Spartan Race

Review Spartan Race Madrid

Afgelopen weekend was de eerste Spartan Race in Madrid in Spanje. Joost was erbij en schreef een verslag.

In Madrid heb ik meegedaan aan de Spartan Super, welke ongeveer 13 kilometer is. Ik had wel een kuitblessure, dus heb er wat langer over gedaan. Hij was wel gaaf ondanks de tijd en blessure! Gelukkig komen er meer obstacle runs naar Spanje. Wellicht ook een nieuwe Spartan Run editie in Oktober, in Barcelona.

Review Spartan Race

Locatie

Madrid was een bijzondere locatie voor de tweede Zuid-Europese Spartan Race, na die in Italië. Naast een uitstekende omgeving te bieden voor een obstacle run, met woestijnachtige grond, bergachtige heuvels en geweldig weer, is Madrid een goede verblijfplaats om voor en na de run een drankje en een hapje te doen en te genieten van de omgeving. Zo is de obstacle run tevens een mooie reden voor de Nederlanders die op zoek zijn naar een sportief excuus om wat cultuur op te snuiven.

De Spartan Run in Madrid was bijzonder populair. Maar liefst 8.000 mensen hebben uiteindelijk meegedaan. Onder de deelnemers zelfs een paar voetballers van Real Madrid! Het was de eerste Spartan Race in Spanje. Er waren twee afstanden georganiseerd: de Spartan Sprint van vijf kilometer en de Spartan Super van 13 kilometer. De deelnemers waren sportief, gezellig en fit! Het gemiddelde niveau qua kracht en uithoudingsvermogen lag hoog, wat de run energiek maakte vanaf de start.

Review Spartan Race

Spartan Super Madrid zelf

De race begon al met een obstakel. Om het startvak in te komen moest er een muur van ongeveer 2 meter getrotseerd worden. Daarna werd je in Amerikaanse stijl, maar wel in het Spaans, opgezweept door een crossfit trainer. Daar werd ook nog even haarfijn uitgelegd dat elk obstakel gecontroleerd werd en je 30 burpees moest doen als je een obstakel verkeerd uitvoert of overslaat. De controle daarop had overigens wel wat beter gekund.

Het parcours bood veel variatie tussen muren waar je overheen moest met als hoogste de 8ft wall. Muren waar je onderdoor moest kruipen, prikkeldraad waar je onderdoor moest en trenches met modder. Naast de klim- en kruipobstakels zaten er ook de nodige obstakels in waar je kracht voor nodig had. Zo moest je een blok beton een heuvel op- en afslepen om vervolgens hetzelfde met een autoband te doen. Ook mocht je een tractorband een heuvel afslepen, de heuvel zelf oprennen en met een touw van afstand weer de band omhoog trekken.

De finale was touwklimmen en de bel klinken, over twee obstakels klimmen om vervolgens over een brandend obstakel te springen om over de finish te gaan.

Review Spartan Race

Conclusie

Al met al was de Spartan Race leuk! De sfeer en organisatie waren perfect. Tassen konden opgeborgen worden in de garderobe die bewaakt was. Er waren geen wachtrijen (met 8.000 deelnemers) en de sfeer was echt geweldig.

Kijkend naar de run zelf zou een verbeterpunt zijn om de run en obstakels wat uitdagender te maken. De muren waren niet zo hoog dat je ze als team moest aanpakken, de trenches waren soms een beetje laf en er was geen water of elektriciteit. Er gaat het gerucht dat ze het in oktober in Spanje nog een keer over gaan doen in Barcelona! Dus hopen dat ze die tips met zich meenemen!

Review Spartan Race

Ook een Spartan Race doen?

We hebben met Team Dutch Mud Men dit jaar nog een aantal Spartan Races op het programma staan, in onder andere Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten. Check de Facebook-evenementen om je aan te melden.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
X
X