Tough Mudder Legion

Tough Mudder blijft innoveren

Tough Mudder, één van de grootste organisaties binnen obstacle running wereldwijd blijft met innovaties komen. Voor dit seizoen zijn er een aantal mooie nieuwe obstakels aangekondigd, komen ze met een soort lidmaatschap en mag je niet meer alle obstakels doen onderweg.

Nieuwe obstakels

Tough Mudder komt met een aantal nieuwe obstakels, maar maakt ze nog niet allemaal bekend. De nadruk lijkt meer te komen liggen op teamwork. Bij Pyramid Scheme zullen de meeste deelnemers niet alleen boven kunnen komen en zul je het dus samen moeten doen. Family Feud is gefocused op families. Je kunt hier als toeschouwer je vader, dochter of maatje proberen van een obstakel te gooien. Pole Dancer lijkt iets minder speciaal en mag iedereen doen, dit in tegenstelling tot Fire in your hole, waar je exclusief toegang tot dient te verkrijgen.

Mudder Legion, de exclusieve club

In het kader van klantenbinding hebben ze nog iets nieuws bedacht bij Tough Mudder. Als je in het verleden een Tough Mudder gedaan hebt mag je jezelf Mudder noemen. Nu kun je nog een stapje verder gaan met als voordeel dat je obstakels over mag slaan en speciale obstakels als enige wel mag doen. Nou klinkt obstakels overslaan als iets wat we niet willen, maar daarover zo meer. Je kunt vanaf dit jaar lid worden van Mudder Legion, een exclusieve club Mudders waar je bij hoort als je in 2014 een Tough Mudder doet en dat minstens je tweede is (of er twee doet in 2014.) Om echt tot de club te behoren moet je tijdens deze tweede Tough Mudder wel een rondje Legionnaires’ Loop lopen. Nou vraag je je af wat de voordelen van het toetreden tot Mudder Legion zijn. We sommen ze even voor je op;

  • Je krijgt toegang tot Legionnaires’ Loop. Een rondje met speciale obstakels die de normale Mudder niet mag doen. Zo mag je het vette nieuwe obstakel Fire In Your Hole alleen als Legionnaire doen.
  • Toegang tot een zeer exclusief obstakel. Een nog geheim obstakel wat ze zelf omschrijven als This is our most bad-ass obstacle yet. Truly.
  • De optie om Electroshock Therapy over te slaan. Hou je niet van stroom bij de finish? Dan MAG je hem overslaan.
  • Speciale gekleurde hoofdbanden om te laten zien dat je bij de club hoort. Hoe meer runs, hoe specialer de kleur.
  • Er wordt verantwoordelijkheid naar andere Mudders van je verwacht, jij bent ten slotte de pro.
  • Speciale kleding die je alleen bij een evenement als lid kunt kopen.

Tough Mudder in Nederland

We hebben Tough Mudder gevraagd naar hun plannen voor 2014 en races in Europa. Waar ze in Groot Brittannië al enkele jaren aanwezig zijn gaan ze dit jaar nog meer naar het vasteland van Europa. Helaas ligt de focus in 2014 voor op Duitsland. Daar zijn intussen vijf races aangekondigd. Met Team Dutch Mud Men zullen we bij de meeste races in Duitsland aanwezig zijn om toegang te krijgen tot Mudder Legion. Check onze event-pagina om met ons mee te gaan en ook bij de club te horen.

Tough Mudder Legion

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top