Review Otterlo Challenge Run

Na me in januari 2015 te hebben ingeschreven en aangemeld voor deze nieuwe Otterlo Challenge Run, mocht ik hem na lang te hebben gewacht afgelopen zaterdag 28 februari lopen en beleven. En met succes! In de week voorafgaande kijk ik even waar het precies is en hoe ik het evenement het beste met auto of openbaar vervoer kan bereiken.

Harbourrun

Zaterdagmorgen de 28 ste vertrek ik uit Assen al heel vroeg met openbaar vervoer naar Otterlo om vervolgens een klein stukje te lopen naar de startlocatie van Mossel Events. Aldaar aangekomen meld ik me bij de inschrijvingen en krijg startnummer 1350. Vervolgens kan ik me in een van de twee kleedkamers omkleden om me klaar te maken voor de start. Hilarisch wordt het als ik nietsvermoedend een vrouwenkleedkamer binnenstap en op zachte wijze naar de andere kamer wordt verwezen. Met dank aan de dame met rugnummer 1325.

Na ontvangst in de challenge hal was er een kleine warming-up. De eerste groep van 15 km start om 9.30 uur als eerste. Elke 5 minuten daarna starten er groepen voor de 7,5 km. Om 9.40 uur is het mijn beurt en begint het avontuur. Ik ga op weg met een grote groep naar hindernis 1; tijgeren onder een ijzeren obstakel. In totaal zal ik 10 obstakels passeren met grote stukken waarbij je hardloopt, klimt, klautert en afdaalt. Onderweg geniet ik van de prachtige natuur en de omgeving van Otterlo. We passeren twee hindernissen met bulten zand door het water en de modder heen. Daarna gaan we nogmaals onder een net door en de eerste verzorgingingspost komt in zicht. Ik bereik inmiddels via de zandvlakte het obstakel iron. Dat is klimmen in een net via de bovenkant van de container en aan de andere kant eraf springen of klimmen. Dat laatste gaat bijna mis omdat het hoger is dan ik dacht. Een leermoment voor de volgende keer.

Bekijk hierboven de GoPro video van Bastiaan voor een goed beeld van de run. 

Na een korte pauze bij de 2e verzorgingspost vervolg ik mijn weg langs obstakels over grote boomstammen heen door het water en modder via monkeybars naar nog twee waterobstakels. Het tweede waterobstakel is de apenhang, maar als je die uitvoert lig je halverwege in het water. Het einde van de 7,5 kilometer komt in zicht. Na het oversteken van de Arnhemseweg aan de rand van Otterlo sprint ik naar het laatste obstakel met banden. Vervolgens door naar de finish van Mossel Events waar ik voldaan en trots op mezelf de medaille in ontvangst neem met een tijd net iets meer dan een 1 uur. Daarna wordt ik ook nog kort geintervieuwd door een jonge verslaggever van de Barneveldse Courant over de Otterlo Challenge Run.

Samenvattend

Een leuke mooie run met nog veel verbeter en groeipotentie.
Pluspunten: mooie omgeving, ongedwongen sfeer, enthousiaste vrijwilligers,
Verbeterpunten: meer modder, meer obstakels, waar was de ehbo, de plaats van bestemming was wat onduidelijk.

Volgend jaar weer, jazeker!!!

Robert Brandsema, Assen, Drenthe

Harbourrun
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

Team DMM is het Dutch Mud Men lopersteam. Met bijna 3.000 fanatieke obstacle runners is dit de community voor obstacle runs in Nederland. Meer info vind je hier: Team DMM.

5 reacties

 1. peter scheidsbach on

  Het was vooral een hele gezellige run waar ze hun best hebben gedaan om een mooi parcours neer te zetten.
  Het was eigenlijk voornamelijk een trailroute waar wat obstakels inbegrepen waren.
  De ontvangst was prima met gratis koffie en thee.

  De warming up bestond uit 15 a 20 jumping jacks en toen was het tijd om te gaan starten.

  Eerst mocht de 15 km van start en daarna in een aantal groepjes de 7.5 km.

  Leuke route om even wat km in de benen te zetten.
  de puntjes van kritiek worden door de organisatie zeer ter harte genomen waardoor de run zeker wel potentie heeft. Maar meer dan een leuke seizoensopener was het deze keer niet

 2. Een mooie invulling van de ochtend waarbij ook zeer zeker het enthousiasme niet vergeten mag worden waarmee de organisatie en vrijwilligers dit evenement tot een mooie eerste editie hebben gemaakt.

 3. Goede ontvangst met gratis koffie of thee, na de tijd een lekkere warme douche.Wel jammer dat er niet iets was geregeld om waardevolle spullen achter te laten en de warming up stelde helemaal niks voor.Al met al een leuke seizoens opener.

 4. Hennie Meijer on

  Als mede organisator veel geleerd van onze eerste run!
  Allereerst erg leuke deelnemers!
  Helemaal mee eens met de reviews !
  Verbeter punten zijn er dus genoeg:)
  En daar gaan we hard aan werken om van de Otterlo Challenge Run een waar spectakel te maken!
  Meer obstakels, meer modder, niet meer 2 x hetzelfde rondje, meer water! Wel een spetterende warming up! Etc. Etc.
  Dus volgend jaar zeker weer!
  PS ben zelf ook getroffen door het Mud virus!!!
  Dus ga ik trainen

 5. Johan van Schoonhoven on

  M’n eerste Challenge-run, dus geen echt vergelijk. maar vond em niet zwaar. Vond het een leuk evenement in een prachtige omgeving met enthousiaste medewerkers en goede faciliteiten. Dat er niet heel veel deelnemers waren vond ik best prettig, maar dat zal de organisatie anders zien, denk ik.. Vond het jammer dat ik 2 x dezelfde 7, 5 Km mocht doen, maar heb er wel begrip voor. Al met al een leuk evenement.
  Bedankt en tot de volgende keer. Gr Johan

Leave A Reply

X
X