20 reacties

 1. In mijn ogen een super run en een super organisatie vandaag. Parcours en onderdelen waren erg zwaar, maar wel leuk. Minpuntje vind ik wel de vele wateronderdelen met dit koude weer, qua veiligheid niet ideaal en ook veel mensen gezien die onderkoeld raakten of in de kramp schoten. Ook weer jammer dat je met je koude armen dan pas op het tweede deel van het parcours veel grip onderdelen krijgt. Verder steekt de strong viking qua beleving en sfeer ver boven de andere runs uit op dit moment, de eerste run die dit evenaart heb ik nog niet gezien, maar dat is mijn mening en heb ook nog niet veel andere runs gedaan;-). Ook de vrijwilligers en verzorging op het eind was top. Douches waren wel koud dus ben gelijk door naar huis gereden.

 2. Coen Harbers on

  Ik heb de 13km gelopen en de run deed zijn naam eer aan! Heel erg veel modder (en water). Ikzelf heb vooral last gehad van de kou (geen coldgear aan) waardoor ik het laatste stuk erg veel tegen kramp aan zat. De hindernissen waren op zich goed te doen, maar door de modder spekglad. Storm the castle bijvoorbeeld haalde bijna niemand omdat de bovenrand spek glad was en er helaas boven ook geen vikingen stonden. Er veel water (tranches en swamp achtige stukken) waardoor de snelheid er niet echt in zat. Een mooie locatie, met een heleboel Vikingen!

  Goed vermaakt en zeker trots dat ik m heb gehaald. Erg jammer dat ik een bandje heb ipv een medaille, maar zeker niet de laatste Strong Viking voor mij!

 3. Het word er niet beter op met de runs. Veel dingen waarbij je moet wandelen etc waardoor de snelheid dermate naar beneden gaat waardoor het amper een run genoemd kan worden. Heb de 19km gedaan maar kom niet voldaan over de finish. Nee voor mij geen grote run meer . We slaan denk ik een btje door nu.

 4. Prima run, organisatie heeft duidelijk de zaakjes voor elkaar. Jammer dat de Varjagen Saga aan het einde stond, ik had geen grip meer over. Persoonlijk dingetje. Startvak op het strandje had alleen meer sfeer. Marshalls stonden op sommige punten te slapen en vergaten zo bandjes te knippen bij oa Storm the Castle. Eerlijkheid van mederunners uit het wedstrijdvak laat op zo’n moment helaas ook te wensen over.

  Finishbier smaakte prima. Bandje had best voorzien kunnen zijn van km’s. Shirt is inwisselbaar, want algemeen en geen vermelding van run, afstand of jaar. Jammer om te zien dat hier op bezuinigt wordt.

  Erg positief dat opperviking Jan, organisator SV, iedere keer weer aanwezig en aanspreekbaar is.

 5. Vond het een mooie beleving. Grote verbetering kwa obstakels met 2 jaar geleden. Prima dat obstakels moeilijk waren en werden door gladheid, dit vereist dan wat meer controle en balans. Koude water vond ik geweldig! Puntje waar ik mij aan stoor is de finish. Blijkbaar wordt ‘Viking’ geassocieerd met bruut door een microfoon roepen bij simpele stoemp muziek. Ik krijg daar geen energie van, lijdt mij juist af.

 6. Of dat het de temperatuur was of dat het de obstakels waren weet ik niet, maar dit was de zwaarste race die ik ooit heb gedaan. Temperatuur wist ik van te voren dat dit misschien voor mij wel een probleem zou kunnen worden. Ben gestart in ODIN 19K. Eerste 7K was goed te doen met wat blub hier en daar :). Helaas wel bandje verloren bij storm de castle. Vorige jaar bij water had ik em wel gehaald. Toen de weaver en de walls, het werd al wat zwaarder. Skiberg ook lekker zwaar voor de beentjes vooral omdat je eerst ff kopje onder moest. Na de skiberg nog een paar technische obstakels waar mijn armen al zeer begonnen te doen.. Nog even wat blub en daar was het laatste obstakel, die ik tot de ringen heb gehaald. Kortom een loodzware race mede door de temperatuur en de obstakels, volgende keer weer aub. Ik mis wel een app of site waar je direct je tijden kan zien nadat je klaar bent, t-shirt en foto’s op het einde hoeft van mij niet zo.

