Erik Slegers

10 vragen aan… Erik Slegers

Vanaf nu willen we iets meer aandacht gaan besteden aan de personen achter de moddermaskers die je altijd op alle foto’s voorbij ziet komen. We zullen wekelijks een obstacle runner tien vragen voor gaan leggen. Vorige week lazen jullie de vragen aan Brian Bruijnaers. Vandaag gaan we verder met de man die helemaal naar Thailand gaat voor een obstacle run, Erik Slegers.

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Mijn naam is Erik Slegers, ik ben 25 jaar jong en ik woon in Deurne. Na de middelbare school heb ik een sportopleiding gedaan waarna ik er achter kwam dat ik nog niet klaar was met leren. Sinds kort heb ik mijn diploma Small Business & Retail Management en ben ik erg druk met mijn baan binnen de Jumbo supermarkt. Toch blijf ik naast mijn leuke job veel bezig met sport. Sport zit en blijft in mijn hart, het is mijn hobby. Daarom voetbal ik en vind ik het ook leuk om mee te doen aan de obstacle runs. Het geeft mij een een enorme kick!

Erik Slegers

Hoe ben je in aanraking gekomen met obstacle running?

Mijn buddy Mark van Asseldonk en ik waren op zoek naar een nieuwe uitdaging naast het voetballen. Op tv zag ik een stukje voorbij komen over een obstacle run. Meteen wist ik het, dit wil ik ook! Puur doorzettingsvermogen en kracht, dit is waar ik goed in ben!

Waarom is obstacle zo leuk in jouw ogen?

Het klauteren, tijgeren, afzien en doorgaan, dat maakt het voor mij zo gaaf, zo uitdagend en avontuurlijk. Door de modder, door het water, in de kou of in de zon.. gewoon mentaal de knop om zetten; niet nadenken en gaan!

Erik Slegers

Hoeveel obstacle runs heb je intussen achter de rug?

Ik heb intussen deelgenomen aan 15 obstacle runs waarvan 3 marathons. Dit is nog maar het begin!

Hoe train je voor je obstacle runs?

Ik ben veel bezig met voetbal, welke mijn conditie op pijl houdt. Verder train ik niet speciaal voor de obstacle runs. Mijn tweede run was direct een marathon, die ik op pure mentale kracht heb uitgelopen zonder training vooraf.

Erik Slegers

Wat is je meest memorabele moment tijdens of rondom een race?

Op één dag heb ik twee obstacle runs gehad. Eerst de Mud Masters Marathon in Duitsland waarna ik samen met mijn teamgenoten meteen doorreed naar Nederland om hier deel te nemen aan the breakout run. Dit was afzien maar ik voelde me aan het einde van de dag zeer voldaan!

Wat is voor het jou het meest lastige obstakel?

Ik heb lang nagedacht over deze vraag, maar vind eerlijk gezegd geen specifiek obstakel lastig. Het is natuurlijk wel zo dat hoe langer je aan het rennen bent hoe fysiek lastiger de volgende obstacles worden.

Erik Slegers

Heb je nog mooie uitdagingen op het programma staan?

Ik heb nog meerdere obstacle runs op het programma staan waaronder de Mud Master Marathon. Als kers op de taart ga ik 27 oktober ruim een maand naar Azië waar ik ga deelnemen aan de Singha Obstacle Run in Chiang Rai.

Als je één race mag aanraden aan andere deelnemers, welke zou dat zijn?

Een echte aanrader is de Rat Race Dirty Weekend in Engeland omdat er 200 obstakels verdeeld zijn over een parcour van 32 kilometer en het landschap is schitterend.

Erik Slegers

Heb je nog tips voor beginnende obstacle runners?

Gewoon gaan, niet nadenken. Het is een sport voor iedereen, of je de run uitloopt of niet, het gaat om het plezier!

We hebben Erik gevraagd aan wie ze het stokje door wil geven. We gaan volgende week verder met de buddy van Erik, Mark van Asseldonk.

Erik Slegers

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top