11 reacties

 1. Wat een top dag!! Parcour lag er goed bij, obstakels waren weer leuk en uitdagend. Enige jammere was de massale ophoping bij het ophalen van de startnummers. Omdat de racers en iron vikingers eerst moesten was het hier topdruk, mss een puntje van aandacht deze tent groter te maken en daar meer personeel!! Verder genoten!

 2. Ik zat in de Iron Viking groep, nummer ophalen was veel drukker dan vorig jaar en ging niet erg snel.

  Het had geen nut de wedstrijdgroep eerder te laten starten aangezien veel van de wedstrijdgroep met een voorsprong van 20 minuten ingehaald werden door de marathon groep. Volgende keer veel strengere eisen aan de wedstrijdgroep en duidelijker maken aan de mensen die inschrijven in de wedstrijdgroep dat het om een wedstrijd gaat. Minimaal een halve marathon onder de 1:30 kunnen lopen of zoiets.

  Obstakels lagen veel verder uit elkaar dan vorig jaar waardoor het meer een trailrun werd dan een obstakelrun. Laatste ronde lap 4 de 3 km van de marathon was heel slecht aangegeven waar je naar toe moest, veel mensen wisten niet hoe ze dat laatste rondje moesten lopen.

  Voeding blijft slecht, geen sportdrank en super vieze gelletjes. Vorig jaar was het beter geregeld. Mijn verbeterpunten:

  – Meer vrijwilligers bij het ophalen van de startnummers.
  – Bij de voeding ook sportdrank en lekkere gelletjes.
  – Strenger eisen bij het wedstrijdvak en meer duidelijkheid voor die mensen bij het inschrijven dat het om een wedstrijd gaat. Alleen de beste mensen.
  – Meer obstakels achter elkaar zoals vorig jaar. 4x zandzakken is wat teveel van hetzelfde. Meer onderdelen voor het bovenlichaam.
  – Duidelijkheid voor de marathonloper wat lap 1, 2, 3 en 4 is. Tot lap 3 was het duidelijk. Vorig jaar was het ook duidelijker.

  • Volkomen met Henk eens, goede punten. Alleen is de smaak van de gelletjes persoonsgebonden maar ik vond de keus om zure gells uit te delen geen goede keus na 32 Km

  • Hi Henk,

   Toevallig weet ik dat er bij de vrijwilligers erg veel mensen niet zijn komen opdagen (bij 1 groep waren er 27 ingedeeld en waren er 5 komen opdagen)
   Helaas heeft dit een sneeuwbaleffect veroorzaakt.

   Overigens zijn het allemaal goede punten die je opgeeft, hier mag wel wat meer aandacht naar uitgaan.

   Groetjes Sharon

 3. Geweldige dag gehad! Er was weliswaar wat drukt bij het ophalen van het start bewijs, maar we waren gelukkig ruim op tijd en het gaf daardoor geen problemen.

  Wat mij betreft een volgende keer gewoon weer een bak water onder de monkeybars. Voor de rest fantastisch! Ik zat in de Iron Viking groep en ben volgende jaar zeker weer van de partij.

  Bekijk hier een samenvatting van dag : https://youtu.be/DWrFllKO2XQ

 4. Was een leuke run. Het begon inderdaad met een beetje stressen om startbandjes op te halen, maar gelukkig is de wedstrijd gewoon wat later gestart. Ik vond het dit keer veel lopen en had af en toe het idee dat ik een trailrun liep in plaats van een obstakelrace. Ik miste de ropeclimb xl en ik persoonlijk zou graag weer een houten en wat langere en uitdagendere monkeybar zien. Gelukkig heb ik als wedstrijdloper als een van de eerste ook weer mijn tas opgehaald en dus niks gemerkt van enige chaos bij de tassen. Douches waren prima, een lekker harde waterstraal! Wat mij betreft een prima run, al mag er er wel weer wat meer uitdaging qua obstakels in worden gestopt. Vier sterren gegeven bij de rating.

 5. Het was top!
  Inderdaad bij de startnummers en op het parkeerterrein wat oponthoud, maar voor starten om 10:00 uur sloot ik om 8:45 aan in de rij auto’s naar de parkeerplaats en kwam totaal niet in tijdnood.
  Ik vond de verdeling obstakels en lopen prima. Gedurende de 7,5 uur dat ik over het terrein heb gebanjerd, me geen seconde verveeld.
  Zowel het Iron- als Finisher-shirt zijn ook top. Goede fit en mooi materiaal! Mooie print ook op het Iron shirt!
  Ik heb afgezien, maar wel genoten!
  Volgend jaar weer de Iron!!

 6. Waar het bij de Brother edition in oktober 2015 ook al fout ging, ging het in de Hills edition eveneens fout… parkeren terwijl je al een aardig bedrag hebt betaald voor een deelnameplaats. Vervolgens € 8,– betalen voor een plek in een weiland waar je na afloop van de run alsnog een obstacle moet overwinnen. De speurtocht om je auto weer terug te vinden. Top geregeld!

  Waar de schoen het meest wringt, zijn de bezuinigingen… Was het geld op? Is de prijs om deel te mogen nemen aan de run nog niet hoog genoeg of wat is er aan de hand?

  · Geen monkeybars maar een goedkoop steigerwerkje van -noem het even- Boels verhuur?
  · Grote glijbaan is bij de vorige runs stout geweest en mocht daarom niet mee doen?
  · 3 dwarsbalken voor een balanceeropdrachtje? (Seriously?)