 7. Goed georganiseerde race. Vond hem vorig jaar zwaarder, dit doordat de week ervoor meer regen was gevallen waarschijnlijk. Ik heb de waterobstakels niet als “te” ervaren en kramp is vaak een kwestie van slechte voorbereiding/slecht trainen. Je ziet bij een organisatie als strongviking dat ze wat doen met de commentaren van deelnemers. Obstakels zijn zeer gevarieerd, er wordt gezorgd voor veiligheid (duikers in het water etc. dit schept toch vertrouwen. Het enige wat voor verbetering vatbaar is is de afspoelgelegenheid (koud water), ik snap ook wel dat dit lastig blijft bij zoveel deelnemers. Wat ik ook als negatief ervaar zijn de “administratiekosten” bij het ticket kopen. Doe dat alsjeblieft in de prijs, erg irritant dat dat er nog bij komt.
  Mooie dag gehad, graag weer.

 8. Ik vond het een super run! Het begon al goed met de opwarming. De modder was geweldig en de temperatuur was goed te doen. Je moest wel vaak door het water, je had dit na 3x wel gezien maar het was eigenlijk te vaak. Gelukkig zaten ze de Cold Guy al af te breken en hoefde we deze niet te doen met het frisse weer. Het enigste minpunt vond ik de afspeelmogelijkheid dat veel te koud was. Zet hier een paar vuurkorven neer om op te warmen en het is opgelost. Wat ook nog een minpuntje was is het parkeertarief dat onnodig is, je betaald 5 euro en dan krijg je een goedkoop papiertje met ook nog eens een grote spelfout erin.

  Ik heb supererg genoten!

  • Ik was trouwens blij dat de platinum rig er niet was, daar kom ik altijd met mijn voeten aan de grond omdat ik gewoon te lang ervoor ben. Was ik trouwens de enigste die de buizen van de monkey bars te dik vond? Ik had er door de dikte geen goede houvast.

 9. Joost Verbrugge on

  Weer super georganiseerd! Gelukkig was er maar 1 onderdeel gesloten (cold guy) hoe kan het ook anders… kopje onder in maart blijft geen goed idee, tenzij er hoge temperaturen voor de maand maart besteld zijn.
  De 19 km was pittig zat, met leuke nieuwe obstakels erin. Dit zorgt wel voor wat extra’s, waardoor je het besef hebt dat de 19 km niet zo maar voor iedereen te doen is.
  De feedback van vorig jaar was top verwerkt. Mijn complimenten aan de organisatie

 10. Dit is een leuke run. Gestart in ODIN 19km. Qua obstakels is het meeste vrij eenvoudig maar er zitten er een stuk of 4 a 5 in welke wel een uitdaging zijn. Laatste keer deed ik de Brother Edition en vergeleken met die was Storm the Castle voor m’n gevoel hoger. In ieder geval prima als hij hoger was, echter helaas niet gehaald 🙂 Monkey bars waren makkelijker en ben het eens met de moerasstukken in andere commentaren. Op zich leuk maar het vertraagt wel. Dan had ik liever een stuk moddertijgeren gehad bijvoorbeeld die er nu niet in zat (gebruik je ook de rest van je lichaam, in koud weer wel fijn). Varjagen is echt een vet obstakel. Heb deze helaas niet helemaal gehaald maar zal hier anders voor gaan trainen om die dit seizoen te halen. Jammer dat de platinum rig niet in de 19km zat, toch een van de leukste technische obstakels naar mijn idee. Cold Guy maakte zijn naam waar en ben daarna ook niet meer écht helemaal warm geworden. Leuke mensen in de startgroep, zeer behulpzaam en vriendelijk. Jullie hebben het ook een topdag gemaakt! Bedankt.

