Verslag Nederlands Ruigste Trial event

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver, de selectie van de finalisten voor Nederlands Ruigste tijdens het Trial event.

Trial Event

Tijdens het Trial Event bij Flevonice waren van alle 10 de disciplines 50 mannen en 50 vrouwen geselecteerd. Hiervan bleef aan het einde van de dag een top 5 mannen en top 5 vrouwen over. Achtereenvolgens gingen de disciplines Survival Run, Obstacle Run, Strength & Conditioning, Fitness, Bootcamp, Extreme Sports, Triathlon, Rock Climbing, Martial Arts en Elite Athletes van start.

Rondje zandzak

Na een goede warming-up door Steve van Bootburg Outdoor mochten de deelnemers van start gaan. Er werd begonnen met 2,5 kilometer hardlopen met een zandzak. Daarna begon het parcours pas. Na een sloot en enkele obstakels mochten de deelnemers de modder in om vervolgens verder te gaan over muren en netten. Wie het parcours van Flevonice een beetje kent weet dat er behoorlijk wat hindernissen staan.

Combinatie

De meest zware hindernis was de combinatie die vlak bij de start staat. Monkeybars, apenhang, lianen en nog meer touwen direct achter elkaar. Voor de toppers gaf dit geen geen problemen, maar na de obstacle running startgroep is het obstakel toch eenvoudiger gemaakt omdat het te zwaar bleek voor de meeste deelnemers. De stapel doorgeknipte polsbandjes maakte wel duidelijk dat veel deelnemers hier hun kwalificatie zijn verloren. Vervolgens werden de deelnemers weer tot hun middel het water in gestuurd en mochten ze nog wat obstakels doen.

Nederlands Ruigste

IJskoud water

Naast kracht, uithoudingsvermogen en techniek moest er ook nog een stukje gezwommen worden om de meest fitte man en vrouw te vinden. In het water lagen een aantal balken en een klein obstakel. Dit zwemmen bleek ook een echte killer te zijn en is er op het einde van de dag ook uitgehaald nadat er te veel (semi-)onderkoelde deelnemers waren. Hierna kwamen de monkeybars, meer lopen, meer obstakels en nog wat modder. Via de tweede monkeybars en een quaterpipe gingen de deelnemers terug richting de finish. Alles bij elkaar was het ongeveer 10 kilometer vol met hindernissen.

Uitslagen Nederlands Ruigste

Top 5 mannen OCR

  1. Alexander Struijk
  2. Frans Mussche
  3. Simon van Senten
  4. Patrick Visser
  5. Mark Meijer

Top 5 vrouwen OCR

  1. Lisanne Bruijsten
  2. Sabine Spreen
  3. Brigitte Sukèl
  4. Susanne Ulrich
  5. Carola Janssen

Finale event

Tijdens de Finale, die plaatsvindt in het ‘Olympisch Stadion’ te Amsterdam, zal blijken wie de fitste man en de fitste vrouw van Nederlands zijn. Zij worden gekroond tot: Nederlands Ruigsten!

Wil jij jouw favorite atleet aanmoedigen? Dat kan! Het middag programma start om 14:00 en het avond programma start om 17:00. Tickets kosten € 10,00 en kunnen besteld worden via Nederlands Ruigste.

Harbourrun
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X