Glenn van der Poorten

10 vragen aan…Glenn van der Poorten

Vanaf nu willen we iets meer aandacht gaan besteden aan de personen achter de moddermaskers die je altijd op alle foto’s voorbij ziet komen. We zullen wekelijks een obstacle runner tien vragen voor gaan leggen. Vorige week lazen jullie de vragen aan Nicolas Deknudt . Vandaag gaan we verder met Glenn van der Poorten, een doorzetter die niet terugdeinst voor 83 km!

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Glenn Van der Poorten, 24 jaar en wonende in Geraardsbergen. Momenteel werk ik deeltijds als verkoper running in Decathlon Gent en deeltijds als sportfunctionaris op de sportdienst Lierde. Mijn hobby’s zijn ultra lopen en OCR.

Glenn van der Poorten

Hoe ben je in aanraking gekomen met obstacle running?

Dit is eigenlijk gekomen door mijn neef. Die stuurde mij op Facebook 3 jaar geleden een filmpje door van Red Bull over een race in de bergen met MTB, Kayak en nog een aantal sporten. Doordat ik hierdoor zo gefascineerd was, ben ik op internet op zoek gegaan naar zo extreme evenementen. Hier ben ik terecht gekomen bij de website van Tough Guy. Omdat ik nog niet naar Engeland wou gaan voor zo een evenement, ben ik naar een gelijkaardig beginnen zoeken in België. Spartacus Run was de eerste die op mijn scherm kwam en was ook de eerste Obstacle run die ik heb gedaan . Sindsdien ben ik op zoek gegaan naar meer en meer Obstacle races.

Waarom is obstacle zo leuk in jouw ogen?

Het is enorm variërend en verslavend. Je wil steeds op zoek gaan naar langere runs en runs met meer en moeilijkere obstakels om telkens je grens te verleggen.

Glenn van der Poorten

Hoeveel obstacle runs heb je intussen achter de rug?

Eigenlijk heb ik hiervan totaal geen idee. Persoonlijk denk ik een stuk of 20 obstakel runs maar het kunnen er ook meer zijn. Het belangrijkste blijft ze uitlopen en uitkijken naar de volgende die komt.

Hoe train je voor je obstacle runs?

In het begin trainde ik niet specifiek op mijn bovenlichaam voor OCR en ging ik alleen gaan lopen. Nu loop ik 4 keer per week en klim ik 3 keer per week.

Glenn van der Poorten

Wat is je meest memorabele moment tijdens of rondom een race?

De finishlijn. Telkens als je over de streep komt, weet je dat je uw grenzen terug wat verlegd hebt.

Wat is voor het jou het meest lastige obstakel?

Een lange waterpassage blijft voor mij een lastig obstakel. Ik kan niet tegen koud water en als ik dan soms lang door een koud meer moet zwemmen tijdens een obstakel race, geraak ik nooit meer opgewarmd.

Glenn van der Poorten

Heb je nog mooie uitdagingen op het programma staan?

De belangrijkste uitdaging voor volgend jaar is een trail run van 83 km in Gran Canaria. Voor OCR volgend jaar ben ik nog aan het twijfelen om deel te nemen aan World Toughest Mudder.

Als je één race mag aanraden aan andere deelnemers, welke zou dat zijn?

Ik zou er graag 2 willen aanraden. Spartan Race is echt een aanrader voor iedereen die zijn grenzen wil verleggen op vlak van armkracht. Ik heb dit jaar meegedaan aan de Beast en was echt super om te doen. De tweede die ik zou aanraden is Strong Viking. Elke persoon die bij mij in Decathlon langskomt, raad ik deze aan. Deze organisaties zijn altijd top en brengen alle belangrijke obstakels van andere races tezamen in 1 race.

Glenn van der Poorten

Heb je nog tips voor beginnende obstacle runners?

Mijn tip die ik wil meegeven aan beginnende obstacle runners is: Don’t follow your dreams, chase them.

We hebben Glenn gevraagd aan wie hij het stokje door wil geven. We gaan volgende week verder met Mathias Vermeulen!

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
X
X