Foto’s en review Ultimate Buffalo Obstacle Run

Afgelopen weekend was de tweede editie van Ultimate Buffalo. Sjaak was erbij en schreef deze review.

Op 19 juli 2015 stond er in mijn agenda achter de Ultimate Buffalo nog een vraagteken. Eerst maar eens de site bekijken of de run het waard is om af te reizen naar het oosten. Na een kleine speurtocht over de duidelijke website wist ik alles. Ik besloot de knoop door te hakken en gewoon te gaan! De Ultimate Buffalo run is in 2014 gestart als try out en probeert in 2015 door te pakken op een nieuwe locatie. De Ultimate Buffalo is dus een vrij nieuwe kleinschalige run (kleine 900 starters) op een tof terrein, namelijk Airport Twente.

breakout run

Na het aanschaffen van het kaartje werd je via de mail en de site op de hoogte gehouden over het evenement. Er was keuze uit een parcours van 7,5 of 15 km, de afstanden doen verwachten dat de 15 km twee keer een ronde is van 7,5 maar dat was niet het geval.

Wat ik persoonlijk ook top vond, is dat nadat je een kaartje gekocht hebt ook kon deelnemen aan diverse gratis workouts in de weken voorafgaand aan de race. Om zo perfect getraind aan de start te verschijnen.

Ultimate Buffalo Obstacle Run

Aanloop naar Ultimate Buffalo

Bij aankomst op het vliegveld Twente was het snel en goedkoop (3,-) parkeren en naar de inschrijving lopen. Dit liep allemaal als een zonnetje, alles was goed aangeven en ik had snel de bandjes en de chip. Er was nog geen rekening gehouden met een Salomon speedcross veter maar al snel waren de ti-rips gevonden door de medewerkers. Het omkleden was in Hangaar 11, een grote hal waar ook de eerste meters na de start doorheen liep. De garderobe had geen wachtrij en ik kon snel mijn tas kwijt, dit was ook bij het ophalen trouwens.

Voorafgaand aan de eerste wave van 15 km was er nog een kids run (2km) georganiseerd. Na de prijsuitreiking van de kleinste obstakel-runnertjes konden de 15 km lopers het startvak in. De warming up is nog wel een verbeterpunt voor de volgende keer, de drie jongens die er nu stonden hadden niet erg goed hun huiswerk gedaan. Doordat de warming up een beetje tam was had ik de tijd om te kijken of er nog bekende gezichten aan de start stonden. Helaas was het aantal DMM/C shirts & Discovery shirts op 2 handen te tellen.

Ultimate Buffalo Obstacle Run

De run

Vanaf de DJ truck, waar de muziek overigens vrij hard stond, begon het aftellen en weg was de eerste wave. Het eerste gedeelte van de run ging over het vlakke terrein en over de landingstrips van het vliegveld. Wel heel tof om een keer door een landingsterrein te lopen. Met behulp van steigerdelen waren er diverse obstakels gemaakt, niet al te moeilijk maar voor de beginner super leuk.

Het tweede gedeelte van de run ging meer door het bosrijke gebied van het vliegveld. Heuvels op en af, over slootjes springen en onverhard terrein. Nu werd het voor de meer ervaren lopers ook leuker. Tijdens de run kwamen de bekende obstakels aan het bod. In totaal voor de 15 km waren er 40 obstakels variërend van 20 keer opdrukken en trekker banden verplaatsen tot touwklimmen en opgestapelde containers bedwingen. Eigenlijk kwamen de meeste bekende obstakels wel aan bod deze middag. Wat misschien ook wel heel belangrijk was: bij de obstakels stonden geen wachtrijen.

Het laatste obstakel bestond uit drie op elkaar gestapelde containers waarna de finishlijn in zicht lag. Vanaf dit punt had je een goed zicht over het gezellige start en finish terrein. Diverse kraampjes, een DJ en genoeg ruimte om te zitten hing er een vrolijke gezellige sfeer.
Na het passeren van de finish was er voldoende fruit en water aanwezig om bij te komen. Op weg naar de kleedruimte stonden er twee dames met een tuinslang alle lopers schoon te spuiten en kon er een T-shirt worden opgehaald.

