Review Spartan Beast London

Review Spartan Beast London

Op zaterdag 11 oktober 2014 was het dan eindelijk zover voor een groot aantal DutchMudMen en Chicks. Deze dag kon namelijk voor veel teamleden de felbegeerde TRIFECTA medaille worden behaald als de Reebok Spartan Beast zou worden overwonnen. Deze datum stond daarom ook al met grote letters in menig agenda geschreven. Velen hadden eerder dit jaar in Keulen, Londen of Barcelona al deelgenomen aan andere edities van deze organisatie om daar de Spartan Sprint (6-8km) of de Spartan Super (12-14km) te volbrengen. Ik was vrijdagochtend samen met Gertjan, Brian en Sofie vanaf Amsterdam naar Londen Gatwick gevlogen. Huurauto..check. Hotel.. check.

Review Spartan Beast London

Mistig mysterieus

Op Gatwick aangekomen ontmoetten we Dirk en die had wat geregeld met Doug (the beard). Onder leiding van Doug, de organisator van de Dirty Dozen Obstacle races in Engeland, hebben we een gezellige, leerzame, sportieve middag gehad. Hierover later meer. Zaterdagochtend met veel DMM en DMC aan het ontbijt in het hotel en vervolgens in colonne richting Nutley. Aldaar aangekomen werd de parkeerplaats goed aangegeven door middel van borden en hulp van vrijwilligers. Omdat we ruim op tijd waren hadden we een mooi een plekje vooraan op de parkeerplaats. Het inschrijven ging bij iedereen vrij soepel door middel van het tonen van de ID kaart / rijbewijs. Bij het inschrijven ontving een ieder de zwarte hoofdband met startnummer. Voor de start konden we al een glimp opvangen van het toen nog enigszins mistige terrein maar de touwen voor het klimmen, gasflessen welke omhoog getakeld moesten worden en een draaiende monkeybar waren al goed zichtbaar…Dat beloofde wat!

Review Spartan Beast London

What is your profession…AROO

De meeste DMM en DMC hadden een starttijd van 10.30 maar uiteindelijk stond iedereen om 10.00 al klaar na het inleveren van de tassen en zenuwplasjes. In het startvak welkom geheten door een Spartan op een auto en na de “burpee uitleg” 30 per niet gehaald obstakel.. (voor sommigen best handig tijdens de race) klonk dan eindelijk het startschot. Spartans what is your occupation? AROO, AROO, AROO. Na gefilmd te zijn door een drone welke Toine had geregeld gingen we met circa 35 DMM en DMC het parcours op.

Review Spartan Beast London

Obstakels

Na de start direct een pad omhoog en daar vandaan het mooie heuvelachtige terrein op. Aangezien ik vijf weken geleden bij Tough Mudder in Duitsland hard door mijn enkel was gegaan en ook nog in het gips had gezeten was ik voorafgaand aan de run ingetapet door zuster Mark. Een extra aangeschafte brace zou voor de nodige support moeten zorgen in dit heuvelachtige terrein. Vele hindernissen zijn de revue gepasseerd: Balancing bars, het verplaatsen van een Atlassteen, het dragen van een boomstam / autoband / emmer / munitiekisten en nog ander sjouwwerk. Ook de “traverse wall” ontbrak niet bij deze editie en was door de regen en modder van de voorgangers ook best lastig te doen. Leuk detail (voor sommigen dan) was dat er ook een soort combinatie was van diverse kracht onderdelen, waardoor je dus op circa 200 meter als je pech had 90 burpees moest doen…

Kiezen… Rake speer of Burpees!

Enkele koude waterpassages zaten ook in het parcours en konden (in ruil voor 30 burpees) worden overgeslagen. Onderweg meerdere waterposten gepasseerd en ook één met bananen. Na het koude meertje overgezwommen te zijn was die banaan best lekker! Richting het einde kwam ook uiteraard het speerwerpen aan bod. Deze race lukte het mij gelukkig wel nadat ik in Keulen tijdens 3 rondes de speer eroverheen en ernaast had geworpen. Sofie en Brian hadden een minder goede worp en leverde dus 60 burpees totaal op. Even meehelpen en weer door in de richting van de finish.

Review Spartan Beast London

Finish? Ja finish!

De finish was plots in zicht nadat we een hoge muur overgeklommen waren zei een marshall dat we nog een halve mijl te gaan hadden en dat hij zeker geen grapje maakte…. Dit bleek dus ook echt zo te zijn. Kenmerkend voor de Spartan races zijn onder andere de vuursprong vlak voor de finish en ook bij deze race ontbrak het niet aan een flink vuurtje. Na circa 18 kilometer nog een mooie laatste jump eruit geperst en daar werd de felbegeerde groene Spartan Beast medaille omgehangen en konden we in de rij voor de Trifecta medaille.

Review Spartan Beast London

Dit ging (voor de meeste DMM) direct goed en daar was hij dan….

de blauw/rood/groene medaille!!!

Review Spartan Beast London
Na de finish kreeg je wederom een Reebok finishers t-shirt en kon er door middel van een flyer diverse goodies worden opgepikt op het terrein waaronder fruit, bier, fris en gezonde repen van Chia Charge. Uiteindelijk oordeel:

  • Strak en professioneel georganiseerde run.
  • Super mooi heuvelachtig terrein inclusief wilde paarden en mooie uitzichten.
  • Uitdagende zware hindernissen
  • Gezellige trip met vele DMM en DMC
  • Aanrader voor velen!!!

Greetz Frenk

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top