Strong Viking Hills Edition

Review Strong Viking Hills Edition 2014

Vorig weekend vond de tweede Strong Viking Obstacle Run van dit jaar plaats. Na de Mud Edition in Wijchen hadden we nu de Hills Edition in Spaarnwoude. Naast de normale afstanden van 7, 13 en 19 kilometer was er ook voor het eerste een marathon-editie bij Strong Viking; The Iron Viking. Uiteraard moesten wij daar aan meedoen om te ervaren hoe hij zou zijn.

Harbourrun
Strong Viking Hills Edition
Respect voor de gemaskerde loper van Stress’in Out

Gezonde spanning bij de start

Om 9.40 mochten we gaan starten, dus we stonden al op tijd in het startvak deze zaterdagochtend. Waar het meestal flink losgaat in het startvak was het nu toch wel een beetje tam. Iedereen had een gezonde wedstrijdspanning vermoed ik. De rest van de dag heeft entertainer René het vast wel makkelijker gehad met mensen warm krijgen. Op de typische Strong Viking manier gingen we aftellen naar nul en mochten we het muurtje aan het einde van het startvak over. We begonnen met een ronde van 19 kilometer om vervolgens het parcours van de 13 kilometer te lopen, dan de 7 kilometer om af te sluiten met een lusje van een kilometer of drie.

Strong Viking Hills Edition
Altijd leuk om als team te lopen

Klimmen en dalen

Bij de parcoursverkenning hadden we jullie al verteld dat het flink wat klimmen en dalen zou gaan worden. Direct na de start mochten we het klimmen direct in de praktijk brengen door de bekende rotsformatie te beklimmen, over de trap af te dalen en direct weer te beklimmen. Spaarnwoude bevat een aantal single track mountainbike parcours en deze paadjes hebben we volgens mij allemaal bedwongen. Vooral de heuvel van de uitkijktoren zullen veel deelnemers niet snel vergeten, deze mochten we namelijk elke ronde een keer of drie van diverse zijden beklimmen.

Strong Viking Hills Edition
En de monkey bars gaan UP

En als je dacht dat naar boven lopen zwaar is, ga dan maar eens naar boven tijgeren. Tijdens de Iron Viking mochten we drie keer naar boven tijgeren. Dit was misschien wel het zwaarste obstakel van het parcours. Tijdens de derde ronde ben ik op mijn buik, mijn rug, mijn zijde en rollend naar boven gegaan. Dit obstakel brak sommige mensen echt op en ik heb genoeg mensen gezien die het niet meer trokken en naar boven gingen lopen.

Strong Viking Hills Edition
Er kwam geen eind aan het bergop tijgeren

Langer, hoger, zwaarder

We kwamen er al snel achter dat het vandaag allemaal wat langer, hoger en zwaarder zou gaan worden. Het tijgeren was langer en pittiger omdat het bergop was, de muurtjes waren vrij hoog en heel glad aan de voorkant, er zaten behoorlijk lange stukken water in. De organisatie had een pittige run beloofd en die hebben we ook gekregen. Vooral het feit dat we veel obstakels drie of zelfs vier keer mochten doen maakte het een flinke uitdaging.

Daarnaast waren er voldoende leuke extra’s. Zo mochten we tussen de hoge muren in nog even tijgeren, want waarom makkelijk als het ook moeilijk kan. Bepaalde obstakels kwamen we overigens maar één keer tegen omdat ze alleen in de grootste ronde zaten.

Strong Viking Hills Edition
Zo kan het natuurlijk ook

Uiteraard ontbraken de typische Strong Viking obstakels niet; zandzakken naar boven trekken bij Raise the sail, met schild en hamer lopen tijdens Carry the shield, de Walhalla Steps, Wood Climb en al het hout tillen en slepen tijdens Log Lift en Log Drag.

Strong Viking Hills Edition
Carry the shield

Je angsten overwinnen

Wat leuk is, is dat er ook op je gevoel van angsten ingespeeld wordt, deze mentale obstakels zijn toch wel één van de leuke dingen aan een obstacle run. Uiteraard waren er de stroomdraadjes bij Thor’s Lightning. 

