Raceverslag Otterlo Challenge Run

Afgelopen weekend was de tweede obstacle run van dit jaar. De Otterlo Challenge Run. Susanne was van de partij en schreef onderstaande verslag.

Otterlo Challenge Run

Zaterdag 20 februari vond de 2e editie van de Otterlo Challenge Run plaats. Samen met Sylvana en Sanne deed ik mee aan de 8.5 km (er waren 2 afstanden: 8,5 en 18km). Afgelopen jaar had ik ook meegedaan aan deze run en op basis van die ervaring waren de verwachtingen niet heel hoog.

Hakken

Nadat we de parkeerplaats hadden bereikt moesten we nog een kleine kilometer naar de locatie lopen. Daar aangekomen was er in een kleine ruimte het ophalen van de startnummers en als we iets verder liepen waren er kleedkamers. Hier konden we ons mooi voorbereiden op de run. Nadat het haar ingevlochten was en de juiste schoenen aan waren we klaar voor de run!
Om 12:45 begon de warming-up. We deden wat jumping jacks, nog wat meer springen, beetje stretchen en daarna begon het tweede nummer met ‘hakken’… We gingen los, maar het was wel bijzonder en niet echt functioneel. Na wat wachten werd om 13:00 de eerste 18km wave weggeschoten.

Het Parcours

Om 13:15 werd mijn startwave weggeschoten. We moesten door een greppel, over akkers en door het bos rennen. De obstakels waren ten opzichte van vorig jaar wel wat meer uitgebreid, maar niet overal even veilig. We moesten onder andere over containers, muurtjes, houten én metalen bouwwerken, door een sloot, greppel en zwembad en er waren monkeybars. Dat blijft voor mij toch een favoriet obstakel! Ook mijn loopmaatjes hebben dit obstakel met gemak gehaald!
Onderweg stonden bij de afslagen naar de 18km wel bordjes, maar deze waren niet altijd even goed zichtbaar. Gelukkig was de route voor de 8,5 wel duidelijk.

De voorzieningen

Tijdens de run was er één verzorgingspost (ook voor de 18km, heb ik vernomen) met bananen en water. Dat viel dus wel wat tegen. Deze bevond zich pas op 5 kilometer. Dat duurde voor ons gevoel wel te lang. Bij de finish stonden dames te wachten met medailles, maar we kregen geen finishdrankje ofzoiets. Dat vond ik wel jammer, want ik had toch wel flink wat dorst gekregen.

Wat dan weer een groot pluspunt was was het feit dat ze warme douchejes hadden! Wel maar 4 en uiteindelijk was het warme water ook even op, maar ik vond het heerlijk! Misschien was 1 kleedkamer wel wat te klein voor zo’n groep mensen.

Eindoordeel

Het is een mooie run om het jaar mee te starten, maar ik raad ze aan om nog wat beter na te denken over de voorzieningen. Ik vond de obstakels op het 8.5km rondje wel nog erg mager en raad ze aan er volgend jaar meer van te maken!

Foto’s Otterlo Challenge Run

Coverfoto via Ronald Vos.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

Susanne is een fanatiek obstacle renner! Elk weekend is ze wel ergens in de modder te vinden, of in de touwen bij een survival run. Susanne proberen bij te houden is zwaar, maar wel heel gezellig!

7 reacties

 1. Was voor de 2e keer erg geslaagd. Feedback van de 1e run was meegenomen, complimenten daarvoor.
  Verder was er een top sfeer, uitdagend parcours, enthousiaste organisatie en leuke obstakels.

  Route leek alleen niet helemaal goed te gaan voor de 8,5 km. Waarschijnlijk een bordje gemist of dat deze ontbrak maar hier zijn wel een paar km´s extra gelopen.

  Volgend jaar weer!

 2. Slechte bewegwijzering. 18 km was maar 15 (of ik heb wat gemist). Obstakels weinig uitdagend, bij een klimobstakel van steigerpijpen zaten aantal buizen los. Maakte onveilige indruk. Had wel 2e drinkpost in mogen zitten. Omgeving was wel mooi. Douches na de tijd ook fijn. Voor mij niet weer volgend jaar.

 3. Slechte obstakels , slechte wegwijzering,omgeving is leuk/ mooi .
  Wel warme douches !!
  Voor mij niet meer volgend jaar
  Veel te duur in verhouding

 4. Was geen geweldige run. Leuk omdat er in februari in NL niets is verder, maar dit is een gemiste kans. De lokatie is prachtig, het landschap echt ideaal, maar de obstakels en de route scoren een onvoldoende wat mij betreft.
  De route was slecht aangegeven, veel mensen hebben fout gelopen, en de vrijwilligers hadden ook geen idee waar je heen moest. Hierdoor bleek de 18 km er voor mij slechts 15 te zijn. Ook waren er veel induidelijke kruisingen waar de beide routes elkaar kruisten. Jammer.
  En de obstakels…. Tsja een paar met zand en water gevulde bouw containers maken nog geen obstacle run. Zwembad was leuk bedacht, maar waarom niet vol water ipv tot de kuiten? De steiger was zo wankel dat velen dachten dat deze om zou vallen en een paar boomstammen op elkaar is ook wel erg kort door de bocht. Hier kan de organisatie zeker nog in verbeteren!

 5. Obstakels waren er erg weinig en bestonden uit bestaande muurtjes en/of speeltoestellen en gemaakte obstakels waren bijna allemaal(op een muurtje na) zeer amateuristisch te noemen en zelfs gevaarlijk.
  Route was ook moeilijk te volgen, je moest zelf goed opletten waar de lintjes hingen, achteraf ook geen 18 km maar 15.
  Al met al zou het wel een mooie trailrun zijn, de route was erg mooi en het parcours alleen was al pittig met de vele heuveltjes en zandverstuivingen. Maar obstakel run zou ik het niet willen noemen.
  Start en finish locatie was overigens wel prima in orde, goede omkleed- en douchegelegenheid.

 6. Hier heb ik dus ook hele andere verhalen over gehoord veel geld voor een zeer matige run de 18,5 km bleek 15 te zijn er waren geen kluisjes voor je kostbare spullen zoals je portemonnee /telefoon zelfs je tas /jas kon je niet weg laten hangen .. Mensen die verdwaalden en gewoon niet wisten welke kant ze op moesten. Lange tijden voor de smalle obstakels en idd niet even veilig en erg weinig obstakels. Voor mij deze run niet op mijn wishlist

 7. Prima run!
  Mooie locatie en warme douches!!
  De bewegwijzering was niet altijd even duidelijk en bij sommige obstakels miste ik een official (veiligheid/aanwijzingen) waardoor niet altijd duidelijk was wat er moest gebeuren.

  Maar in vergelijking met de grotere evenementen vind ik de prijs prima in verhouding voor wat je krijgt.
  Je kunt niet verwachten dat een kleinere organisatie gigantische bouwwerken gaat neerzetten voor een handje vol deelnemers.

Leave A Reply

X
X