 11. Dit was mijn tweede Strong Viking na de Brother Edition in 2015.
  Gestart in vak Odin 19km op zaterdag. Leuk om te zien dat er verschillende nationaliteiten aan de start staan. Wil toch ook al iets zeggen over de reputatie van een organisatie.
  Mooie uitdagende obstakels, verschrikkelijk koude Cold Guy :-), voldoende modder. Begrijp de negatieve commentaren op de moerassen niet goed. Onderweg was er een zeer lang stuk lopen met geen enkele hindernis, kreeg daar het gevoel dat ik op een trailrun zat. Geef mij dan maar meer moeras om door te ploeteren. Maar ieder zijn mening dus.
  De Varjagen Saga vond ik echt wel heel uitdagend en na de tweede poging volledig over geraakt. Bandje kunnen behouden.
  Enige minpunt naar mijn mening: KOUDE DOUCHES !!! Maar dat is het probleem op de meeste runs. Zeker in deze maanden is dat echt niet aangenaam. Je komt al gedeeltelijk of volledig onderkoeld aan de meet en dan nog eens een koude douche achterna. Veel mensen vuil in hun auto zien kruipen.
  Oh ja, ook beetje teleurgesteld in het T-shirt. Is een beetje te algemeen. Doe dit jaar hopelijk de Varjagen uit en dan zit ik met 4 of 5 dezelfde T-shirts.

  Maar een ding is zeker. Bij Strong Viking zien ze me zeker nog terug.

 12. Ik vond het een geweldige run! Voor mijn gevoel als een van de jongste deelnemers (net 17) aan de start gegaan voor de volle 19 kilometer… Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar het was geweldig! Een goede sfeer, veel mooie obstakels (hoewel ik de Platinum Rig wel had willen zien). Ik zie veel commentaar op de moddergedeelten, en inderdaad is het wel even slikken als je na 18 kilometer nog met een zak stenen door de modder gaat :), maar het was een geweldige uitdaging. Storm the Castle was moeilijk omdat de bovenste (ijzeren) stang compleet onder de modder zat, maar dat is het enige obstakel die ik niet gehaald heb… De Varjagen Saga was een geweldige uitdaging, die ik op het nippertje gehaald heb… Leuk om daar zo veel volwassenen op onderuit te zien gaan 😛
  Al met al een geweldige run, en zeker voor herhaling vatbaar. Oorah!
  PS: ik hoop dat er ooit t-shirts komen met de afstand erbij…

  • Ik vind nu trouwens wel na alle aftermovies van andere jaren te hebben gezien, dat houten constructies een stuk leuker en mooier zijn… misschien was het technisch gezien niet mogelijk, maar toch voor de Strong Viking Run als puntje voor verbetering… (hopen dat ze dit lezen)
   En inderdaad, een vuur of een paar vuurtjes zou de sfeer op het veld na de run verbeteren 🙂

 13. Koen Jochems on

  Mijn 10de OCR en eerste keer deze afstand. Weinig te klagen over de run op zich. Hij was zwaar, maar ik had’m persoonlijk toch iets zwaarder verwacht. Voor mij mocht er nog wat meer modder in zitten. Maar algemeen zat hij dus wel goed. Vind het ook wel jammer dat het een ‘algemeen’ Strong Viking T-shirt is en geen specifiek eigen aan de run zelf. Ben van plan 4 Strong Vikings mee te doen dit jaar, maar kijk niet uit naar 4x hetzelfde T-shirt. En een medaille op’t einde mocht toch ook wel ipv enkel een wel zeer goedkoop aandoend bandje. En iets warmere douches, het zou leuk zijn na een run in deze omstandigheden. Op dat warmere douchewater na, zijn dat toch dingen die niet zo moeilijk te verhelpen zijn niet?