Ultimate Buffalo Obstacle Run

Uiteindelijk

Doordat ik goed geïnformeerd was van tevoren wist ik dat ik geen obstakels hoefde te verwachten zoals bij de Viking Runs, MudMasters of Spartan Races. Maar de organisatie van Ultimate Buffalo heeft echt een hele leuke run neergezet waarin heel veel lopers (van beginnend tot ervaren) hun ei kwijt konden.

Wat ook een erg positief punt was is dat bij elk obstakel minimaal 1 iemand stond voor aanwijzingen of uitleg. Ook de drink en eetposten waren er genoeg, sterker nog de dames stonden klaar met een banaan en drinkbeker voor degene die snel door wilden lopen. Dit verdiend echt een dik pluspunt.

Ik hoop dat de Ultimate Buffalo in 2016 een vervolg krijgt, met wat kleine verbeterpunten heb je echt een super leuke run.

Sjaak Haasnoot

Foto’s

breakout run
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

Team DMM is het Dutch Mud Men lopersteam. Met bijna 3.000 fanatieke obstacle runners is dit de community voor obstacle runs in Nederland. Meer info vind je hier: Team DMM.

6 reacties

 1. Dennis Dikkers on

  Allereerste obstaclerun gelopen vandaag. Super bevallen, lekker gelopen ondanks de regen. Echt een toplokatie, goed georganiseerd allemaal. Opwarming was erg chaotisch en leek niet goed voorbereid, maar blijkbaar is er vaak niet eens een opwarming. Ander minpuntje was dat je niet kon douchen.
  Al met al een super ervaring en voor herhaling vatbaar!

 2. Ferdinand Bakker on

  Kwa run was het top
  warming up kon beter in de eerste wave wisten de jongens niet wat ze moesten doen en stonden zelfs nog tussen de lopers .
  waardoor het niet duidelijk was
  ik miste hindernis 1 was nergens te bekennen.
  (burpees)

 3. Na een aantal obstacle runs te hebben gelopen, kan ik zeggen dat dit ERG matig was.

  -Een heel chaotische warming-up (dit werd een feestje genoemd, wat neer komt op “Spring maar wat op en neer”)

  -De locatie was erg geschikt maar het parcours (van de 7,5km) was voor 80% verhard.

  -Obstakels vielen heel erg tegen;
  Een x-aantal meter lunges doen, door de crew geslagen worden met opblaasknuppels of een zakje zand over een bepaalde afstand gooien zijn ECHT geen obstakels.

  -Bij de finish werd geen drankje aangeboden (bier/fris) maar stond een tafel met wat bekertjes water.

  -Geen douches maar één jongedame met een tuinslang

  -Voor toeschouwers waren er heel beperkte mogelijkheden om naar de “obstakels” te komen kijken.

  Pluspunt was wel dat het publiek overdekt kon wachten tot de renners binnen kwamen.

  Als organisatie zou ik echt eens gaan kijken bij andere grote obstacle runs voordat ze een volgende versie organiseren.

 4. Bas van Rijswijk on

  Al met al een mooi opgezette run en heeft zeker bestaansrecht.
  Niet een van de zwaardere wel een leuke met ook andere hindernissen als zaklopen en ijzerblok slepen. opdrukken enz
  Erg leuk ik vond het zeer de moeite waard.
  Mooie gezellige goed georganiseerde opzet.
  wat kleine schoonheidsfoutjes (warming up ?)
  En overal goede begeleiding bij de onderdelen.
  Mooie locatie.
  Voor herhaling vatbaar.

 5. kas bruggen on

  Mijn allereerste obstacle race.
  Locatie was prachtig en ruime hoeveelheid obstakels.
  Ook waren er geen wachttijden bij de obstakels.
  Al met al een ontzettend goede besteding van m’n Zondag.

 6. Leuke run, Niet al te zwaar, Zeer goede begeleiding bij de onderdelen,Slechte warming up leuke andere onderdelen Zaklopen gewichtblok slepen

Leave A Reply

X
X