Raceverslag Spartan Race Parijs

Pascale liep de Spartan Race Parijs en stond twee keer op het podium. Hier haar verslag van een weekend genieten.

Spartan Race Parijs

Vrijdag 18 september starten we onze trip naar Parijs voor deelname aan de SPARTAN RACE SUPER en SPRINT op zaterdag 19 september. Na een relaxte reis arriveren we rond 18 uur in het hotel, in de nabije omgeving van Disneyland Paris, dat overigens nagenoeg uitgestorven leek. Maar goed de kamers zijn prima voor een nachtje en nu op zoek naar een restaurantje… Helaas was het eten beneden verwachting, maar voldoende als voorbereiding op de volgende dag. De dag van de race!

Spartan Race Paris

Om 7:00 uur vertrekken met z’n allen naar het terrein bij ‘Ile de Loisirs’ om te gaan knallen met ieder zijn/haar eigen doel, waaronder kwalificatie OCR, afvinken bucketlist, competitie, behalen Trifecta, test run en ‘just for fun’.

Na het parkeren, aanmelden, eventverkenning hebben we onze plek gecreëerd op het terrein, maar aangezien de tijd begint te dringen vanwege wat administratieve zaken, moeten we ons vlot klaar maken voor het startschot van de elite race van 9:00 en de heat van 9:15 uur.

Spartan Race Paris

Zo we zijn er klaar voor, het weer is perfect, 16 graden, droog en bewolkt, dus laat maar komen die super race van 12+ kilometers… Inmiddels staan we in het startvak te trappelen, waar ons geduld op de proef wordt gesteld tijdens een lange Franstalige speech, maar uiteindelijk klinkt het startschot… En als dolle hongerige honden sprint iedereen op het eerste obstakel af, we zijn begonnen. Heerlijk!!

Spartan Race Paris

Het parcours liep door een gevarieerd terrein, waarvan het merendeel onverhard met veel slijk paden, hobbelige grasvelden maar ook goed begaanbare bospaden. De organisatie had ruim voldoende drinkposten naast het parcours staan. Verder waren de obstacles afwisselend, waaronder vele muren (over-onder-over maar ook schuine en zeer hoge), til en sjouw werk (zandzakken, beton kogels, boomstammen), speerwerpen met slechts 1 poging anders 30 burpees, dus 30 burpees voor mij, pittige mockeybar dus ook weer burpees maar nu 40, waarbij het uitvoeren nauwlettend in de gaten werd gehouden door de volunteers, zij waren meedogenloos doch rechtvaardig.

Spartan Race Paris

Een van de laatste obstakels was het ‘tijgeren’ over een afstand van nagenoeg 300 meter met zeer laag hangend prikkeldraad en mega veel modder op een onderlaag van puingrond. Dit was zeer pittig en garantie voor veel schade: blauwe plekken all over, vele krassen en kapotte kleding.

Uiteindelijk hebben we na 13,5km allemaal de finish gehaald en kregen direct de blauwe medaille omgehangen met als extra verdiensten een keurig behaalde tweede plek bij de dames door Pascale van den Oetelaar met een tijd van 01.41.04

Spartan Race Paris

Nu de eerste medaille binnen is van de felbegeerde trifecta, gaan we door… Om 13uur start de eerste heat van de sprint. Dit was een zware beproeving vanwege de super die uiteraard nog in de benen (en armen) zat.

Terugkijkend op het weekend Parijs en de race hebben we zeer genoten, naast het afzien en het behalen van de finishermedailles, persoonlijke doelen naast de twee podium plekken. Nu is de SPARTAN race natuurlijk pas compleet als de Trifecta binnen is, dus komend weekend gaan sommige naar Dublin en anderen begin oktober naar Barcelona voor de beast en THE missing part.

Zelf meedoen aan een Spartan Race? Bekijk onze speciale Spartan pagina

Spartan Race Paris

breakout run
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

Team DMM is het Dutch Mud Men lopersteam. Met bijna 3.000 fanatieke obstacle runners is dit de community voor obstacle runs in Nederland. Meer info vind je hier: Team DMM.

Leave A Reply

X
X