Venlo Stormt

Review Venlo Stormt 2014

Afgelopen weekend stormde het voor het eerst in Venlo. Erik en zijn broer waren erbij en schreven dit verslag.

Venlo Stormt 2014

VenloStormt is een mooie instap obstaclerun met ruimte om te groeien. Een leuk parcours aan de Maas bezaaid met papieren startnummers.

Waar VenloStormt nog niet te vergelijken is met tegenshangers als MudMasters of de Strong Viking run zijn ze al goed op weg. Voor een eerste editie is er goed nagedacht over de communicatie in de aanloop naar de run. Doormiddel van e-mailupdates namen ze de deelnemers mee in het proces en oefenruns maakte ze bekend met het terrein.

Venlo Stormt

Vormgeving

Het is echter maar goed dat er over smaak niet te twisten valt gezien de kleurkeuze en vormgeving van de huisstijl. Het feit dat er überhaupt shirts en medailles verkocht zijn spreekt voor de kwaliteit van de sales afdeling in mijn ogen. De startnummers vallen v.w.b. de vormgeving wel in een andere categorie. Hier kwam het grafisch ontwerp in combinatie met de kleuren goed tot zijn recht. De persoonlijke touch (In mijn geval ErikStormt) was ook erg goed en gaf een flinke boost aan ieders fanbase langs de kant. Top!

Venlo Stormt

Routing

De routing naar de loop en op het terrein was niet best. Zonder de weg te vragen naar de nummeruitgifte hadden ik het nooit kunnen vinden. Wellicht dat ik overheen heb gekeken maar het is de eerste keer in ca. 10 obstacleruns dat dit me opvalt.

De Run

Er werd gestart in groepen van 100 runners om de drukte bij de obstakels op te vangen aangezien dit bij veel lopen voor fikse opstoppingen zorgt. In Venlo was dit perfect geregeld. Ik heb niet één keer stil gestaan bij de hindernissen. Hier kan menig obstaclerun wat van leren!

De run was opgebouwd uit 2 rondes van 10km (voor wat betreft de 20 km run) met 10 hindernissen variërend van zeecontainers tot klimnetten en van drijvers tot een konvooi pantserwagens. Een mooie verdeling van obstakels en loopafstand.

VenloStormt eindigde naar mijn menig ietwat in mineur waar de binnenkomst uitzonderlijk onduidelijk was. Geen finishboog of een laatste rechte stuk vol toeschouwers maar 3 korte bochten in 20 meter en een podium. De eerste keer dat ik ooit de weg heb moeten vragen tijdens een run en het feit dat dit in de laatste 20 meter is maakt het nog ongelukkiger. Het finishgebied is waar de meeste winst te behalen valt voor de komende edities.

Venlo Stormt

Conclusie

VenloStormt is zeker de moeite waard om te lopen en de organisatie heeft over veel aspecten erg goed nagedacht voor een eerste editie. De obstakels waren moeilijk genoeg om je doorzettingsvermogen te testen en eenvoudig genoegd dat iedereen ze kan halen. Een leuke run voor de familie maar waar de doorgewinterde obstaclerunner niet van wakker zal liggen.

Tot volgend jaar!

Pluspunten

 • Communicatie in aanloop van run.
 • Starttijden per startvak
 • Eindtijden snel online
 • Bemanning op het parcours
 • Hindernissen
 • Toegankelijkheid
 • Overzichtelijkheid voor toeschouwers
 • Aantal toeschouwers
 • Door het centrum van Venlo

Minpunten

 • Routing
 • Ontbreken gezamenlijke warming-up is jammer
 • Startnummers
 • Finishgebied
 • Foto’s pas later online dan aftermovie
 • Foto’s uit tent finishgebied niet online

Venlo Stormt

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
X
X