting Tired. De mannen van het team besloten direct een band mee te nemen. Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan? Vervolgens mochten we lekker de sloot over springen en daarna het dak op. Het volgende obstakel was gemaakt van stalen buizen. Echt nat waren we nog niet, dus daar kwamen we makkelijk op zonder te glijden.

Schoone Winter Obstacle Run

Tot zover waren de hindernissen prima te doen. Ongeveer halverwege kwamen we bij een diepe moddersloot aan. Dat is wat wij noemen een uitdaging! Vier keer mochten we de sloot over via een houten loopbrug die in de sloot hing. Nu waren we nat en vies, dat begint erop te lijken. Door naar een aantal heuvels van zand en modder. Het volgende obstakel zorgde voor enorm veel lol; tijgeren door plassen water en ondergelopen buizen. Tussendoor nog even poseren voor de foto en dan snel door.

Het laatste gedeelte van de race mochten we over een net klauteren. Een van de uitdagendste obstakels. Vervolgens stond er een partij zeecontainers op ons te wachten. Eerst erin klauteren, dan weer eroverheen en de laatste zeecontainer heeft nog een verrassing: deze is gevuld met autobanden. Eenmaal uit de containers krijgen we wat roze kleur op ons afgevuurd om de laatste obstakels van de ronde te overwinnen. Nog een paar hekken over een Balance Parcours van pallets en dan is de start/finish in zicht.

Schoone Winter Obstacle Run

De kleine maar enthousiaste groep supporters juichten ons toe vanaf het clubhuis, wij waren klaar voor nog 3 rondes. Vlak na de start/finish stonden bekertjes water klaar. Onderweg kregen we af en toe wat persoonlijke aanmoediging van de commentator. Weer zo’n voordeel van een kleinschalige run. En na elke ronde liet hij netjes weten wat onze tijd was. Op bepaalde stukken konden we meegenieten van opzwepende muziek, maar soms waren de melodieën ook ineens nergens meer te bekennen. Na 3 rondes wilden de Dutch Mud Chicks toch ook eens zo’n autoband uitproberen. Dus we zochten een mooie uit en lopen maar. Vooral qua evenwicht was het even wennen, maar al snel hadden we de smaak te pakken. Die band laten we niet meer los.

Na de Run: say cheese!

De run hebben we echt als team gelopen. Dus tijd voor een teamfoto! Dan snel op zoek naar de kleedruimtes en douches, want die wind voelt ineens behoorlijk koud aan. Er zijn gescheiden kleedruimtes en we zij de enigen, wat een luxe. Volop ruimte om onze modderige kleren te spoelen en weer fris naar het gezellige clubhuis te gaan voor een drankje. De grote vraag die ons natuurlijk bezighoudt: hoeveel geld is er opgebracht voor 3FM Serious Request? Alle acties van Glazenhuis Schoonebeek hebben maar liefst 10.000 euro opgeleverd! Diezelfde avond vertrekt er een bus met Schoonebeekers richting Leeuwarden om het bedrag eigenhandig aan de DJ’s te geven.

Schoone Winter Obstacle Run

Verbeterpunten

Er hadden iets meer moeilijke obstakels tussen mogen zitten. Naar onze mening waren twee obstakels echt uitdagend: de moddersloten en het hangende net. Muziek is altijd goed, alleen kregen we van twee kanten verschillende nummers te horen. Volgende keer iets beter op elkaar afstemmen. De verzorging kan nog iets uitgebreider. Naast de bekertjes water zou een stukje fruit lekker zijn.

Conclusie

We hebben genoten als team en we zijn blij dat we op deze manier konden bijdragen aan het goede doel. Dat is natuurlijk allemaal te danken aan de vrijwilligers die de run mogelijk hebben gemaakt. In Schoonbeek hebben ze laten zien dat je met een laag budget hele mooie obstakels kunt neerzetten, als je maar je creativiteit gebruikt. We zullen de gemoedelijkheid van dit Drentse dorp niet snel vergeten.

De uitslagen vind je hier.

Bedankt voor de foto’s Weiteveen. Hier alle foto’s van Weiteveen regionieuws.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

1 reactie op “Review Schoone Winter Obstacle Run”

  1. Pingback: Obstacle running voor het Glazen Huis - Obstakels.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top