5 Beste Obstakels

5 Beste obstakels

Er zijn steeds meer obstacle runs in binnen èn buitenland. Tijd om eens de balans op te maken van de “beste” obstakels. Beste, beste, beste, wat maakt nou eigenlijk een obstakel goed genoeg om bij de beste vijf te horen Wij vinden een obstakel goed als de deelnemers van de run:

[checklist]

  • Glimlachen zodra ze het obstakel zien
  • Afzien tijdens het obstakel
  • Vervolgens ook (kunnen) verder lopen met een glimlach

[/checklist]

Het blijft natuurlijk een subjectieve beleving. We zullen er in dit bericht vijf benoemen, waardoor we veel  gave obstakels niet zullen noemen. Weet je nog een obstakel wat eigenlijk in de top vijf had gemoeten of op nummer zes moet? Laat het weten via een reactie op dit bericht. Misschien nog handig ter inspiratie voor organisatoren!

5 Beste obstakels

5  Wall

Een muurtje, zo moeilijk is dat helemaal niet. Maar des te hoger en modderiger de muur is, des te leuker! Zo komen we bij Tough Mudder altijd de “Berlin Walls” tegen. Een drie meter hoge muur waar je maar overheen moet zien te komen. Het wordt ook alleen maar leuker als je andere helpt. Iemand die nooit had gedacht ooit over deze muur heen te komen toch eroverheen duwen, trekken of schreeuwen geeft stiekem ook jezelf een goed gevoel. We zien de muren is verschillende soorten zoals met touwen, opstapjes of “traverse” (schuin naar je toe).

Wall
Wall

 

4  Mud Trenches

Door een slootje rennen is niet zo moeilijk. Maar in diepe kuilen met modder springen, vast blijven zitten, omhoog klimmen om het vervolgens nog 10 keer te doen is leuk! Het wereldrecord van de langste mud trenches bij Dirtmaniacs is hier een goed voorbeeld van. Uitdagend, vies, teamwork, alles kan bij dit obstakel betrokken worden mits het goed is opgebouwd!

 3  Family Feud

Het publiek betrekken bij een obstakel, dat maakt het in mijn ogen nog leuker! In België zie wel eens dat het publiek met een grote katapult de deelnemers mogen beschieten met waterballonnen. In America heeft Tough Mudder het obstakel “Family Feud”. De evenwichtsbalk is al leuk zonder het publiek, maar met publiek wordt het echt een uitdaging!

2  Monkey Bars

Het blijft een uitdaging, de Monkey Bars. Hopende dat je bij aankomst droge handen hebt voor de grip…Wat natuurlijk bijna nooit het geval is. Organisatoren pakken dit steeds beter aan. Soms zit er hoogteverschil tussen de tredes of worden de tredes verder uit elkaar geplaatst. Bij Rat Race Dirty Weekend in Engeland hadden ze de langste monkeybars ter wereld, dat was wel een uitdaging…

1  Quarter-pipe

Zo lang mogelijk blijven rennen om vervolgens precies op het juiste moment te springen en naar de rand te grijpen. Vaak lukt het niet alleen, waardoor je de hele rand bovenaan de Everest / Pipe runner gevuld ziet met helpende handen. Het is een spektakel om te zien en om te doen. Helpen is ook zeker de moeite waard bij deze schans. Wat blijkt, soms gooien ze er nog wat extra olie op ook!

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top