Review Gladiatorrun - Combat Edition

Review Gladiatorrun – Combat Edition

Afgelopen weekend vond de Gladiatorrun Combat Edition plaats. In deze review lees je over onze ervaringen tijdens deze run. Voor het organiseren van een extra editie van de gladiator run is de organisatie opzoek gegaan naar iets unieks. De Run vond plaats op de heuvels van Demer waar een oude militaire citadel staat. Ook wel de voormalige thuishaven van het eerste Bataljon van de Para’s.  Het idee van de organisatie was:

“Ontdek hoe het voelt om als een echte Gladiator deze citadel te bestormen, loop door de lange onderaardse gangen, kruip over en door de verschillende omwallingen en word afgepeigerd op het extreme hindernissen parcours van de para’s en voel de angst om beschoten te worden.”

e4c8e2f2-36ab-11e4-86ba-f6bcf63ba796_original.jpg.h380.jpg.568

De start en aankomst

Na circa 1,5 uur gereden te hebben kwamen we aan in het plaatsje Diest. Ons viel direct op dat alles erg duidelijk stond aangegeven. Zo zagen wij meteen het parkeerbordje zodat wij onze auto kwijt konden. Er was voldoende plaats voor het gratis parkeren en, mede dankzij de verkeersregelaars, verliep dit alles lekker vlot. Vanaf de parkeerplaats volgden we de borden naar de locatie waar alles zou gaan plaatsvinden: de citadel, welke er prachtig bij stond. Door  de muziek te volgen kwamen we op het centrale plein van de citadel aan, waar een podium met muziek, een eetkraam en een drinkkraam neergezet waren. Verder hingen er lijsten met de namen en startnummers voor degenen die vergeten waren deze te checken op internet. Bij twee grote legertenten kon je in een vlot tempo je startnummer ophalen. Daarnaast was er een garderobe, een kleedruimte en toiletten die gemakkelijk te vinden waren. Tot slot was er een tent waar je een gladiator shirt kon ophalen en je kon laten schminken met camouflage verf. Eenmaal klaar voor de start liepen we naar het startvak. Er waren meerdere startvakken om drukte te voorkomen. Door de harde muziek was het alleen slecht te horen welk startvak wanneer startte. Naar mijn idee ging men hierdoor in willekeurig vakken staan, wat zorgde voor overvolle startvakken.

13987_569242416514549_2387006488288709936_n

Het parcours

Het parcours ging door en rondom de citadel en bestond uit 45 obstakels. De afstand van de deze run zelf was maar 9km. Een mooie run voor de beginnende lopers want hij was kort maar krachtig! Behalve de obstakels zelf, was ook het het grote gedeelte off-road en het berg-op en berg-af lopen pittig voor de deelnemers. We hebben onderweg dan ook veel mensen omhoog zien lopen door vermoeidheid. Het hoogtepunt bij deze run was natuurlijk de historische citadel. Je liep door de modderige natte grachten, donkere gangen en trappen in en rondom de citadel. Dat maakte deze run erg uniek en, ondanks de korte afstand, een groot genot.

Parcours_Diest-01-1024x956

De obstakels

Ondanks een aantal obstakels dat meerdere malen terug kwam was de run erg afwisselend. Bij deze run kwamen veel obstakels voor die je wel vaker op van dit soort events tegenkomt. Zoals bijvoorbeeld de houten muren, tijgeren, monkey-bars, beklimmen van netten die over grond of water gespannen zijn en houten ladders. De netten die over het water gespannen waren mochten wat ons betreft wel wat lager gehangen hebben. Ook kwam er een origineel obstakel voor die voor het eerst tegen kwam bij de Breakout run: een shoot-out area waar je beschoten werd met paintballen.

Na Afloop van de Run

Eenmaal over de zogeheten Snickers Wall heen, kwamen we aan bij de finish waar onze tijdchips werden afgeknipt. Bij de finish kregen we een Snickers en een blikje Red Bull. Ook kregen we hier een Gladiatoren Baret, gelukkig weer eens wat anders dan een medaille. Helaas waren er bij deze run geen douches aanwezig. Dus moesten we het met een lange wastafel doen om ons een beetje op te frissen voor de terugweg. Verder was in een grote hangar een omkleed ruimte met stoeltjes aanwezig.

10660292_569221586516632_612863342531371381_n

Verbeterpunten

  • Drinkposten/ versnaperingen. Er waren onderweg geen drinkposten en/of kleine versnaperingen zoals bijvoorbeeld een banaan aanwezig.
  • Douches/ afspoel mogelijkheden. Er waren geen douches of andere afspoel mogelijkheden aanwezig. Een tuinslang, zoals je bij de Mud Masters en de Strong Viking ziet, zou fijn geweest zijn.
  • Startvakken. Helaas waren de startvakken iets te onduidelijk. Het leek of iedereen zelf mocht beslissen wanneer ze konden starten, met het gevolg dat er teveel mensen in de startvakken stonden en er opstoppingen ontstonden bij het eerste aantal obstakels.

Conclusie

Het was een leuke run op een unieke locatie! De organisatie heeft goed zijn best gedaan en er zijn dan ook maar een paar kleine aandachtspuntjes aan te kaarten. De run was, ondanks de korte afstand, toch behoorlijk pittig. Ik raad iedereen aan om voor dit soort runs af te reizen naar België! In de nabije toekomst kan er bijvoorbeeld al deelgenomen worden aan de Mud Edition op 22 november. En voor de echte bikkels onder ons is er op 23 november de Extreme Mud Edition van 24km met 95 obstakels.

Foto’s: FB Gladiatorrun

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top