 14. Leuke uitdagende run! de obstakels worden wel minder de steigerconstructies vind ik echt goedkoop. Jammer dat strong viking het nu zo doet. De monkeybars met steigerpalen is echt helemaal niets de oude monkeybars met omhoog en omlaag gaande bars waren uitdagende de bars stonden verder van elkaar af en ze waren van hout. Al met al veel lopen dat is jammer ik wil meer obstakels en minder lopen. Tot slot altijd leuke gezellige sfeer het evenement ademd sport!

 15. Mario Veenstra on

  Dit was de derde keer dat ik samen met mijn zoon van 12 jaar deelnam, wij vonden deze wel de minste(7km).
  Wil je het voor de jeugd en volwassene aantrekkelijk maken/houden, wellicht hier ook wat leukere en spannendere obstakels.
  De editie was het inschrijfgeld zeer zeker niet waard, parkeergeld vragen belachelijk.
  Begrijp dat de kortste afstand een instap afstand is, maak het wel aantrekkelijk voor de deelnemers.

  Verder wel genoten en de organisatie was goed.Wellicht is het een optie om twee containers te plaatsen na de finish met daarin warm/lauw water. Dan ben je redelijk schoon en ga je niet koud de omkleed tent in.
  Tot een volgende strong viking.

 16. Dit was pas mijn 3e obstaclerun, ik heb hiervoor 2 keer de SMR gelopen dus dit was mijn 1e SV. Ik heb de 19K op zondag gedaan. Ik vond hem zeer leuk en uitdagend, en heb geen non-obstakels gezien zoals bij de SMR wel het geval is dus dat is alvast een pluspunt. Wel vond ik dat het traject van de 19 km een paar lange stukken zonder obstakels zitten. Op zich ook wel lekker, maar het had hier best iets meer verspreid mogen liggen.

  Tevens zoals hierboven al genoemd is de Varjagen Saga leuk, maar te hoog gegrepen voor mij na 19 km. ik had liever gezien dat deze eerder in het traject zat. daarnaast natuurlijk erg jammer dat de platinum rig dan weer niet in de 19 km zat.

  De Storm the Castle is echt een episch obstakel, maar mijn suggestie zou zijn om zo’n 10 cm boven die houten balk een stalen pijp te monteren, want ik kom wel op die hoogte maar vindt vervolgens geen houvast aan die houten balk.

  Qua faciliteiten, vond ik de kleedruimte wel erg summier, een lege tent met 3 tafels en 3 bankjes. Hier hadden best wat meer bankjes mogen staan. Daarnaast was de druk bij de douches net weggevallen toen ik daar was.

  Overal gezien erg tevreden en een leuke enerverende zware dag gehad.

 17. Deze Sv Mud heerlijk gelopen als opening voor dit jaar.na een rustige opstart was het redelijk snel de modder in. hierna kwamen enkele obstakels redelijk snel achter elkaar wat ik als erg fijn ervaarde Ik begrijp dat dit voor de 7 en de 13 km wel nodig is. want men verwacht uiteindelijk wel obstakels en niet alleen een hardloopevent bij de 19 km lus viel het aantal Obstakels weer een beetje tegen. Erg jammer vond ik het dat door de temperatuur en alle vocht dat er vrij snel enkele obstakels uit gehaald werden zoals de Tough guy, Rope XL en de balken. de skiheuvel vond ik wel weer top. Over het algemeen ben ik weer heel tevreden en weet weer waarom ik dit soort evenementen weer geweldig vind. Waar ik mij wel enigszins aan kan ergeren is dat veel mensen gaan wandelen waardoor de “hardlopers” veel oponthoud vinden. Mensen ga eens trainen voor dit soort runs!!!!! Ook jammer was dat bij de Gunners Struggle erg lang oponthoud doordat het obstakel te smal was opgezet. Al met al gewoon weer een feestje. Tot Gent. De organisatie wordt steeds strakker en professioneler maar ik hoop niet dat ik eind dit seizoen met 5 dezelfde t shirts zit

Leave A Reply

X
X