Tweede Europees Kampioenschap in Edinburgh

Tijdens het weekend van de Strong Viking Water Edition zal op zondag het EK OCR plaatsvinden in Nederland. Daarnaast is er een maand later nog een Europees Kampioenschap in Schotland. Hoe zit dat precies?

OCR EK vs Spartan EK

Het OCR EK wordt georganiseerd door The Alliance of European OCR associations, een aantal net opgerichte sportbonden in Europa die het tijd vonden voor een EK obstacle course racing. Ze willen een onafhankelijk EK neerzetten was los staat van elke organisatie. Daarnaast is er dan een minder onafhankelijk EK. Het Spartan EK is een Europees Kampioenschap dat georganiseerd wordt door Spartan Race, een Amerikaanse organisatie die alleen al in Europa meer dan 50 evenementen organiseert dit jaar. Naast een eigen EK hebben ze ook een eigen WK in de Verenigde Staten wat in het najaar plaats zal vinden.

Spartan Europees Kampioenschap

Het Spartan EK zal dit jaar plaatsvinden in Edinburgh in Schotland op de Spittal Farm, een bosachtig gebied. In 2013 waren we al eens in Edinburgh voor een Tough Mudder (lees de review hier) en die stad leent zich wel voor een weekendje weg.

Je kunt je kwalificeren door top 10 te lopen in een Elite-vak bij elke Europese Spartan Race die tussen 7 september 2015 en 17 juli 2016 plaatsvindt. Voor de top 3 zal er ook prijzengeld te verdienen zijn;

  1. £3,000 / € 3.825
  2. £2,000 / € 2.550
  3. £1,000 / € 1.275

De afstand is net als bij het Spartan WK de Beast afstand. Verwacht dus 20+ kilometers met loodzware obstakels. Inschrijven doe je via deze pagina.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X