About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

29 reacties

 1. Organisatie was prima! Maar vond het alles behalve een wat ik ken een echte obstakelrun. Meer een hardloopwedstrijd obstakels waren erg licht niet zwaar. Had er meer van verwacht viel dus erg tegen.

 2. Een van de mooiste omgevingen om een run te organiseren, maar helaas te weinig echte obstakels gezien. Wel veel hooibalen gezien.

  Na de start meteen in een koude bak water plonzen om vervolgens een heel eind te gaan hardlopen is ook geen beste combinatie geweest.

  Wederom niet best geregeld met de startvakken: Iedereen die in het eerste startvak wilde starten kon gewoon naar binnen lopen. Neem eens een kijkje bij 7heuvelen organisatie hoe zij dat regelen.

  Drinkposten waren prima geregeld. Banaan zat helaas pas richting het eind en dat is karig. Die hadden er best meer in mogen zitten en eerder uitgedeeld mogen worden.

  Te weinig ruimte bij de douches. Bij het uittrekken van je sokken zat zowat je neus in iemands anders zijn bilspleet. Dus maar buiten omgekleed en ongedouched in de auto gestapt.

  De goodiebag was een aanfluiting. Een bon vinden om bij een sponsor op het terrein een bandanading op te halen: dat ding had in de bag moeten zitten. Het heet niet voor niets een goodiebag.

  Wel zelf heerlijk gelopen en genoeg lol gehad, maar voor mij geen 3e SMR. Een dik compliment naar de vrijwilligers: jullie heersen!

 3. Wat was het weer een feest!!! Top organisatie en het parcours lag er weer top bij. Met recht de zwaarste obtaclerun van Nederland!

 4. Emiel Vowinkel on

  Echt een super gave run. Locatie en omgeving is echt prachtig en pas precies bij een run als deze. Ik zeg volgend jaar weer!!!

 5. sharon manenschijn on

  Ik heb genoten gisteren
  Het was echt super leuk en goed georganiseerd
  Ook een pluim voor alle vrijwilligers!
  Volgend jaar zeker weer !

 6. Voor mij de eerste keer de Fisherman’s Friends Strongman Run. Waarschijnlijk ook meteen de laatste keer.

  Organisatie was goed en de faciliteiten (behalve de douches, te weinig) waren prima. Omgeving was mooi en een ideale locatie om een obstacle run te houden. Daarbij waren de vrijwilligers top (waarvoor altijd dank) en heel veel enthousiast publiek langs de kant.

  De obstakels vielen echter erg tegen. Er zaten wat leuke elementen in het parcour, maar het bleek voornamelijk een lange hardloopwedstrijd. Alle obstakels waren makkelijk te overbruggen, waardoor de uitdaging een beetje uitbleef.
  De waterslide was, op bepaalde momenten in de race, afgesloten. Naar horen zeggen is dit ivm veiligheid gedaan. Wellicht een kijkje nemen naar The Fjord Drop bij Strong Viking.

  Drinkposten waren goed geregeld en waren op de juiste plekken in het parcour geplaats. Het eten, oftewel 1 banaan, was erg weinig en pas laat op het parcour. Het lichaam had wel wat meer brandstof kunnen gebruiken.

  Bij de finish had ik liever een biertje gezien ipv flesje AA, maar dit is eigen voorkeur.

  Al met al een leuke hardloopwedstrijd waarbij de obstakels tegenvielen. Hierbij prijs-kwaliteit + afstand van 223km reizen zal de reden zijn (voor mij) om deze run in 2016 over te slaan.

 7. Mijn tweede strongmanrun en deze is wederom goed bevallen waarbij de sfeer tijdens het lopen maatgevend is, iedereen moedigt je aan en is enthousiast. Wel heb ik door opgedane ervaring wel enkele aandachtspunten.
  De locatie is onwijs met mooie punten om naar mijn idee geweldige obstakels te maken maar spectaculaire obstakels zijn oponthoudpunten en dat gebeurt snel met een massastart de obstakels zijn hiermee zijn de obstakels een beetje saai.
  Daarbij vind ik jammer dat de goodiebag bijna leeg is op enkele vouchers na en dat ik dan ook pas thuis achter kwam dat je een Brooks “buff” kon ophalen op het festivalterrein. Mij lijkt het ook prettiger het fruit op te kunnen halen bij het omkleedgebied. Echt niet iedereen gaat terug de bagger in nadat hij “schone kleren heeft aangedaan”.
  De douches waren bij mij vorig zo slecht bevallen door drukte dat ik nu niet eens de douches heb opgezocht bij het teruglopen bleek ook weer dat dit dit jaar ook weer zo was.
  Ook het ophalen van de Goodiebag/t-shirt leverde veel oponthoud op en moet makkelijker kunnen.
  Maar het mocht verder mij de grote pret niet onderdrukken, volgend jaar weer maar dan wel met hoop ik enige met enige variatie in het parcour.
  Daarbij vond ik het wel erg leuk vele DMM leden tegen te komen.

