Compressport

Word jij beter door compressiekleding?

Compressiekleding wordt steeds meer gedragen door sporters. Je ziet het niet meteen omdat het vaak onder andere kleren verstopt zit. De mensen die één keer met compressiekleding hebben gesport willen niet meer anders. Ook de beoefenaars van onder andere OCR hebben compressiekleding ontdekt. Zo droeg de winnaar van het OCR WK Jonathan Albon ook compressiekleding…

Jonathan Albon

Compressiekleding helpt prestaties te vergroten, vermoeidheid uit te stellen, een spierscheuring of blessures te voorkomen en snel en optimaal te herstellen. Compressiekleding zorgt ervoor dat de doorbloeding van de spieren wordt gestimuleerd en dat er een betere bloedcirculatie plaatsvindt. Hierdoor wordt de afvoer van afvalstoffen versneld en verzuren de spieren veel minder snel. Dit heeft onder andere als voordeel dat het uithoudingsvermogen groter wordt en de prestaties toenemen bij alle activiteiten. Doordat de spieren een betere doorbloeding hebben verminderd ook de kans op blessures zoals kramp, zweepslag en andere spierklachten. Bovendien zorgt de de toegepaste compressie voor betere bescherming van de spieren, aders en gewrichten tegen “schokgolven”, hierdoor is de kans op blessures ruim 30% lager dan zonder compressie.

Compressport

Voordelen compressiekleding

  • Verbeterde bloedafvoer en afvoer van afvalstoffen
  • Meer zuurstofrijk bloed naar de spieren
  • Minder krampverschijnselen
  • Draagt bij aan een lagere hartslag
  • Meer stabiliteit aan spieren en pezen
  • Extra demping voor de spieren tijdens rennen, sprinten en springen
  • Verkleint de kans op blessures zoals zweepslag, shin splint en kramp
  • Sneller herstel bij blessures
  • Meer comfort tijdens het sporten

Bovenstaande voordelen hebben tot gevolg dat je sportprestaties tot wel 30% kunnen toenemen, naast de al genoemde vermindering van blessures. Dit alles is recent aangetoond tijdens een onderzoek met ruim 200 Atleten. Het onderzoek is op 14 april 2014 gepresenteerd tijdens het world conference van het IOC en gepubliceerd in het British Journal of Sports Medicine april 2014.

Hoe denk jij over compressiekleding? Als je compressiekleren wilt kopen, dan is dit een goede plek:

[button color=”orange” size=”big” link=”https://dutchmudmen.com/?s=compressport&post_type=product” target=”blank” ]Compressiekleren bekijken[/button]

 

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top