Review Woodland Run

Zondagochtend 5 uur, 7 december, Rudolstadt Duitsland. De ochtend na Getting Tough The Race en alles stond ingepakt en klaar om te vertrekken naar Sankt Augustin, onder de rook van Keulen en Koblenz, waar een kleinschalige en nieuwe mudobstakelrun gehouden zou worden, de Woodland Run. De trap omlaag en uit het hotel naar mijn auto leek een eeuwigheid te duren, met dank aan de hoogtemeters van Getting Tough. De rit erheen duurde een paar uur, maar was wel in de richting van de Nederlandse grens.

breakout run

Woodland Run

Aangekomen in Sankt Augustin

Daar aangekomen duurde het een eeuwigheid, althans voor mijn gevoel, om uit de auto te komen, hoe zou dat nu komen… en mijn spullen te pakken. Er stond iemand aanwijzingen te geven, waar je kon parkeren en vervolgens moest je zeker 15 minuten lopen tot de locatie. Hier had het dus gevroren en het voelde frisjes aan, gelukkig stond er geen wind. Dat stuk lopen was wel lekker, zo kon ik iets van de verzuring in mijn benen kwijtraken. De run werd gehouden op en rondom een outdoorpark terrein, Woodland Outdoorpark geheten. Alles was heel basic en kleinschalig, er stond een finish-startboog, een dixi, een tent voor de tijdwaarneming en een tent voor de ehbo. Ook was er een tent waar je kon inschrijven, omkleden en wachten-zitten. Er was geen douchegelegenheid daar die dag. Na een welkomspeech en uitleg over de run werd er gestart in 2 waves.

Woodland Run

De Woodland Run zelf

De run op zich was de eerste 9 km een trailrun, met her en der natuurlijke obstakels, zoals stapels boomstammen waar je overheen moest. Een paar keer moest je een modderbeekje doorkruisen. Verkeerd lopen kon haast niet, overal was de route duidelijk aangegeven en bij de hindernissen stonden vrijwilligers die in de gaten hielden of je er ook goed overheen ging, op straffe van 10 burpees. De locatie lag midden in een glooiend landschap met veel bos en de trails waren prachtig. Na de ronde door de bossen buiten het outdoorpark kwam je bij de laatste kilometer weer terug het terrein op en toen was het over met de pret!

Gelukkig had het rennen door het bos de verzuring enigszins uit mijn benen en lichaam gehaald, want nu moest ik toch echt aan de bak. Een kleine 30 hindernissen stonden te wachten om overwonnen te worden en dat zou niet zonder slag of stoot gaan, schatte ik zo in! Deze vaste hindernissen varieerden van redelijk tot moeilijk en verschillende kende ik van de survivalruns. Tot dan was ik redelijk schoon gebleven maar een stuk tijgeren door dikke modder bracht hier verandering in! Muurtjes, monkeybars, touwhindernissen, combinaties, swingovers, alles passeerde de revue en omdat de ene na de andere hindernis elkaar opvolgden, was de sju er al gauw uit bij mij…… Afijn, de laatste hindernis was een muur van dik 4 meter waar je via een klimtouw overheen kon, maar dat was zo glad en modderig, dat het voor mij niet te doen was, dus dan maar 10 burpees en over de finish.

Woodland Run

Gezelligheid na de run

Bij het inschrijven kreeg je 5 consumptiebonnen, goed voor drankjes en/of echte broodjes met bratwurst van de BBQ en daar maakte ik gretig gebruik van. Het had toch wel wat, op zondagochtend een broodje bratwurst nuttigen midden in het bos, na de run en met een bakje koffie erbij. Al met al een leuke, kleinschalige run en een goede invulling van de zondagochtend op de terugweg naar huis.

Eindconclusie: kleinschalig en heel gemoedelijk, geen douchemogelijkheid en andere luxe, maar wel leuk als toetje na Getting Tough. Zeker een aanrader voor komende december, waarschijnlijk kunnen we wat regelen met de eigenaar wat betreft korting en meerdere keren de hindernisbaan nemen en dergelijke. Eerst wel weer Getting Tough The Race 4 doorstaan!

Harbourrun
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

Sommige kennen Jim beter als de "Piraat", sommige als de vader van de sport en staat bekend om de Dutch Mud Men vlag die altijd en overal mee naartoe gaat. Jim is een liefhebber van de sport en pakt zoveel mogelijk runs mee in binnen- en buitenland. Hoe Jim zo fit is en blijft? Daarvoor moet je maar een keer met Jim meelopen!

Leave A Reply

X
X