Review Sweep Away Run

Iedereen kent het wel van de tv. Een spectaculair obstakel parcours waarbij je zo snel mogelijk de finish moet bereiken. Afgelopen zondag heb ik met een aantal vrienden deel genomen aan de Sweep Away Run. Deze run bevatte de populaire obstakels van dat programma en werden gecombineerd met een run.

Winterhell

Het ontvangst

Bij aankomst bij het evenemententerrein werden we aangesproken door een van de medewerkers. Hij vertelde ons dat we het beste langs de weg konden parkeren in verband met onvoorziene drukte. Toen we het terrein opkwamen was duidelijk te zien dat we ons moesten melden bij de balie. Hier moesten we onze gegevens invullen en kregen we een bandje met ons startnummer.

Sweep Away Run

De start van de Sweep Away Run

De warming-up

Om 10:00 uur werden we gevraagd om ons buiten te verzamelen voor de warming-up. Een van de medewerkers deed een aantal oefeningen voor die we na moesten doen. Met muziek op de achtergrond begonnen we aan de rek en strek oefeningen. Star jumps en side steps zorgde ervoor dat we lekker opgewarmd werden.

De spelregels

Na de warming-up werden we voorgesteld aan alle medewerkers die ons zouden begeleiden bij de diverse obstakels.
Kort werd ons uitgelegd dat we eerst een rondje van 500 meter om het terrein moesten rennen voordat we aan het volgende obstakel mochten beginnen. Als we een obstakel niet haalden moesten we achteraan de rij aansluiten. Bij ieder obstakel dat je overwon kreeg je een streepje ter controle op je bandje.

De run

Nadat we alle informatie hadden gekregen mochten we eindelijk van start. Iedereen rende de eerste 500 meter om zo snel mogelijk bij de monkey spin aan te komen. Hierbij stond je op een platform en werd je 10 keer om je as gedraaid. Vervolgens moest je waggelend en duizelig je weg zien te vervolgen.

Sweep Away Run

De punchkiss wall bij Sweep Away Run

Daarna stond het tweede rondje rennen op ons te wachten. Aangekomen bij het volgende obstakel, the rolling wave, moesten we via drie draaiende vaten, springend en rollend de overkant zien te bereiken.

Meteen hierna konden we verder met de jumprun. Via instabiele pilaren was het bijna onmogelijk om het einde te halen. Met veel geluk en concentratie konden we bij het einde van dit obstakel ons weer vermaken met een rondje van 500 meter.

Als volgende obstakel stond ons de punchkiss te wachten. Via boulder grepen en een dunne stalen balk moesten we ons voort bewegen langs de wand. De boks handschoenen die uitstaken maakten het soms lastig om je evenwicht te behouden.

De cliffhanger zag er moeilijk uit en dit was hij ook. Met behulp van een stalen buis moest je trapsgewijs je omhoog trekken, de buis in de volgende trede klemmen en je verder naar boven bewegen. Eenmaal boven mochten we aan de andere kant naar beneden glijden.

Sweep Away Run

De Donut Run

Na de ronde van 500 meter stonden dan toch echt de bekende megaballs op ons te wachten; vier grote rode ballen. Door kikkersprongen kwamen we over dit grappige obstakel. Meteen daarna kwamen we bij de donut run. Hierbij moest je door vier draaiende donuts rennen. Al snel beukte de tweede donut me van het parcours en moest ik het opnieuw proberen.

Daarna begonnen we snel met de laatste ronde van 500 meter. Met het terrein in zicht was het ieder voor zichzelf. We renden naar de het laatste obstakel met de toepasselijke naam, Go nuts. Via de eerste drie rollende vaten sprongen we naar het slingertouw, eenmaal aan de overkant moesten we onze balans zien te bewaren voor de volgende drie vaten.

Sweep Away Run

Sweep Away Run vanuit de lucht

Op hetzelfde moment kwamen we aan de overkant van dit obstakel. Met een vriendschappelijk wedstrijdje in ons hoofd was alleen de sprint naar de finish nog over. Met een glimlach op mijn gezicht bereikte ik als eerste van ons de finish.

Conclusie

Een leuke en actieve run die zeer veilig was opgebouwd door middel van alle luchtkussens. Omdat we met 50 deelnemers waren gestart heersten er een gezellige sfeer. Helaas moest je bij het falen van een obstakel achteraan de rij weer aansluiten, dit zorgde voor enige opstopping. Ook was het vervelend dat je 5 keer hetzelfde rondje moest rennen.

Hoewel het geen mud run was hebben we ons enorm geamuseerd. Wil je veilig je kracht en stabiliteit op de proef stellen dan is dit een leuke optie om zeker niet over te slaan.

Foto’s

Bekijk hier de foto’s van de Sweep Away Run.

Winterhell
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

2 reacties

  1. Wesley Heijnen on

    ik heb enorm genoten en gelachen, en dat is zeker belangrijk 😉
    Een fun run die zeker het deelnemen waard was

Leave A Reply

X
X