Stekker uit stroomobstakels getrokken?

We schreven er al eerder over in 2013 en 2014, maar dit topic blijft de gemoederen bezig houden dus we komen er gewoon nog even op terug. We hebben het natuurlijk over jullie favoriete obstakel; elektriciteit. Geen enkel obstakel heeft zoveel uitgesproken voor- en tegenstanders en zodra een obstacle run een bericht over een obstakel met stroom post schieten de reacties dan ook door het dak. Het lijkt dat alle reacties nu toch gevolgen gaan hebben.

Winterhell

Stroomobstakels bij Mud Masters

Vlak voor de eerste Mud Masters van 2015 werd bekend gemaakt dat het bekende laatste obstakel van Mud Masters, de Sizzler, vervangen zou worden door de Sizzling Tigerslide. Dit is een nieuwe variant van het finish-obstakel waarbij je mag tijgeren in plaats van er rennen tussen de draden door. Op dit bericht op Facebook kwamen bijzonder veel (negatieve) reacties. De post is later daarom ook verwijderd. Op het evenement zelf kon je kiezen tussen een baan met stroom of een baan zonder stroom. Dit was vooraf al wel besloten om de deelnemers zo een keuze te geven.

Stroom bij Mud Masters

Stroom bij Mud Masters, het allerlaatste obstakel op het parcours en de keuze voor wel of geen stroom

Geen stroom bij Strong Viking meer

De dag voor Mud Masters kwam Strong Viking met het nieuws dat alle obstakels met elektriciteit uit alle zes de Strong Viking edities geschrapt gaan worden. Uiteraard kwamen hier ook weer veel reacties op die uiteen liepen van “Balen.! Je kan er toch omheen lopen als je hem niet wilt doen of lekker thuis blijven mopperen.” tot “Goed zo, na mijn mening heeft stroom ook niets te maken met sporten. Wel jammer voor diegene die meer spanning in hun leven wilden.

We hebben een aantal andere runs gesproken, maar er zijn nog geen andere obstacle runs die besloten hebben om de stroom te schrappen. Strong Viking geeft wel aan dat ze altijd bezig blijven met het doorontwikkelen van obstakels, ook met stroom. Dus wie weet zien we nog eens een obstakel met elektriciteit terug in de toekomst. Naarmate obstacle running blijft vernieuwen zullen we vanzelf gaan zien of er meer of minder obstakels met stroom zullen zijn dit seizoen. Er wordt in ieder geval goed geluisterd naar jullie als deelnemers.

Strong Viking

Strong Viking kondigt aan dat het stopt met stroom

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

1 reactie

  1. Ik denk dat het gewoon per persoon verschilt hoe zo’n stroomstoot bij iemand aankomt.
    Bij mij persoonlijk sloegen iedere keer beide benen volledig in een kramp. en als je dan nog 15m moet rennen om er uit te komen, dan kan ik melden dat dat geen pretje is.
    Nu heb ik de meeste keren wel gewoon doorgelopen, maar bij de laatste brother editie had ik zo iets van bekijk het maar ik doe wel 20 burpees ( ook lekker omdat het koud was)
    Sommige mensen geleiden de stroom nou eenmaal stukken minder, en voelen niets meer dan een tikje tegen hun arm.
    Ik kan me dan ook voorstellen dat zij zo iets hebben van stel je niet aan!

Leave A Reply

X
X