 8. Jan Willem Blankvoort on

  Was echt een top evenement. En het was echt super geregeld. Ook met het startveld door eerst de poortjes en de skyfall te doen. Ik kon overal doorlopen. Echt super.

 9. Derde keer Strongmanrun voor mij. In vergelijking met voorgaande jaren zijn de obstakels minder moeilijk geworden en heel positief: er zijn er geen wachtrijen meer! Het parcours was dit jaar erg nat en glad door de heftige regen voorafgaand aan de race. In de laatste paar kilometers zitten naar mijn zin te veel obstakels. Jammer dat de watercontainers na de finish voor een eerste wasbeurt zijn verdwenen. Het is een prachtige en gezellige race, met enthousiast publiek. Een absolute aanrader.

 10. Drie jaar geleden als toeschouwer enthousiast geworden. Toen besloten om in 2014 mee te doen en super genoten. Dit jaar was het nog beter. Geen opstoppingen, veel uitdagende obstakels en een parcours dat alles in zich heeft (bos, weiland, dorpskernen, modder en water). De logistiek naar de start locatie was super geregeld. Goede bewegwijzering, pendelbussen en verkeersregelaars. Langs het parcours voldoende hulpdiensten en vrijwilligers om de lopers bij te staan. Op het startterrein waren de faciliteiten ook top. Ik zie hier wel mensen klagen over het douchen maar probeer maar eens 7.000 man tegelijkertijd te laten douchen. Dat is onmogelijk en hoort gewoon bij een evenement van deze omvang. Dit schept juist sfeer en verbroedering. En dat was er dit weekend weer volop aanwezig! Volgend jaar ben ik er weer bij!

  • White walker on

   Ik heb geen gebruik gemaakt van de kleedkamers, maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen een overvolle kleedkamer met zwetende mannen niet het ‘groepsgevoel’ geeft waarop men zit te wachten… Tuurlijk zijn voldoende kleedkamers dit niet makkelijk te realiseren, ik houd er rekening meer dat ik niet kan douchen na een OR. Kan het altijd meevallen.

 11. White walker on

  +:
  *Veel vrijwilligers
  *Drankposten voldoende, eten (gelletjes) moet je gewoon zelf voor zorgen. Daar wil je niet afhankelijk van een organisatie voor zijn.
  *Modder, was goeie grijze blub af en toe.
  *Lengte van het parkoers was net mooi, goed gebruik gemaakt van de omgeving
  *Parkeren goed geregeld, ik stond op P2. Ik was ook weer optijd weg.
  *Geen wachtijden bij de ‘obstakels’
  -:
  *Startvakken, tot mijn verbazing stonden er mensen met een zwart startnummer in het eerste startvak. Voor dat startvak was volgens mij een richttijd van < 2 uur gegeven.
  Nog geen 25% van dit vak heeft dit gehaald. Na de start heb ik in de eerste kilometers een stuk of 30 personen voorbij gegaan, om op de helft van het parkoers bij de runners met mijn tempo uit te komen. Hier mag best op gecontroleerd worden!
  *Iets meer obstacles voor het bovenlichaam hadden wel gemogen. Nu waren het er, ruim genomen 3 (monkeys, 1 muurtje (vrij laag nog) en brug met net omhoog). Dit is denk ik ook gedaan om iedereen de obstakels
  makkelijk te kunnen laten nemen en geen wachtrijen te veroorzaken. Hiermee is er voor de meer serieure runners minder uitdaging.
  Overig:
  Ik had van de voren de tijden en winnaars van vorig jaar bekeken en wist van de voren al dat het een erg snel parkoers zou zijn. Dus had ook geen obstakels a la strong viking verwacht.
  De uitdaging in dit parkoer lag vooral in vast houden van een hoog tempo en minder brute kracht.

 12. Eerste keer SMR. Helaas voor mij ook de laatste.

  Pluspunten:
  Parkeren: heel goed geregeld (P2).
  Terrein: wel oké. Ruime tent om te schuilen voor de regen. Terrein erg nat,
  maar dat heb je i.m.v. weersomstandigheden niet in je macht. Ook pendelbussen prima geregeld.
  Faciliteiten op het terrein: wel oke.
  Tasseninname: Prima geregeld zonder oponthoud.
  Vrijwilligers en EHBO: fantastisch. Veel gezien en zeer enthousiast of behulpzaam.
  Publiek: meer dan fantastisch, heb bij een Mudrun nog nooit zoveel en zo’n uitgelaten publiek
  gezien. Geweldig!!!
  Parcours: lekker heftig in heuvelachtig terrein met gras, bos, maisvelden. Heel gevarieerd.
  Obstakels: Totaal geen wachttijden bij de obstakels en op zich genoeg smerige modder.
  Drinkposten: voldoende!
  Finish: leuk nog een keer de Skyfall.
  Douches: Ik was redelijk vooraan gefinishd vanuit Going for the Kill dus weinig drukte bij de
  dames douches voor mij.
  T-shirt en medaille : SUPER!!

