Rugged Maniac

Obstacle Run gaat voor veel geld bij Shark Tank

Misschien hebben jullie Shark Tank (nu op Fox) of Dragon’s Den (een soort Nederlandse afgeleide) wel eens gezien. Hier pitchen ondernemers hun startende onderneming in de hoop zo geld op te halen bij steenrijke investeerders. Eerder dit jaar deed de Amerikaanse run Rugged Maniac mee aan Shark Tank in een poging 1 miljoen dollar op te halen voor 10% van hun bedrijf. Deze aflevering is voorlopig nog niet op TV te zien in Nederland, maar gelukkig wel op Youtube te vinden.

Rugged Maniac in Shark Tank

Rugged Maniac is een populaire obstacle run in Amerika. De afstand is slechts vijf kilometer, maar met 25 obstakels en een groot feest achteraf weten ze toch bijzonder veel deelnemers aan zich te binden. In de Shark Tank krijg je een mooi financieel kijkje achter de schermen van een obstacle run en de industrie in de VS. In Nederland hebben we dit nog niet eerder gezien. Wel was er Run Like Hell welke via crowdfunding geld probeerde op te halen. In de VS was er ook nog de documentaire over obstacle running, Rise of the Sufferfests, welke geld op heeft gehaald via crowdfunding. De ondernemers achter Rugged Maniac gaan niet voor 500 mensen die 200 euro geven, maar een investeerder die direct heel veel geld meeneemt. Of ze hun gewenste bedrag ophalen verklappen we niet, daarvoor mag je zelf even kijken (vanaf 8:10).

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
X
X