Hang-On Run

Review Hang-On Run

Zondag 30 november 2014 stond voor mijzelf en vele andere DMM’ers mijn allereerste survivalrun op het programma. Gelukkig had ik enkele weken daarvoor al een training gehad bij Hang-On in Doorn. Bij die training kwam ik er al snel achter dat survivalrun toch een heel andere tak van sport is dan obstaclerunning (OCR). Waarbij het bij obstaclerunning gaat om ‘domweg’ over een obstakel heen zien te komen, draait het bij survival om techniek en beheersing.

Hang-On Run

Aankomst

Een dag van te voren kreeg je een mail met alle informatie en ook kon je een plattegrond bekijken van het parcours met alle obstakels. Op dat moment kreeg ik toch wel wat angst; wat een hoop obstakels en wat ziet het er allemaal ingewikkeld uit! Maar aangezien ik altijd wel in ben voor een uitdaging en wat nieuws had ik er enorm veel zin in. Met een aantal DMM en DMC waren we ruim op tijd aangekomen in Doorn. Hierdoor konden we heel dicht bij het parcours parkeren, dat was ook wel eens fijn! Na het ‘inchecken’ wat heel soepel en georganiseerd verliep, hadden we nog tijd om rustig wat te eten, drinken en bij te kletsen met andere DMM, die in kleine groepjes tegelijk binnenkwamen. Al snel viel op dat er een heel andere sfeer hing dan bij OCR. Waar het bij OCR vaak gaat om plezier en er een ontspannen sfeer heerst, ging het er hier veel professioneler aan toe en heerste er veel meer competitie.

Hang-On Run

Survival obstakels

In kleine groepen werd er gestart en al snel kwamen we bij de eerste obstakels aan. Dat waren opwarmertjes en voor ons als OCR welbekend. Maar niet kort daarna kwamen we bij een reeks echte survival obstakels aan waarbij het draait om techniek. Na drie obstakels waren je armen al helemaal verzuurd en vol. Zoals touwen met daaraan een waterton of een houten plateau. Waar zijn we aan begonnen…

Hang-On Run

Parcours obstakel versie

Het parcours was heel afwisselend en de natuur was prachtig. Heel mooi terrein door het bos, langs een meer, over de Utrechtse heuvelrug. De run was ingedeeld in een aantal obstakels achter elkaar, gevolgd door een stuk lopen en dan weer een reeks obstakels. Ik deed de obstakel versie wat betekende dat je een aantal obstakels anders mocht nemen en dat je sommige obstakels mocht overslaan. Wat de run bijzonder maakte, waren de activiteiten tijdens de run zoals boogschieten en houtzagen/hakken.

Hang-On Run

 Hulp

De obstakels bestonden voornamelijk uit (touw)klimmen en over netten heen. Daarnaast een aantal nieuwe/ onbekende obstakels die ook zeker niet zouden misstaan bij OCR. Zoals verschillende varianten op de monkeybars / ringen / triangels en verschillende ropeswings. Het was dus een nieuwe en unieke ervaring. Het gaat vooral om techniek, armkracht en minder om het lopen. Gelukkig liep ik niet alleen en hielpen we elkaar bij de obstakels, wat de run echt leuk maakte. Bij deze hulp werd er soms “vreemd” opgekeken door de “survivallaars”. Kennelijk was dit niet echt gebruikelijk in de “survival wereld.

Dutch Mud Men: Leave no one behind

Hang-On Run

Personal Record

Na bijna 13km, 50 obstakels in een tijd van 02:26 was de eerste survivalrun een feit. Mijn voorkeur gaat echter toch uit naar OCR maar ik zou heel graag wat vaker een survivaltraining willen volgen om m’n ‘skills’ te verbeteren. De tijd had zeker nog scherper gekund als we minder vaak andere runners hadden geholpen.

Hang-On Run

Conclusie

Alles was erg goed geregeld en georganiseerd, van het begin tot het einde, grote complimenten aan de organisatie en vrijwilligers! Het parcours was duidelijk en goed uitgezet dat je niet verkeerd kon lopen, bij elke obstakel waren er vrijwilligers en er waren voldoende eet,- en drinkposten.

Pluspunten:

  • goede info vooraf
  • snelle check-in en bagagedrop
  • kleine startgroepen
  • “nieuwe”obstakels
  • mooi parcours

Minpunten:

  • Ietwat competitieve sfeer
  • Jury die niet streng/ consequent is bij de obstakels

Hier een leuk filmpje van Mark Bouw.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
X
X