  Minpunten:
  Ontvangstterrein: klein en rommelig. Soms zoeken naar de juiste stands. In eerste instantie een beetje rondgedoold voor het zoeken naar douches/ tasseninname.
  Bewegwijzering: op terrein matig, op parcours prima.
  Startvak: Vrije ingang startvakken, geen controle. Irritante trechtervorm, waarbij het laatste gedeelte veel duwen was.
  Warming-up: was er eigenlijk niet. Veel onduidelijk gepraat van de speakerman en geen
  gezamenlijke warming-up. De dansende meiden op het podium zag je nauwelijks.
  Start: meteen het koude water in na de Skyfall en dan lang rennen in het dorp is niet een super oplossing.
  Obstakels: niet uitdagend genoeg, beetje eenvoudig. Lage muurtjes en teveel strobalen. Soms ook wel erg lange stukken rennen zonder obstakel. De meeste obstakels (waar meteen ook de leukste zaten) kwamen plotseling op het laatst.
  De bananen kwamen ook te laat. Blij dat ik zelf mijn eten (gelletjes) mee had.
  Veiligheid: heb 1 vrouw gesproken die na het tijgeren onder het prikkeldraad door in het prikkeldraad gevallen was. Na het tijgeren was nl. aan weerszijden het rood-witte lint omgeven met prikkeldraad.
  Finish: te saai. Geen leuke ontvangst met een high five o.i.d.
  Goodiebag: een aanfluiting. Vouchers waar je niets aan hebt. En nu – blijkt achteraf – de Brooks bandana op het terrein af te halen.
  Prijs/kwaliteit: toch te duur voor hetgeen wat je krijgt.

  Heb heerlijk gelopen en veel plezier gehad. Al met al een redelijke obstakelrun (met name dankzij de vrijwilligers en het publiek) maar toch nog teveel minpunten voor mij om volgend jaar niet meer deel te nemen.

 13. Lonneke Jansen on

  Wat een super gave obstakelrun is dit!!
  Organisatie top!!
  Parcour super gaaf!!
  Volgend jaar ga ik zeker weer mee doen!!

 14. brendy telgenkamp on

  Goeie run. Paar verbeterpuntjes, maar die zien we elders ook altijd.
  Heerlijke warme douche na afloop. Wáár heb je dat nog meer.

 15. Jack lindeboom on

  Hebben afgelopen jaar meerdere obstakel runs gelopen maar de strongmanrun steekt er met kop en schouders bovenuit !!!
  Volgend jaar zeker weer !!!

 16. Heb een super dag gehad!
  Sfeer op het terrein en langs het parcours was zo tof!
  Wat was super
  sfeer op het terrein en onderweg!
  heel veel publiek, nice!
  prachtig en afwisselend zwaar parcours
  goede doorstroming
  heel origineel, die waterval waar je tegenop moest
  vette modder!

  Tips
  spoelbakken net als vorig jaar
  water vooraf wat je kunt tappen
  1x meer eten onderweg

 17. Eerste keer SMR voor mij. Maar ik vond het super leuk om te doen. Veel uitdagingen. Alles was top geregeld. De mensen aan de kant geven je echt power om door te gaan.
  Heb nergens hoeven wachten, dat was fijn je kon overal goed doorlopen.
  Snap dat gezeur over goodiebags niet, je kan het altijd nog gebruiken als schoenen zak voor je vieze schoenen.

  Volgend jaar doe ik gewoon weer mee!!!! 😀

 18. Jeroen Kaspers on

  Mooi opgezet, alleen ontzettend jammer dat het start-/finish-terrein al zo’n ontzettende modderpoel was. Daardoor eigenlijk niet eens een rondje over het terrein gedaan om wat te eten of stands te bezoeken, wat ik vooraf wel van plan was.
  Wel een heel mooi gebied! Dat maakte de lange stukken lopen tussen de vaak geclusterde obstakels wel leuker.
  Voor wat betreft de obstakels was het voor een breed publiek toegankelijk en haalbaar. De Climbing Water vond ik wel een erg leuk en origineel obstakel!

 19. Melwin Kamphuis on

  Het was voor mij de 2e keer strongmanrun en er volgen er nog meer.!!!
  Super evenement als het publiek al straalt wat wil je als deelnemer dan nog meer.
  Super locatie,omgeving,organisatie,en obstakels.
  ALL BE BACK.!!!!!!
  Ik heb dit jaar wel meer obstacelruns gedaan maar deze staat op nummer 1 voor mij.

