Dubbel raceverslag Gladiator Run

Vorig weekend stond in het teken van de Gladiator Run. Twee dagen modder in het Belgische Vossem. Twee dagen, dus twee raceverslagen!

Harbourrun

Raceverslag Lisanne

Afgelopen 21 & 22 november zijn er een aantal dmm/dmc afgereisd naar onze zuiderburen. Voor velen echt de aller- allerlaatste obstakelrace van 2015! De gladiator run in Vossum-Tervuren was een mud editie.

Aankomst & start

Waar het vorig jaar 15 graden was met een zonnetje was het dit jaar een stuk kouder met 6 graden en op zaterdag 21 november nog veel regen. Dit zorgde al gauw voor een modderig parcours. De verwachtingen waren dan ook ‘een zwaar modderig parcours’. Bij aankomst bleek dit te kloppen. We zagen de deelnemers van de 24 km ploeteren over het parcours.

We doken al gauw de warme tent in om ons startnummer op te halen (de meeste deelnemers hadden het nummer al thuisgestuurd gekregen) hierdoor verliep dit soepel en snel.

Na lekker in de warme tent te hebben gestaan en met iedereen bijgepraat te hebben maakten we ons klaar voor de start.

De start was gelijk een heuveltje op met modder. We maakten wat scherpe korte bochtjes wat voor veel (onderuit) glijden zorgden. We vervolgden onze weg naar achteren waar we richting een groot weiland gingen de eerste trenches.

Het was flink modderig. Ja echt want ik verloor mijn schoen….! Dit is me nog nooit overkomen. Shit! Gauw mijn schoen uit de modder gegraven en boven op de trenches gaan zitten om mijn schoen aan te trekken. Nee, nog 3 trenches… ik vertrouw erop dat me schoen nu goed vast zit ik ren er vloeiend overheen en vervolg me weg op het parcours.

Obstakels

Het 12 km parcours bestond uit +45 hindernissen. De deelnemers van de 24 km mochten het parcours dus 2 x afleggen. Het was een obstakel run waarbij er veel loopstukken waren en geen heftige zware obstakels. Er waren ten opzichte van vorig jaar weer een aantal nieuwe obstakels zoals een ‘soort monkeybar’ maar dan 1 lange balk. En de variant waarbij je jezelf moet optrekken. Je mocht je benen pas gebruiken als je de bovenste lat hebt aangeraakt. (Helaas heb ik beide obstakels niet gedaan omdat deze afgesloten waren, waarom was me niet duidelijk…)

Natuurlijk was er ook weer de steigerbouw-stelling met de brandweerpaal waar je naar beneden glijdt.

De bekende muurtjes, tracktorband flippen, hooibalen, tijgeren kwamen allemaal voorbij. Over het hele parcours was er veel modder dit maakte het lopen wat zwaarder.

Gladiatorrun

De medaille van de Gladiator Run

Conclusie

+ warme douches

+ voldoende toiletten

+ tent waarin je zelf je tas kan neerzetten en weer kan meenemen (wordt gecontroleerd door je startnummer)
+ Prijzen voor de nummers 1,2 en 3

– Het parkeren is aan de andere kant van het dorp (extra w-up en cool down zullen we maar zeggen!)
– Muntjes voor eten & drinken

Raceverslag Wesley

Afgelopen Weekend stond Vossem in het teken van de gladiator run. Op zondag 22 november zijn we hier naartoe gekomen voor de Xtreme mud edition die maar liefst 24km lang was.

Gladiatoren verzamelen

Na het ophalen van het startbewijs, het omkleden en het inleveren van de tas begaven we ons naar de startlijn van deze extreem modderige run. Met een duik onder het podium begonnen we aan een lange, koude en zware tocht van 2 maal 12km.

Modder, modder en nog eens Modder

Al vanaf de start konden we niet ontkomen aan de modder. Springend over lage balken stormden we verder naar de mud trenches die ons helemaal in de bruine kleur onderdompelden.

Slipgevaar

Door al het modder en het stukgelopen parcours op zaterdag, was het goed uitkijken wat je deed. Vooral bij steigers en hoge houten obstakels moest je je goed vasthouden om niet uit te glijden of te vallen…

Helaas kwam ik daar te laat achter en gleed 4 meter omlaag van een steiger, maar niets aan de hand, gewoon doorgaan!

Even opwarmen

Via ladders en netten mochten we een container in en uit klimmen en een toren van strobalen opstormen. Om alle spiertjes op te warmen nog even over hekjes springen en dan door naar de cargonetten die we mooi met een koprol overwonnen.

Gladiator Run

De variant op de monkeybars

Aan techniek ontbrak het niet

Om het niet al te makkelijk te maken zaten er ook een aantal technische obstakels in. Een strong-wall waarbij je alleen je handen en armen mocht gebruiken en een Irish Table zorgden voor vele penalty’s tijdens de competitie waves.

De kou begon er in te hakken

Doordat je steeds door de modder kroop of in een bak met water sprong begonnen je handen het minder leuk te vinden. Zo werden obstakels waarbij je aan een balk hing of aan een soort ringen steeds heftiger.

Scream for power

Na het slepen met autobanden en het op je rug tijgeren onder een steiger kregen onze spieren nog een flinke krachtproef. Een tractorband 2 maal omflippen was bijna niet meer te doen maar met een schreeuw kregen we de kracht om toch door te zetten.

De laatste loodjes wegen enorm zwaar

Alles was spekglad en de grip was ver te zoeken maar door het touw om mijn handen te knopen klom ik eindelijk over 2 lastige muren. Helaas kwamen hierna nog 2 muren maar deze waren lager en zonder touw ging dit stukken gelukkig makkelijker.

Get dirty or stay home

Nadat ik over de laatste muur klom zag ik de finish al maar door het podium zag ik niet dat ik nog onder de prikkeldraad moest tijgeren. Door de kou kon ik niet meer lachen maar ik probeerde toch leuk op de foto te komen terwijl ik onder de prikkeldraad rolde richting de finishboog.

Conclusie

Een leuke run en niet al te moeilijk maar door de enorme hoeveelheid modder en de extreme kou waren 2 rondes van 12km een behoorlijke uitdaging.

Wesley en Lisanne, bedankt! Zelf meegedaan? Laat hier je review achter!

Gladiator Run

Michel, bedankt voor de foto!

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

Team DMM is het Dutch Mud Men lopersteam. Met bijna 3.000 fanatieke obstacle runners is dit de community voor obstacle runs in Nederland. Meer info vind je hier: Team DMM.

Leave A Reply

X
X