Venlo Stormt komt met derde run, FontysStormt

We hadden natuurlijk al de tweede editie van Venlo Stormt en de nieuwe SprintStorm, maar de organisatie van Venlo komt nu met een derde run; FontysStormt.

FontysStormt: storm door de campus

VenloStormt organiseert samen met Fontys Venlo een hindernissen stormloop op vrijdag 24 april genaamd FontysStormt. Van 9.00 tot 15.00 uur kunnen scholieren en studenten een parcours van 2.500 meter afleggen.

Bestormers gaan over het Fontys terrein en dwars door de campusgebouwen, trappen op en af, rennen door een modderige beek, tijgeren onder legervoertuigen, rauzen over sloopauto’s, kruipen door de modder onder netten, klimmen op en over rekken en nog veel meer.

“We willen aan leerlingen in Venlo en omgeving laten zien dat Fontys een boeiende en interessante leeromgeving is. Dat begint door ze kennis te laten maken met de Fontys Campus,” aldus Hans Aarts, directeur Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek.

Bijna 3.000 deelnemers

Aan FontysStormt nemen zo’n 1.000 studenten van Fontys deel en zo’n 1.900 leerlingen van College Den Hulster, Blariacumcollege en Valuascollege. In totaal ruim 2.900 bestormers. Er zijn prijzen te winnen voor de snelste man en vrouw per leerjaar en de snelste OGVO school. Iedje Heere, campusdirecteur College Den Hulster: “We willen samenwerking stimuleren en onze leerlingen goed voorbereiden op een vervolgkeuze. Fontys is voor ons een belangrijke partner. Als we dat kunnen combineren met zo’n te gekke stormloop is dat helemaal mooi.”

FontysStormt

Het parcours van FontysStormt

Prijsvraag ontwerp een hindernis

Aan FontysStormt is een prijsvraag gekoppeld voor de drie OGVO scholen. Leerlingen van College Den Hulster, Blariacumcollege en Valuascollege ontwerpen een hindernis in samenwerking met docenten en studenten van Fontys Venlo. Hieraan is een speciaal lesprogramma gekoppeld dat gegeven wordt in samenwerking met VenloStormt.

De hindernis van één OGVO school komt als winnaar uit de bus. Het winnende ontwerp wordt tijdens FontysStormt op 24 april en tijdens VenloStormt op 14 juni 2015 gerealiseerd. “Door met partners goed samen te werken willen we VenloStormt groter, mooier en betekenisvoller maken. Dat is hiermee goed gelukt,” aldus Dennis Meens, voorzitter VenloStormt.

Zelf meedoen?

FontysStormt is niet voor iedereen toegankelijk, de andere twee wel. Zelf inschrijven voor SprintStorm (13 juni) of VenloStormt (14 juni) kan nog steeds.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Leave A Reply

X
X