Dutch Beasts lopen 24-uurs obstacle run voor neushoorn

Zoals we afgelopen week schreven gaat Mud Masters de eerste individuele 24-uurs obstacle run in Europa organiseren. Komend weekend is er echter al een estafette-run van 24 uur met heel veel obstakels in Zweden. Vier Nederlanders gaan deze run doen voor het goede doel. Hieronder stellen ze zich voor.
Wij zijn 4 dierverzorgers werkzaam bij Dierenpark Amersfoort. Behalve het verzorgen van onze “eigen” dieren trekken wij ons ook het lot aan van hun “wilde” soortgenoten. Vandaar dat wij vinden dat het tijd is ons in te zetten voor de Neushoorn, Nino the mad mad Rhino is het kleurige boegbeeld geworden voor onze uitdaging.

Wie zijn wij?

Wij zijn vier dierverzorgers werkzaam bij Dierenpark Amersfoort, twee roofdierverzorgers, een verzorger van de apen en een verzorger van de olifanten/neushoorns. Naast ons werk zijn wij regelmatig samen te vinden bij een obstacle run (een flinke afstand hardlopen met stormbaanachtige obstakels). Sinds begin dit jaar hebben we ons eigen team opgericht met de toepasselijke naam: Dutch Beasts. Ondertussen lopen wij al verschillende runs met onze teamshirts, maar onze focus ligt op 1 evenement.

Wat gaan wij doen?

28-06-2015 gaan wij met z’n vieren naar Zweden om hier mee te doen aan een 24 uurs team obstaclerace (Toughest 24H XTREME).  Een vast parcours van 1 km met 15 obstakels waar 1 persoon tegelijk op het parcours aanwezig mag zijn. Aan dit evenement doen 100 teams mee en wij zijn van plan alles op alles te zetten om als beste over de finish te komen. Aan het eind van de 24 uur gaat het er namelijk niet om wie hem uitgelopen heeft maar wie de meeste rondjes/kilometers heeft volbracht. Een enorme uitdaging dus!

Een goed doel!

Wij willen deze uitdaging combineren met geld in te zamelen voor een goed doel, maar niet zomaar een goed doel, een doel waar wij als vier dierverzorgers voor staan en voor willen knokken. We hebben gekozen ons in te zetten voor de neushoorn en wel voor: Nino the Mad Mad Rhino. Nog steeds worden er elke dag neushoorns gestroopt voor hun hoorn, zoveel zelfs dat als het zo doorgaat we over 15 jaar deze mooie dieren niet eens meer in het wild tegen kunnen komen.

Nino the Mad Mad Rhino

Nino is een wereldwijd symbool in de strijd tegen de stroperij van neushoorns. Zij willen ervoor zorgen dat de stropers verdwijnen en dat er veel geld binnenkomt voor neushoorn organisatie’s. Dit doen ze onderandere door via websites en social media duidelijk te maken hoe slecht het eigenlijk gesteld is met deze dieren. Daarnaast staat momenteel het boegbeeld van de organisatie in onze dierentuin (zie foto).

Help jij ons mee met het behalen van ons doel? Doneer dan hier! Uiteraard komt al het ingezamelde geld ten goede van Nino!

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X