Getest: Broekje met startnummer

Getest: Broekje met startnummer

Dit jaar heb ik “pas” de obstacle run sport ontdekt. Het valt mij op dat de sport onafhankelijk begint te worden met een steeds grotere groep fanatieke aanhangers, veel social media activiteiten en meer obstacle runs. Volgende stap zijn obstacle run producten. De meeste producten die gebruikt worden voor obstacle running komen nog vaak uit de hardloop, trail-running of survival tak van sport. Zo ook de X-Racewear Running Short With Zip Bib Protector.

War Race

Getest: Broekje met startnummer

USP: Startnummer “in the pocket”

Het X-Racewear broekje is in principe gemaakt voor hardlopen. Het broekje heeft één groot voordeel; Het startnummer kan in je broekje. Geen gezeur meer met veiligheidsspelden die halverwege de run loslaten of gedoe voor de start met vastmaken. Een tegenstrijdig argument wat ik vaker voorbij heb horen komen is dat startnummers eigenlijk geheel onnodig zijn of gewoon op je hoofd met stift geschreven kan worden. Dit is een andere discussie die al behandeld is. Één ding is zeker, veel runs maken nog steeds gebruik van startnummers.

Tested

Voordelen

  • Startnummer in broekje
  • Droogt snel
  • Vederlicht
  • Zakje aan achterkant

Bij obstacle running is tijgeren geen uitzondering in het parcours. Met je startnummer in je broekje kan je gerust allerlei capriolen uithalen. Aangezien je ook vaak door het water moet, is het heel handig dat dit dunne broekje heel snel droogt. Dit komt mede doordat het broekje erg dun is en bijna niks weegt. Dit vind ik heel lekker rennen en zeker een reden waarom ik het vaak draag. Als laatste is het vakje aan de achterkant van je broekje handig voor je sleutel of dergelijk, voorkomt dat je sleutel continu tegen je been aan tikt….

Getest: Broekje met startnummer

Nadelen

  • Scheur
  • Aanwezig binnenbroekje
  • Geen zijzakken

Bij mij is het (nog) niet gebeurd in drie maanden / 11 obstacle runs, maar bij andere heb ik gehoord over scheurtjes. Ik vind zelf dat naden niet horen los te laten of het broekje niet zomaar mag scheuren. Blijven haken of prikkeldraad vind ik echter een ander verhaal. Een ander nadeel vind ik het binnenbroekje, daar hou ik persoonlijk niet van. Als laatste, had ik ook graag twee kleine zijzakken gehad, zodat ik hem ook lekker aankan in mijn vrije tijd!

Conculsie

Het X-Racewear broekje lijkt erg geschikt voor obstacle running. Voor mij wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen. Handig voor mensen die nog startnummers gebruiken. Voor mij zijn het gewicht en het sneldrogende effect belangrijk. Als X-Racewear nog een broekje gaat producen, dan graag met zijzakken en zonder binnenbroekje. Misschien ga ik maar een brief sturen met mijn vereiste 😉

[button color=”orange” size=”big” link=”https://dutchmudmen.com/product/x-racewear-running-short-zip-bib-protector/” target=”blank” ]Hier te koop[/button]

 

War Race
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
X
X