Review Mud Run Fun – Hit Run

4

Afgelopen zondag was het dan zo ver: de Mudrun Fun Hit Run in Amersfoort. Sinds een jaar ben ik zelf verslingerd aan het Obstacle Running, dus toen mijn dochter aangaf dat ze ook graag eens mee de modder in wilde ben ik navraag gaan doen voor een leuke run die ook nog voor kleine kinderen te doen is. Uiteindelijk kwam ik op deze run uit. De foto’s die ik terugvond en de reacties waren positief over deze run. Dus heb ik ons direct ingeschreven. Mijzelf voor de 8 kilometer en mijn dochter van 4 voor de 1 kilometer. De andere mogelijkheden waren 2,5 en 4 kilometer.

Mud Run Fun Hit Run

Omdat ik in de eerste groep van start ging waren we vroeg aanwezig. De organisatie liep de laatste zaken na toen de eerste deelnemers arriveerden. De route was redelijk goed aangegeven. In de loop van zaterdag op zondag waren enkele richtingaanwijzers omgevallen of hadden losgelaten. De tomtom en de gok dat mijn voorganger ook naar dit evenement zou gaan zorgden ervoor dat we op een parkeerplaats naast het terrein uitkwamen. Niet het parkeerterrein waar we naar toe verwezen waren in de brief, maar goed, wij waren er!

Mud Run Fun Hit Run

Vlak na aankomst de startbewijzen ophalen en mezelf omkleden. Er was gelegenheid om jezelf om te kleden, een tent voor zowel mannen als vrouwen. De omroeper vertelde later dat er zaterdag maar 1 kleedruimte was omdat de ander was weggewaaid. Op het evenement kon je voor 2 Euro een locker reserveren. Ondertussen konden de kinderen zich vermaken op het springkussen en de muziek werd ingezet. Na een korte warming-up konden we ons naar de start begeven. Hier kwam ik nog een Dutch Mud Men en Chick tegen die hier voor de 2e dag waren.

Mud Run Fun Hit Run

Na het startsein konden we van start. Op 4 kilometer zouden we 11 obstakels tegenkomen. Het traject slingert zich over het terrein heen en de obstakels zijn goed te doen. Af en toe mag het voor mij wel wat uitdagender. Qua organisatie en veiligheid zit het goed in elkaar. Bij elk obstakel staat minimaal 1 persoon van de organisatie. Bij binnenkomst wordt er netjes een vaantje overhandigd. In de nieuwsbrief stond dat er medailles uitgereikt werden ik heb ook niet gelezen dat dit veranderd is.

Voor de ervaren Obstacle Runners biedt deze run te weinig uitdagende obstakels. Aan de andere kant vind ik het een uitstekende run om te doen voor een beginnende Obstacle Runner of om met je kinderen te ondernemen en om hen kennis te laten maken met deze sport. Het doel van de organisatie is om mensen in beweging te krijgen en met een 3.000 deelnemers aan een evenement over 2 dagen slagen zij hier goed in. De kinderen die meedoen beleven zichtbaar veel plezier aan dit evenement. Ook mijn  dochtertje heeft zich prima vermaakt en wil een volgende keer weer mee!

spartan race
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.
Share.

4 reacties

 1. Bastiaan Bloem on

  Een rating is moeilijk te geven want het is maar net hoe je deze run bekijkt. Bekijk je ‘m als of vergelijk je ‘m als bijvoorbeeld een Strong Viking, Mud Masters etc. dan kom je ”bedrogen” uit.

  Nee, je moet deze run eigenlijk als een echte fun run zien die ideaal is voor kinderen, voor mensen die even een idee willen krijgen van wat nou een obstakel run is maar niet meteen de prijzen willen betalen die bij de grote evenementen worden gevraagd en ook nog weinig (hardloop) ervaring hebben en voor als je gewoon een leuke gezellige dag wil hebben.

  Positieve punten:
  – Veel en zeer enthousiaste vrijwilligers.
  – Bij alle obstakels stonden vrijwilligers alles goed in de gaten te houden en hielpen waar nodig.
  – De prijs van 16 euro voor de 8 km is netjes te noemen.
  – Genoeg parkeerplaatsen vijf minuten lopen van het evenement.
  – Op de toegangswegen stonden verkeersregelaars die je de weg wezen naar de parkeerplaatsen.
  – Kleedruimtes voor dames en heren.
  – Speeltoestel voor de kinderen. (opblaasbaar)
  – Ophalen startnummer makkelijk en snel.
  – Over het gehele parcours EHBO vrijwilligers aanwezig die ook rond fietsen.
  – Veilige obstakels.
  – Warming-up niet heel bijzonder maar voor deze run is een uitgebreide warming up ook niet echt nodig.
  – Genoeg eet- en drank tentjes voor na de run en de toeschouwers.
  – Gehele parcours benaderbaar voor toeschouwers. (voor leuke foto’s van\voor familie)
  – Kluisjes beschikbaar.
  – Positief dat ze ook rekening houden met de kinderen, dit zijn immers onze toekomstige obstakel runners 😉

  Verbeterpunten:
  – Afspoelplaatsen, wat meer slangen en druk er op (in hoeverre dat kan op zo’n locatie) Brandweer?
  – In hoeverre je dat mag verwachten, mogen de obstakels wel zwaarder. Kids en adult versie?
  – Een informatie brief niet alleen via facebook en website doen maar gewoon via email met daarop het adres, adres parkeerplaatsen, gekozen start tijd.

  Kortom, een leuke run voor op de zondagochtend en als je kinderen hebt een leuk uitje.
  Zie je deze run volgend jaar weer in de agenda staan? Dan niet twijfelen en gewoon een kaartje kopen.

 2. Paul Lupsl on

  Voor ‘instappers’ is dit een zeer geschikte run. De obstakels waren niet echt erg zwaar, maar vooral voor beginners daarom geschikt. Genoeg EHBO aanwezig en alles goed aangegeven. De parkeerruimte was afdoende en het was leuk om te zien dat er veel vrijwilligers waren. Als je eens mee wil doen en kijken of het wat is, is dit een geschikte run!

 3. Jeff Mertens on

  Helemaal eens met de bovenstaande commentaren. Leuk loopje om met de kids te doen! Volgend jaar weer!

 4. Okee, het is zeker geen Strong Viking of MM maar daar mag je deze run ook totaal niet mee vergelijken.
  Voor mensen die dit voor de fun eens willen proberen en voor de meer ervaren mensen met kinderen is dit een heerlijke ervaring.

  Zoals Bastiaan het al omschreven heeft is ook mijn mening.
  Ik heb met mijn dochter van 7 en mijn vrouw de 2,5 km gelopen en heb alleen maar een lachende dochter gezien. Ze vond het laatste stuk zo leuk dat we deze nog een keer hebben gelopen.
  En ze wil meer dus ook op naar de volgende Kids run Lelystad.

  Het enige punt wat ik heb aan te merken was de starttijden werden niet echt nauw genomen hierdoor werd er veel eerder gestart dan aangegeven.

Leave A Reply

X
X