Strong Viking Hills Edition
De water cage

Verder was er een nieuw obstakel waar ik erg blij van wordt omdat het toch wel één van mijn favoriete obstakels is. Bij de Water Cage mochten we het water in op onze rug om vlak onder de bouwhekken door naar het einde te gaan. Omdat je oren onder water zitten en je maar net genoeg ruimte hebt om adem te halen is dit best een spannend obstakel.

Strong Viking Hills Edition
We zijn er bijna

En heb je last van hoogtevrees, dan was Wodin Walk een pittig obstakel. Op anderhalve meter hoogte moest je je balans houden om over een sloot heen te komen. Ik heb er behoorlijk wat zien vallen en we kwamen er in de derde ronde pas achter dat als je elkaar vasthoudt het een stuk eenvoudiger gaat.

Strong Viking Hills Edition
Lekker glijen

Water edition?

Ondanks dat de Hills Edition van Strong Viking was had het ook best de Water Edition kunnen zijn. Afgezien van de Viking Jump die echt pas bij de Water Edition komt zat er behoorlijk wat water in deze editie. Gelukkig scheen het zonnetje en kregen we het niet echt heel koud onderweg.

Strong Viking Hills Edition
Of hij bleef drijven in modder weten we niet

Fun

Uiteraard zat er ook voldoende fun in het parcours. Carry a viking is altijd goed omdat je dan een andere deelnemer op je rug meeneemt en echt samen het obstakel neemt. En loop je alleen, dan kun je meteen nieuwe vrienden maken. Ook de trenches bij de Mud Battle waren leuk om te doen. Zeker in de vierde ronde was de modder spekglad en was het klimmen en dalen niet heel eenvoudig.

Strong Viking Hills Edition
Nog even een paar Vikings uit de weg ruimen

Net na de modder stond de Viking Roof, het bekende obstakel wat we ook meegenomen hebben naar Koffietijd. Deze was spekglad geworden doordat hij vol met modder zat. Verder was de lange glijbaan leuk om te doen. Doordat hij behoorlijk lang was kon je prima vaart maken en moest je uitkijken dat je niet helemaal achter in het bos terecht kwam.

Strong Viking Hills Edition
Done!

Misschien wel de allerleukste waren toch de pontons in het water. Achter de naam River Monster bleken een vijftal opblaasbare pontons schuil te gaan die over het water lagen. Je sprong in het water, kon er aan een touw uitklimmen en met een mooie sprong weer van het ponton afspringen. De terugweg over het water mochten we zwemmen.

Again, again, again…

Na een aanvaring met vier of vijf Vikings en hun gave schilden mochten we Walhalla steps over. Ronde één zat er op… Nog drie te gaan! Het bier in Walhalla is nog ver weg…

Strong Viking Hills Edition
Cheers

Samengevat?

Er was ons een pittige run beloofd en die hebben we ook gekregen. Spaarnwoude is echte een prachtige omgeving voor een obstacle run waar je echt heel veel mee kunt; heuvels, water en voldoende ruimte voor flinke obstakels. Zoals we gewend zijn van Strong Viking waren en veel grote obstakels, geen wachtrijen en was het allemaal goed geregeld. Pittige obstakels, een zwaar parcours, heel veel fun en wat mentale prikkels; na de Mud Edition eerder dit jaar heeft Strong Viking wederom bewezen top-evenementen neer te zetten. Uiteraard zijn we later deze maand weer van de partij bij de Water Edition.

Aftermovie

En de officiële aftermovie is intussen ook klaar. Check hem hieronder.

Harbourrun
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

16 reacties op “Review Strong Viking Hills Edition 2014”

 1. Organisatie was prima, de run zelf was ook er leuk om te doen met leuke hindernissen. Echter niet alle hindernissen waren even veilig, zo lag er een zware zandzak overdwars op de slide ware iedereen met zijn rug overheen vloog en waren de water bakken onder de hindernissen niet breed genoeg zodat je op de rand viel als het niet lukte (enkel zien gebeuren). De prijs was aan de dure kant (naast 8euro parkeren en 3.5 voor een flesje WATER) onderweg ook enkel een banaan en water. Dat alles doet niets af aan de run zelf die was gewoon in 1 woord vet.