 20. Amber Berkhof on

  Mijn eerste ervaring als deelnemer (normaal vrijwilliger) en ik vond het top! Wat goed georganiseerd en wat een sfeer tijdens de run. Dikke pluim voor de organisatie en volgend jaar zeker weer van de partij!

 21. Voor mij alweer de 4de strongman nu voor het eerst een weekend met mijn vrouw die op zaterdaqg de strongsister deed.
  Sta altijd vooraan in wedstrijdvak (finish top100) dus heb wel altijd plaats bij douches en onderweg geen wachttijden.Maar met de grote massa in aantocht kan ik begrijpen dat er te weinig douches zijn (was op zaterdag ook) Nu vind ik de run zelf wel achteruit gaan qua obstakels nl; geen great walls,schuine muur met touw, hoge klimnetten,halfpipe, dubbele watercontainer etc. Word zo meer een zeer pittige trail ,en de omgeving leent er zich zo goed voor om uitdagende hindernissen te bouwen. Weet van andere jaren dat er lange wachttijden waren maar dat is op te lossen om meer gedoseerd te starten en na te zien dat ook iedereen in juiste startvak staat. Zelf vind ik de skyfall op begin geen succes omdat mijn lijf daar niet tegen kan ,nat koud en dan rennen ,maar dat is voor iedereen verschillend.
  Verder vind ik het een toporganisatie met goede vrijwilligers en over kleinigheidjes zoals goodiebag ,eten onderweg (neem zelf gelletjes mee) en modder op terrein (weer heb je niet in de hand) moet men zich niet zo druk over maken.
  Hoop voor volgend jaar dat ze wat oudere obstakels terug zetten en op het begin ook wat meer want ik heb wel een top weekend gehad, voor herhaling vatbaar

 22. Eerste keer de Fishermans Strongmanrun hier , een run die zich nogal onderscheid van de andere grote runs door zijn enorme lengte (er is 1 afstand – 21 km).

  Strongmanrun is in zijn huidige opzet eigenlijk een trailrun met speedbumps, de obstakels zijn licht tot zeer licht wat voor de minder geoefende lopers wel prettig is maar de doorgewinterde obstacle runner teleur zal stellen. Er zijn een handvol obstakels die aardig uitdagen ; money bar , verticaal net en misschien voor de claustro onder ons het water-met-laag-hek-er-plat-over. De rest zit vooral in de catergorie hooibaal en over-balkje-stappen.

  Leuke middag gehad , door het zware terrein en de lange loop (langer dan ik normaal loop) toch op zijn eigen manier een uitdaging.
  Opvallend is het enorme fanatsime is de eerste 2 startgroepen, de casual lopers doen er goed aan de laatste startgroepen te kiezen.

  The good:

  – Groot festival terrein met veel te doen
  – Snelle service bij sartnummers , bagage , parkeren
  – Douches (druk) en plek om te schuilen voor de regen bij wachten op aanvang
  – Leuk publiek (dank allemaal voor de aansporing!) en blije vrijwilligers
  – Medaille en goed shirt included
  – Goede organisatie, goede communicatie, goede site, en zeer goede snelle service (bv via de mail)
  – Mooie omgeving en mooie route

  The bad:
  – Meer een trailrun dan een obstaclerun
  – Zompig terrein dat niet uitnodigd voor wachtende familie etc paar uur lang
  – Onlogische indeling van terrein, blind gezocht naar pickup voor shirts, garderobe, omkleedruimte nooit gevonden 🙂
  – Navi horloge gaf aan bijna 23 km voor de run , na 21 stond ik nog in een weiland na het mais met nog aardig eind te gaan naar de finish, da’s ff schrikken 🙂
  – Weinig bijzondere obstakels, met een grote scope als Strongmanrun moet er toch wel wat meer dan alleen Skyfall te verzinnen zijn van enig alure, de obstakels zonder publiek zijn soms lachwekkend droef
  – Foto bestellen? Vanaf 9 euro, dank u.
  – Ticket is prijzig (maar parkeren included)

  Niet slecht, maar ook niet heel bijzonder. 3 sterren.

 23. Lange hardloopstukken afgewisseld met basic obstakels. Sfeer en enthousiast publiek compenseren eea maar qua hindernissen zeker niet uitdagend genoeg, tenzij het 1 van je 1e runs is. 2016 Skip ik hem.

 24. Vorig jaar ook daar geweest. Ze hadden beloofd geen wachtrijen. Ik heb getwijfeld, toch ingeschreven. Geen spijt van. Volgend jaar weer. Tip: nóg iets meer fijne hindernissen. Mag best beetje zeer doen.

Leave A Reply

X
X