About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

1 reactie

 1. Atilla Van Regenmortel on

  ’s Ochtends vroeg vertrokken naar de Medieval Run in Bouillon, maar daar aangekomen was er niets van wegwijzers of aanduiding naar da parking. Dan maar even de mensenmassa gevolgd en al bij al nog vlot kunnen parkeren (al bleek dat niet bij iedereen het geval te zijn).

  Op het terrein aangekomen kwam je onmiddellijk in de Middeleeuwen terecht, zowel in positieve…als een beetje in negatieve zin. Her en der liepen er ridders rond, die af en toe elkaar met zwaard en schild te lijf gingen. De Middeleeuwse sfeer zat er al goed in. Minpuntjes waren echter het beperkt aantal toiletten en je kon nergens je sportzak in bewaring geven.

  Ook voor de start waren de ridders van de partij en met een Middeleeuws kanon/geweer werd het startschot gegeven. Onmiddellijk warden de deelnemers de eerste berg/heuvel opgestuurd. Op de map van het parcours leek het alsof dat er steeds een paar obstakels waren, met daartussen lange loopstukken, maar eigenlijk viel dit best mee, aangezien het terrein vaak al een hindernisl op zich was en dus begrijpelijker wijze was er geen plaats om op deze hellingen nog extra obstakels te plaatsen. Hier en daar een extra official had wel nog handig geweest. Zo hadden sommige deelnemers niet door dat de inverted wall in het Bouillon centrum een hindernis was en liepen ze er gewoon langs. Ook zijn er enkele deelnemers verkeerd gelopen, met iets meer vrijwilligers (wat niet altijd evident is, weet ik ook wel…) en wegwijzers had dit kunnen worden verholpen.

  Het uitgestippeld parcours was zonder meer magnifiek te noemen, met een passage door het kasteel van Bouillon, met ter plekke een bevoorrading waar je naast water ook het plaatselijk bier (La Medievale) kon proeven en frans brood met pate en salami, het is weer eens wat anders… Uit commentaren van sommige deelnemers die in de latere waves zaten, bleek dat het water al snel op was, iets wat écht niet zou mogen (naar mijn mening), ook bij de volgende bevoorradingsposten zouden er problemen zijn geweest (hoewel ik die zelf niet heb ondervonden).

  Na een 15-tal uitputtende kilometers over de finish gestrompeld om een prachtige medaille in ontvangst te nemen, dikke plus dus voor de bling ;-). Geen t-shirts bij Medieval Run wat voor mij ook niet hoeft, mijn kast puilt ondertussen uit van de t-shirts. Maar hey, dat is persoonlijke keuze natuurlijk. 😀

  De organisatie had douches met warm water voorzien, maar blijkbaar hadden lopers uit latere vakken enkel nog ijskoud water (wat ook wel een beetje domper is).

  Samengevat: Qua locatie en thema een échte aanrader, maar organisatorisch kan het nog wat beter om er een topper van te maken.

Leave A Reply

X
X