Obstacle Run om de Zuiderzee

De Obstacle Run om de Zuiderzee is dit jaar voor het eerst en valt samen met het Kolhorner waterweekend. Paul was er bij en deed mee aan deze eerste editie.

Winterhell

Obstacle run om de Zuiderzee

Kolhorn is een klein dorp in de kop van Noord Holland. Een thuiswedstrijd voor mij in het dorp waar ik jaren heb gewoond. Het dorpse gevoel vind je ook terug in de run zelf, de crew is vriendelijk en komt veelal uit het dorp.
De ontvangst was bij het voetbalterrein, vanwege de kleine parkeergelegenheid daar was er een terrein beschikbaar gesteld aan de dijk. Dit was met zeer kleine bordjes aangegeven en was daarom ook moeilijk te vinden. We waren dan ook de eerste daar. Vanaf het parkeerterrein was het makkelijk de bordjes volgen naar het voetbalveld.

De kleedkamers waren ter beschikking gesteld, dit gaf als groot voordeel dat je een warme douche kon nemen na de run! Het weer was goed en de inschrijving verliep vlot. (Totaal waren er zn 170 deelnemers.) Een lijst per startgroep en je kreeg je startnummer op je arm geschreven, heel simpel en duidelijk. Volgens het programma zou er een centrale warming-up zijn, deze ben ik niet tegen gekomen maar met een paar rondjes om het voetbalveld waren we opgewarmd.

De obstacle run zelf

De run zelf ging deels over het voetbalveld waar een opblaasobstakel stond en vervolgde zich richting de ijsbaan die ze vol hadden laten lopen met water. Een paar bekende obstakels zoals de up & under, watercage, evenwichtsbalk, drijvende banden en balken en een kruiptunnel waren hier te vinden. Het water helpt je even herinneren dat alles net iets zwaarder gaat dan op land. Erg mooi gebruik gemaakt van de omgeving!
De route vervolgde zich door het bos waar je in een kuubkist moest springen en dat een aantal keer achter elkaar. Vervolgens een paar bergen van kuubkisten waar we overheen mochten klimmen. Daarna een paar natuurlijke obstakels in de vorm van omgevallen bomen en daarna gespannen netten en jerrycans die je de weg belemmerde en ook het tijgeren mocht niet ontbreken.
Doormiddel van een evenwichtsbalk passeren we een sloot om vervolgens alsnog door de blubbersloot onder een bruggetje door te mogen. Nog wat kilometers maken en wat meer sloten en zwemmen brengen ons bij een van de laatste obstakels; Een hoogwerker met 2 touwen eraan om over de blubbersloot heen te zwaaien. Velen moesten toch 2 keer proberen voor ze de overkant haalden. Daarna het laatste stukje naar de finish.

Obstacle run om de zuiderzee

Het parcours viel iets korter uit dan de geplande 5 km. Dit omdat er wat vertraging was opgelopen bij de bouw door vandalisme, hierdoor waren de Monkeybars, car-pull en boat-pull niet aanwezig. Het is erg jammer maar niks aan te doen. Hoop volgend jaar wel de monkeybars te zien aangezien dat toch altijd een leuk onderdeel vind.

Conclusie

De run had een dorps imago en dat was duidelijk te zien. Heel gezellig en erg vriendelijke crewleden. Een leuke boeren mud run en voor de prijs van 15 euro goed te doen. Ze zijn volgend jaar zeker weer van plan een run te organiseren en het dan wat groter aan te pakken. Om een paar verbeter puntjes op een rijtje te zetten.

  • Beter bewegwijzering (of een steward) naar het parkeerterrein.
  • De route tijdens de run was op sommige punten beetje moeilijk te zien maar was goed te volgen door alle dorps- crewleden die overal stonden te kijken en te assisteren.

Ik heb lol gehad en me vermaakt. Dit was een laagdrempelige run voor iedereen. Ik zeg tot volgend jaar.

Groetjes Paul

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

Team DMM is het Dutch Mud Men lopersteam. Met bijna 3.000 fanatieke obstacle runners is dit de community voor obstacle runs in Nederland. Meer info vind je hier: Team DMM.

1 reactie

  1. Evenementen terrein met bier en eten voor een redelijke prijs, Warm water uit de douches bij de voetbalvereniging Kaagvogels Kolhorn.

    Het was naar mijn idee niet een hele zware run maar wel erg gezellig. Bewegwijzering had her en der beter gekund maar je werd goed geholpen door de crew.

    Warming up bleef achterwege door voor mij onbekende reden maar we hebben rondjes om het voetbalveld kunnen gebruiken om warm te lopen.

    Prijs/kwaliteit-verhouding: +++ 15 euro ongeacht welke afstand je deed, gratis parkeren.

Leave A Reply

X
X