 2. Hele vette run. Hills zeker gemerkt. Warming-up was bij de mud meer aanwezig door een persoon die voor de groep stond. De modder was weer lekker. Soms was alleen de route links of rechts voor welke afstand niet helemaal duidelijk. Op naar de water editie. Ooraahhh!!

 3. Richard Kooijman

  Zeer mooie run met goede obstakels. Ook zeker niet te weinig obstakels. Ook allemaal van goede kwaliteit em. dus veilig. Supergaaf parcours. Genoeg mud, water en hills.
  M.a.w. Één die je zeker niet mag missen. Volgend jaar ben ik er weer.
  Complimenten aan de organisatie!

 4. Het parcours was top, het “festivaldorp” viel wat tegen. Ik heb echter enkel vergelijkpunten bij de Spartacus-series moet ik er eerlijkheidshalve aan toevoegen. Oh, in dat vergelijk steekt Strong Vikings er trouwens met kop en schouders boven uit wat parcours betreft!

 5. Weer een goed georganiseerd evenement. Met veel leuke hindernissen. In de ochtend was de doorstroming op het parcours super in de middag ontstonden er wel wat opstoppingen op het parcours. De muren doen het altijd goed. Laatste kwam je zeker niet alleen overheen. Goed gebruik gemaakt van de locatie. Jammer dat de slide ”s ochtends nog dicht was maar gelukkig ”s middags wel gedaan er leuk!!

 6. Strong Viking levert de beste runs van Nederland, het parcours was super met heel veel heuvels. Dat voelde je wel. Leuke obstakels, die op verschillende manieren uitdagend waren. Verzorgingsposten onderweg waren goed geregeld, personeel was aanwezig en behulpzaam en de route was duidelijk. Alleen in het bos waren er wat lijnen kapot waardoor je toen even moest zoeken.

 7. Jeroen koopman

  Heb een super dag gehad in spaarnwoude, m’n eerste marathon is een feit.
  Locatie super , organisatie goed geregeld alleen jammer dat in de laatste lus van de marathon geen drinkplaats meer aanwezig was. Erg zwaar maar zekers een voldaan gevoel. Op naar de volgende.
  Thx team dmm en strongviking voor deze dag.

 8. Mooi parcours. Goede organisatie. Degelijke obstakels, alles voelde stevig aan en was mooi afgewisseld. Erg mooi gebruik gemaakt van het terrein!

  Heb de run met er veel plezier gelopen.

  Wat ik persoonlijk graag zie aan de finish is iets meer enthousiasme van het personeel, het was nu een beetje lauwe binnenkomst. Maar dat doet niks af aan de race zelf.

  Ook zie ik liever een medaille aan het einde. De tshirts blijven leuk en is een goed reclame middel maar die draag ik toch niet heel vaak na de race. Dus liever een medaille voor mij.

 9. Ik vond hem echt top! Warming-up had misschien wat uitgebreider gemogen (breakoutrun was echt geniaal), maar de sfeer was goed. Ook werd ik als vrouw goed over de obstakels geholpen en heb ook anderen kunnen helpen. De hills maakten het parcours extra uitdagend en ook de hoge muren waren superleuk! Ben benieuwd naar de water edition!

 10. Iron Viking: beste parcours dat ik ben tegen gekomen tot nu in NL.
  Volgend jaar weer zo DMM !!!

  Aan alle parcours bouwers: stop met het gebruik van betonplex. Het is te glad. Je komt zo nooit zelf een muur over omdat het te glad is om je voeten of benen tegen de muur te kunnen gebruiken.

 11. Iron Viking je was geweldig!!
  Top locatie en wat een marathon, het parcour alleen al heeft me een aantal keer laten knakken!! Laat staan de inmens lange tijgertocht omhoog, wat een hel maar ook zo super!

  Next time Iron Viking doe ik zeker weer mee! OORAH!

 12. Pingback: Strong Viking komt met seizoenskaart

 13. Pingback: Review Strong Viking Water Edition 2014 - Obstakels.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Een kortingscode voor DutchMudMen.com, altijd het laatste nieuws en kortingscodes voor je obstacle run. Schrijf je nu in.

Scroll naar top