VenloStormt komt met drie nieuwe “runs”

Gisterenavond was er groot nieuws bij VenloStormt. Dennis Meens, voorzitter van VenloStormt, maakte dit tijdens de Venlolezing op dinsdag 12 januari bekend. De organisatie komt de komende twee jaar met meerdere nieuwe runs;

  • Obstacle Run in Roermond: RoermondStormt
  • Obstacle Run voor ouderen: RollatorStorm
  • Obstacle Run Triathlon: DrieStorm

RoermondStormt

Na het succes van VenloStormt, winnaar van de Nationale Evenementen Innovatieprijs 2015, komt er nu een vervolg in Roermond. Op zondag 25 september 2016 wordt RoermondStormt georganiseerd. Een hindernissen stormloop over een afwisselend, uitdagend en origineel parcours van 6, 11 of 21 km voor 16 jaar en ouder.

Komende periode zal samen met de vergunningverlener en overige betrokken partijen het parcours worden afgestemd. Het beoogde parcours loopt over de oevers van een deel van de Maasplassen, de rivierbedding van de Roer, natuurgebied Hammerveld-Oost, Stadspark De Kartuis en de binnenstad. Op de pleinen Markt, Kloosterwandplein, Munsterplein en Stationsplein wordt een grote hindernis opgebouwd. Er is het idee om door de ECI Cultuurfabriek en TheaterHotel de Oranjerie te stormen. Bestormers moeten een twintigtal hindernissen overwinnen.

Voor scholieren van 6 t/m 13 jaar zijn aparte parcoursen, waarbij een gedeelte van het RoermondStormt parcours en hindernissen wordt gevolgd. Voor hun zijn eigen, specifieke hindernissen gemaakt. De 14 en 15 jarigen volgen het RoermondStormt parcours van 6 km.

VenloStormt

RollatorStorm

Op zaterdag 28 mei 2016 organiseert VenloStormt voor de 1e keer RollatorStorm, een hindernissen stormloop voor ouderen met een rollator. Zij leggen een parcours af van circa 150 meter en moeten 7 hindernissen bestormen: een slalom langs pionnen, onder een deurkozijn lopen waaraan een gordijn kattenstaart hangt, over een verhoogd bruggetje lopen, door een bak met water lopen, een weg banen over een pad van kiezelstenen en keien, onder een brug door lopen en drie trappen beklimmen om vervolgens van een flauwe helling af te dalen naar de finish.

“Ouderen kunnen veel meer dan we denken. We moeten stoppen met ze te hospitaliseren. Het feit dat ze een rollator nodig hebben, wil niet zeggen dat ze niet meer kwiek en fit zijn en tot veel in staat zijn. In plaats van “pas op, kijk uit, doe dat nou niet!” zeggen we ”kom op, je kunt het, even doorzetten, probeer het eens!”. We moedigen ze aan, dagen ze uit om het beste uit zichzelf te halen en hun grenzen te verleggen.” – Dennis Meens

Alleen ouderen die in het dagelijks leven afhankelijk zijn van een rollator mogen deelnemen. Om bestormers die deelnemen aan RollatorStorm goed voor te bereiden zal op verschillende plaatsen een OefenStorm worden georganiseerd. Ouderen kunnen worden ondersteund en begeleid door bijvoorbeeld hun kinderen of kleinkinderen.

DrieStorm

VenloStormt komt in 2017 met DrieStorm. Deze wedstrijd wordt op zaterdag 10 juni 2017 voor de 1e keer georganiseerd tijdens de 4e editie van VenloStormt. Bestormers starten met 500 meter zwemmen in de Maashaven in Venlo, 30 km mountainbiken door o.a. het Jaomerdal en de Tegelse en Duitse bossen en Duitse grenssteden om vervolgens nog een stormloop van 5 km af te leggen over het VenloStormt parcours. Het parcours loopt over de uiterwaarden aan de Venlose zijde van de Maas en de Maasboulevard, maar zal niet de Venlose binnenstad aandoen.

Naast de individuele deelname wordt er ook een estafette georganiseerd. De drie teamleden leggen na elkaar de onderdelen zwemmen, mountainbiken en stormloop af.

VenloStormt

Alle runs van VenloStormt en alle overige obstacle runs vind je op onze kalender.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X