Urban Hero

Urban Hero; strand, boulevard en haven van Scheveningen

Afgelopen week hadden we Vincent Diephuis over de vloer, die gepassioneerd kwam vertellen over de Urban Hero Run. Een nieuwe obstacle run midden door Scheveningen. Vincent heeft zijn eigen Crossfit box in Scheveningen en kent als kind van het dorp alles en iedereen in Scheveningen. We spraken de organisator van deze nieuwe obstacle run, die niet direct de allergrootste wil zijn, maar gaat voor een perfecte beleving tijdens de eerste editie.

Wat is Urban Hero

Bij de Urban Hero worden de deelnemers zwaar op de proef gesteld. Hangend aan hijskranen, klimmend over grote visnetten en klauterend over containers leggen ze tien kilometer over het zand, de zee en de duinen heen. Met veel inspanning en teamspirit gaan de stoere mannen en vrouwen op zondag 14 september in Scheveningen de strijd aan met het uitdagende parcours en proberen de vele hindernissen te overleven..

Als je van een uitdaging houdt en je los wilt breken van de dagelijkse sleur, dan is dit je ultieme race, dan ben je een Urban Hero.’

Bij de Urban Hero Obstacle Run worden het strand, de boulevard en de haven van Scheveningen op unieke wijze met elkaar verbonden. De badgast maakt op een sportieve wijze kennis met het harde werken van de visserij. “Veel mensen denken bij Scheveningen alleen aan het strand, maar de industriële haven, de visserij en de duinen hebben zoveel meer te bieden. Door gebruik van te maken van de stedelijke omgeving en samen te werken met de lokale ondernemers laten we de deelnemers het ‘echte’ Scheveningen zien.”

Urban Hero

De rederijen en maritieme leveranciers zijn de hoofdrolspelers op het zware parcours van de Urban Hero. Zij faciliteren de hijskranen, waar de deelnemers in moeten klimmen, en zij verzorgen de netten, die over de haven gespannen worden. Zij geven Diephuis en de deelnemers van deze spectaculaire Obstacle Run de mogelijkheid om tussen de bakken met vis door te rennen en af te koelen in een grote bak met ijs. “Ik houd van die Scheveningense cultuur en identiteit, iedereen denkt dat Scheveningen gebouwd is rondom het strand en de boulevard. Maar dat is niet waar. Dit prachtige dorp is ontstaan vanuit de visserij en de haven.”

De race zelf

Terug naar de race zelf. Wat heb je nodig om dit uitdagende parcours te overwinnen? Kracht, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen, zo wordt er genoemd. Toch zit een Obstacle Run vooral tussen je oren, meent Diephuis. “Iedereen kan tien kilometer afleggen. Maar als je over die obstakels heen wilt komen, dan heb je meer nodig dan brute kracht. Dit is een mentale en fysieke uitdaging, die je samen met je teamgenoten kunt overwinnen.”

Klauteren over scheepvaart containers, zwemmen door de haven en kruipen onder visnetten. Bij de Urban Hero Obstacle Run krijg je meer dan dertig hindernissen voorgeschoteld. “De Urban Hero is voor mij niet de persoon, die vooral zelf een snelle tijd wil neer zetten. Het gaat ook om het sociale aspect; dat je elkaar helpt om dat parcours te overleven. Dat je je vol inzet om je maatje over die muur heen te krijgen.”

Het evenement begint en eindigt ook niet bij de start en de finish. Op het festival terrein gaat het feest na de race gewoon door. Met je voeten in het zand bespreek je je zware beproeving nog even; deel je je overwinning en geniet je samen van de ondergaande zon en al het moois dat Scheveningen te bieden heeft.

Meedoen met korting

Zelf meedoen aan de Urban Hero in Scheveningen op 14 september? Schrijf je dan nu hier in met 10 euro korting.

[button color=”orange” size=”big” link=”http://urbanhero.nl/inschrijven/dutch-mud-men” target=”blank” ]Inschrijven[/button]

Urban Hero

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top