Review Urban Nature Extreme3 Obstacle Run 2014

Review Urban Nature Extreme3 Obstacle Run 2014

Afgelopen zaterdag 12 juli heb ik meegedaan aan de Extreme 3obstacle run te Beekbergen. De uitdaging was om een Obstacle run te combineren met Mountain biken en Zwemmen aka “thriathlon style“. De opbrengsten van de run zouden ten goede komen van een inloophuis/opvangcentrum Horeb waar ex verslaafden strijden om uiteindelijk weer een herintrede te kunnen maken in de maatschappij. Zaterdag ochtend vertrok ik al vroeg vanuit Zeeland.  Na een lange rit daar eenmaal aangekomen, gooide ik de gehuurde mountainbike achterin mijn trouwe koekblikje en vervolgens maar 2 kilometer verder rijden naar de locatie “Opvangcentrum Horeb”. Review Urban Nature Extreme3 Obstacle Run 2014

Klaar voor de start?

Eenmaal daar aangekomen zag ik al gelijk wat mede Dutch Mud Men strijders en zo werd er verteld waar ik mijn start nummer kon halen. Na mijn start nummer opgehaald te hebben vanuit de kantine, gelijk buiten bij de auto omgekleed en de mountainbike klaar gezet bij het wissel punt waar we na de run op de bikes de run zouden vervolgen. Helaas waren er niet zoveel deelnemers, namelijk maar 23. Nou ja, het zou voor mij in ieder geval de fun niet ontnemen. Vlak voor de start werd er nog een goede warming up gedaan door een Iron Viking !!! oorraah !! Review Urban Nature Extreme3 Obstacle Run 2014

Urban Nature: Rennen

Na de start ontstond er een beetje verwarring omdat we onder de afzet linten door werden verwezen en gelijk over een tweetal hoge houten muren moesten klimmen, zonder hulp waren deze erg uitdagend en leuk. De obstakel run zou vervolgens 8 km zijn. Mijn ervaring van de run was best goed, hier en daar stonden mensen om aan te wijzen welke kant ik op moest. De obstakels vielen een beetje tegen, waren niet echt uitdagend. Het eerste gedeelte was wel aardig maar werd helaas toch verder tijdens de obstacle run toch wel geconfronteerd met veel asfalt, te veel!! Ik kreeg zelfs de neiging om stiekem mijn eigen weg door het bos te gaan rennen maar ja toch maar gewoon de aangewezen route gevolgd.

Urban Nature: Fietsen

Rotondes en andere verkeerspunten werden goed vrijgehouden en er was zelfs een mobiele eenheid van het rode kruis aanwezig, goed om te zien. Na eenmaal de 8km Run afgerond te hebben stonden de deelnemers al zo’n 10 minuten te wachten op alle andere deelnemers, om zo tezamen van start te gaan. Dit gaf het evenement wel een samenhorigheid tintje, dat zeker. Nou daar gingen we dan op de bikes, met een goed tempo op naar Busloo! Onderweg werden er nog wat foto’s gemaakt door medewerkers van de UNR en er kwam zelfs een motor naast me rijden om me te vertellen hoe ik moest rijden. Ik waande me op dat moment toch echt even stiekem een professional haha echt cool.

Urban Nature: Zwemmen

Na eenmaal zo 16/17 km gefietst te hebben kwamen we bij een meer aan waar nog wat flesjes water klaar stonden en waar men de 400 meter kon zwemmen. 800 meter kon ook maar ik koos voor de 400 meter en nog een stukje rennen waarna ik vervolgens weer terug kon fietsen. Wederom ging alles gezamenlijk, waardoor we weer even moesten wachtten.  Na zo’n 3,5 uur kwamen de meeste binnen en werden er nog wat foto’s gemaakt van de binnenkomende finishers. Review Urban Nature Extreme3 Obstacle Run 2014

Finish…en meer

Er was een mogelijkheid om te kunnen douchen en omkleden maar aangezien ik niet echt vies was koos ik ervoor om me weer om te kleden bij mijn ouwe trouwe koekblikje. Vervolgens stond er een heerlijke maaltijd voor ons klaar in de vorm van een lopend warm buffet. Bami, Nasi en heerlijke bereide kip met de benodigde groentes, echt fantastisch. Voordat we konden eten ben ik gezellig gaan zitten kletsen met de gasten van het opvang centrum en ze ook zo bedankt voor de fantastische dag. Mijn ervaring van de dag was geweldig desondanks de puntjes die in de toekomst zeker verbeterd gaan worden. Mooi concept Obstacle Running Biking and Swimming. Dank richting de organisatie van De Urban Nature Run en absoluut zeer zeker tot de volgende keer !!!#OORRAAHHH

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

1 reactie op “Review Urban Nature Extreme3 Obstacle Run 2014”

  1. Fail, gelukkig waren we met een groep positief ingestelde sporters, we hebben er het beste van gemaakt en met dit kleine groepje hebben we toch een gezellige dag gehad. De organisatie erkende de problemen en heeft alle deelnemers, ter compensatie, een gratis startbewijs belooft voor de Urban nature run in Dordrecht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top