3 reacties

 1. Dit weekend stond er een tripje naar Limburg op de planning. Zondag 14 juni konden we namelijk ‘Bestormers’ worden door de 21,4 km tijdens VenloStormt te doen. Of zoals de organisatie het zelf noemt ‘een hindernissen stormloop’.

  Ik besloot er gelijk maar met vrouw en hond een weekje vakantie in Limburg aan vast te plakken. Succes is nu eenmaal een keuze šŸ˜‰

  Dat vonden ook maatjes Remco, Mandy en Jurre. Met de mannen start ik aanstaande september in Biddinghuizen voor de 42km tijdens Mud Masters. Dus zaten we zondagmorgen gezamenlijk in onze Landalvilla nabij Venlo samen met vrouwen en vriendinnen aan een stevig ontbijt en propten we ons vol met koolhydraten. Het zou immers een warme dag worden en de afstand van 21,4 km zou er voor gaan zorgen dat we wel wat energie konden gebruiken.
  Goed geregeld

  De organisatie van Venlostormt (slechts ā‚¬35,- per kaartje) had het goed voor elkaar. Parkeren kon gratis bij de (voormalige) kazerne in Venlo. Daar konden we direct instappen in een toeristentreintje die ons (wederom) gratis nabij het startvak bracht. We zouden pas om 13.30 uur van start gaan en de ochtenduren waren bestemd voor een parcours voor kinderen. Dat gegeven en het mooie weer zorgde voor een hoop publiek en geweldige sfeer. De start was midden in het centrum van Venlo nabij de jachthaven die omringt was door terrassen. En die waren goed gevuld. Bij het ophalen van de startnummers ontmoetten we mijn maatje en ras-Venlonaar Bram die ook duidelijk zin had in de halve marathon.

  Onderweg naar Venlo had ik eerlijk gezegd wel wat twijfels. Na mijn deelname aan de Strong Viking, Hills Edition klonk de Water Edition ook wel aanlokkelijk. Die vond echter op 13 juni plaats en 2 OCR’s in een weekend vond ik wat overdreven.
  Gave obstakels

  De opzet, organisatie en sfeer van VenloStormt heeft mij echter verrast. De obstakels waren erg origineel en het publiek was razend enthousiast. Zo zorgde de glijbaan in de Maashaven en de Modderbak in de Oude Markt voor een dikke vette glimlach op onze gezichten. Het onder pantervoertuigen doorkruipen, het via netten langs een schip klimmen, de megaglijbaan van 40 (!) meter, het rauzen over sloopauto’s en vele andere obstakels maakten het plezier compleet.

  Een paar klein minpuntjes

  De start in het Theater was erg origineel, maar voor toeschouwers niet toegankelijk danwel onduidelijk. Bovendien werd je voor de start niet zoals bij bijvoorbeeld Mud Masters, Breakout Run en Strong Viking met vette muziek opgezweept. Voor wat betreft het hapje en drankje onderweg: er waren per ronde van 11 km voldoende drinkpunten, maar ik miste de stukjes banaan. Die had de organisatie vervangen voor partjes Sinaasappel….. Dat werd dus zelf volop gelletjes tanken om de nodige verloren energie aan te vullen. Ergens halverwege liep ik tijdens het tijgeren een snee in mijn rechter onderarm op. Op zich geen probleem, ware het niet dat de EHBO-ers geen pleisters hadden. Ik heb mijn arm dus bij elke stop afgespoeld om bebloede obstakels te voorkomen. Ik moest er bij de finish maar naar laten kijken.

  Conclusie

  Al met al kijken we, ondanks een paar verbeterpunten, met een positief gevoel terug op deze sfeervolle run. Iedereen heeft heel de finish gehaald. Daar was ik persoonlijk erg blij mee, aangezien ik anderhalve week eerder mijn enkelbanden had overbelast/ingescheurd. De tape en 2 paracetamolletjes deden wonderen. Na de finish werden we getrakteerd op zoet cake, water en radler. Voldoen haalden we na de groepsfoto onze spullen en plunderden op de terugweg de McDonalds.

 2. Een OCR, praktisch in mijn achtertuin, dus daar moet ik naartoe. Het was de tweede keer dat VS werd georganiseerd en het heeft in dat jaar flink wat naamsbekendheid opgebouwd hier in de regio.

  Qua faciliteiten was er niet zoveel. Er was een bagdrop, waar je na de finish je tas weer kon ophalen. Ik werd keurig gecontroleerd, of mijn startnummer overeen kwam met mijn tasnummer. De douches waren koud, je stond in een grote plas water, of liever modder, want de ondergrond van de douches bestond uit grond. Bij de finish waren er wat banaantjes en stukjes sinaasappel. Vrij sober allemaal. Er was ook geen echte warming-up. Eigenlijk vond ik dat allang prettig – ik doe graag mijn eigen warming-up.

  Dus voor de faciliteiten hoef je niet te gaan. Waar wel voor? De sfeer! En het prachtige, gevarieerde parcours. Je gaat door gebouwen, door de Maas, door het bos, door een dorp, langs de oevers, over bruggen. Op de 11,3 km afstand heb je een enorme hoeveelheid variatie. Wachttijden waren er nauwelijks (alleen bij het schip heb ik moeten wachten), je kon lekker doorrennen. Bij iedere hindernis stonden vrijwilligers, die goed geĆÆnstrueerd waren en de boel goed in de gaten houden. Prima verzorgd allemaal.

  De hindernissen waren niet ontzettend moeilijk. Volgens mij was dat ook de opzet van de organisatie: maak een parcour waar iedereen aan mee kan doen. Er zaten wel leuke, creatieve dingen tussen en de boel werd opgeluisterd door plaatselijke bandjes, theaterverenigingen en dansgezelschappen.

  Voor de prijs hoef je het niet te laten. Een prima georganiseerde run voor een klein bedrag. Ik kan het aanraden!

  • He Vera, dank voor de leuke recensie en tof dat je het concept en de beleving die we je wilden bieden zo ervaren en verwoord hebt! Je geeft aan dat je de randfaciliteiten wat minder vond. Misschien zou je ons kunnen laten weten (via dennis@venlostormt.nl) wat je als bestormer volgend jaar graag anders zou willen zien danwel mist. Hier kunnen we weer van leren en dit verbeteren in aanloop naar de volgende editie. Misschien heb je wel voorbeelden van andere runs die dit anders organiseren.

   De douches hebben we dit jaar inderdaad op de verkeerde plek geplaatst en na 1 uur gesloten omdat het water niet goed wegliep en dit een grote modderpoel werd. Excuses hiervoor! Na de finish was er ook bier, water, vlaai en de mogelijkheid tot een fotoshoot (wellicht heb je dit gemist in het finishgebied).

Leave A Reply

X
X