Raceverslag Strong Viking Osnabruck

Deze week staat de Strong Viking Mud editie in Nijmegen weer op het programma maar 5 maart was het tijd voor de Strong Viking Mud editie in Duitsland. Terwijl in Nederland Mud Masters in volle gang was zijn we met een aantal Dutch Mud Men afgereisd naar Fürsten Forest om de start van het Strong Viking seizoen mee te maken. Eenmaal aangekomen op het start terrein was het parkeren goed geregeld (maar wel prijzig, €8,-.) Het ophalen van de startnummers verliep soepel en hierna was het tijd om om te kleden. Er was een heerlijk verwarmde omkleedhal (lees: thermostaat standje tropisch) in deze hal was ook de bagageafgifte waar ze deze editie een soort selfservice van hadden gemaakt, maar wel bewaakt.

Harbourrun

Strong Viking Osnabruck

Ik had zelf in mijn hoofd om deze editie twee keer te lopen dus ik startte in het wedstrijdstartvak (Odin, 10:00.) Er was een leuke spreker aanwezig die het startvak wist te motiveren en toen gingen we iets na 10:00 van start. Na de standaard muur volgde na ongeveer 300 meter de ropeclimb. Hop, balk aantikken en door gaan. Na de ropeclimb lag ik ongeveer tiende en met de kopgroep denderde we door de grote plassen heen die over het hele terrein verspreid lagen. Na de eerste plas voelde ik mijn voeten niet meer. Het had de nacht voor de run gevroren en het water wat in de plassen stond was steenkoud. Gelukkig had de organisatie erg goed ingespeeld op de weersomstandigheden en kwam het water maximaal tot je knieën deze editie.

Alle obstakels bespreken is veel te veel dus ik zal de belangrijkste opnoemen:

 • Loghurdels, te veel om te tellen.
 • Sandbag Carry, grote ronden waarbij we heuvels op en af moesten.
 • 2e Sandbag Carry (19km), extreem lang door een zand afgraving waarbij je weer meerderen malen zandheuvels over mocht en je 5x door het water moest. Aan het einde van de dag werd deze ronden verkort maar hij was nog steeds erg pittig.
 • Tire flips, 5x een band om gooien.
 • Logdrag, niet een standaard rondje maar nu ongeveer 300 meter heuvel op en af door het zand. Er waren nog veel meer obstakels waaronder natuurlijk de standaard obstakels zoals:
 • Muren
 • Tijgeren
 • Trenches
 • Carry the shield
 • Ropeclimb XXL
 • Strong Wall
 • Two bars

Varjagen Saga

De omgeving bestond uit een prachtig bos met af en toe een zandvlakte en de beschikbare hoogte meters werden redelijk goed benut. Na 19km kwam het laatste obstakel voor de finish: De Verjagen Saga. Dit obstakel is een combinatie van een aantal obstakels en is voor de meeste lopers een echte uitdaging. Helaas was het pegboard aan het einde nat geworden en hierdoor zaten alle stokjes vast. Dit onderdeel is er later op de dag ook uitgehaald. Als deze run de toon zet voor hoe het hele SV seizoen gaat zijn dan word het een geweldig jaar! Een dikke 8+ voor deze run.

Conclusie

Pluspunten:

 • Nieuwe finishershirts
 • Goede obstakels
 • Mooie omgeving

Minpunten:

 • Geen aparte finishershirts per editie
 • Weinig modder
 • Prijs voor het parkeren

Mud Edition Nederland

Komend weekend is de eerste Strong Viking in Nederland. We zien jullie allemaal bij de Mud Edition. Heb je nog goede spullen nodig? Bestel ze dan nu via DutchMudMen.com en haal ze gratis af in Wijchen.

Noch ein kleiner Vorgeschmack auf unser Aftermovie von der Mud Edition in Fürstenau!!!Frankfurt am Main, jetzt seid ihr am Zug!!http://strongviking.com/de/obstacle-run-frankfurt-hills-edition/

Posted by Strong Viking Deutschland on Monday, March 14, 2016

Harbourrun
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

Met 16 jaar een van de jongere obstakelrunners. Heeft in 2014 circa 10 runs gelopen en loopt regelmatig runs in binnen- en buitenland.

Leave A Reply

X
X