  De run begint meer op een trail-run / bootcamp te lijken dan een obstacle-run;

  · Hamer tegen een bordje gooien
  · Autoband ik het water gooien en binnenhalen
  · Stroomdraad opdracht
  · Tractorbanden flippen
  · Volgens mij nog een paar van dit soort onzin opdrachten

  Nog wat algemene bullets;

  · Website Strong Viking is niet vooruit te branden
  · Geen parcoursverkenning op Strong Viking website
  · Geen parcourskaart op Strong Viking website

  Daar waar ik Strong Viking nog hoog had staan ten opzichte van bijvoorbeeld Mud Masters, zakken zij behoorlijk in niveau qua uitdaging en hoe de zaken zijn geregeld.

  Op commercieel gebied natuurlijk niet, de zakken moeten natuurlijk wel gevuld worden 😉
  Het begint steeds drukker te worden met kraampjes op het verzamelterrein.
  Laten we het nog commercieler maken door met munten te gaan werken….

  Nee, eerlijk gezegd ben zijn wij er wel een beetje klaar mee. +/- € 50,– (+ € 8,–) is knap geld voor iets waar je geen voldoening uithaalt.

  Zodra men klaar is met geld tellen, zie ik graag een passende reactie tegemoet daar deze reactie ook verstuurd is naar de organisatie.
  Mocht een reactie uitblijven dan trek ik mijn conclusie 😉 %mompelt iets met B.V. en zakkenvullers%

 7. Hills editie. Parkeren is 8 euro. Sorry ik blijf het veel vinden. Vakken waren ook niet genummerd.
  Waar ik vorig jaar kon doorlopen bij ophalen startbewijs was dit jaar lang wachten. Kreeg ook een wit bandje ipv rood. Rode bandjes waren op. Dan is het maar te hopen dat de rest van de organisatie dat ook door krijgt dat er mensen rond lopen met witte bandjes ipv rode. Gelukkig was dat zo. Opeens moest ik munten kopen voor een kopje thee. Laat maar.

  Op zich was het parcour leuk. Had extra getraind voor de monkeybars. Vorig jaar een mooie houten baan met een bak water eronder. Helaas nu waren het steigerpijpen en geen water. De sneeuwberg op was echt killing. Dus gewoon goed. Een aantal hindernissen waren simpel. Band in water gooien vind ik parcours vulling. Maar de rest was lekker en de heuvels maakte het extra zwaar. Leuke run van 19 km en voldoening. Maar probeer de commercie tegen te houden. Red Bull onderweg is leuk, maar een sportdrank is beter. Waarom opeens munten verkoop? Waarom dat parkeergeld zo hoog? Dat is wel jammer en maakt het ook steeds moeilijker om dit te financieren.

 8. Dit keer toch wel een paar puntjes van kritiek op deze run. De run zelf heb ik verder niet zo heel veel op aan te merken. Moet wel zeggen dat er in de 19 kilometer een aantal stukken zaten met weinig obstakels maar goed dat hou je met de langere afstanden altijd.

  Waar het dit keer echt verkeerd is gegaan is bij het ophalen van de startnummers en het ophalen van de tassen. Het ophalen van de Startnummers duurde zo lang dat we bijna te laat in het startvak aankwamen en met ons nog veel meer starters. Ook kreeg ik een Iron Viking shirt aangeboden terwijl ik er was voor de Beast heb dit shirt niet aangenomen maar toch raar dat ze deze in sommige gevallen gewoon leken uit te delen.

  Het wegbrengen van de tassen ging gelukkig wel heel soepel dus daar verder geen klagen over, de run zelf was gewoon weer genieten zoals altijd. Bij sommige obstakels moesten we even wachten maar niets ongewoons.

  Waar het echt mis ging was bij het ophalen van de tassen. In de rij waar mijn tas zich bevond (nr 2085) stond er gewoon echt helemaal niemand om tassen op te halen. Ook na herhaaldelijk vragen aan personen in de andere rij kwam er niemand en kregen we alleen maar te horen dat het druk was. Het gevolg hiervan was dat mensen dan maar zelf hun tas gingen halen met alle gevolgen van dien. Toen er even later iemand van de security kwam om die personen tegen te houden was er nog steeds niemand van de organisatie te vinden. Gelukkig viel er goed te praten met de man van de security en liet hij ons zelf onze tassen zoeken waarna hij de bandjes controleerde zodat je wel alleen je eigen tas mee nam. Hulde dus voor deze meneer. Op het moment dat ik mijn tas en die van 2 maatjes te pakken had en we dus konden vertrekken was er nog steeds niemand van de organisatie te zien, en dit vond ik wel heel slecht.

  Nu had ik al begrepen dat er heel veel vrijwilligers niet waren komen opdagen maar dit kon gewoon echt niet, dan moet je maar op bepaalde plekken mensen inhuren zodat het daar in ieder geval altijd bezet is… Ik ben 2 jaar geleden bij de Brother edition vrijwilliger geweest en ik had het toen denk ook een stuk minder leuk gevonden als ik bij de tassen inname had moeten staan ipv bij een obstakel.

  En als ik dan toch aan het zeuren ben heb ik ook nog wel een laatste puntje van kritiek over de shirtjes, ik loop dit jaar 4 Strong Viking runs en heb dan dus 4 dezelfde shirtjes, is het nou echt zo moeilijk om voor elke run een ander shirtje te drukken? Het lukt de andere runs toch ook om voor elke run een ander shirt te drukken, we betalen per slot van rekening toch ook genoeg voor deze runs…

 9. Lisette Alsters on

  Voor mij was het de eerste Strong Viking run. Ik heb eerder een Mud Master run gedaan in de Haarlemmermeer, de Dirt King in Varsseveld en Venlo Stormt. de Mud Master was sowieso kicken omdat het mijn eerste obstaclerun was. Veel lopen door de modder. Dirt King was vet omdat een gedeelte van het parcours over een motorcrossbaan liep. In Venlo loopt het parcours gedeeltelijk door de stad, wat zorgt voor veel publiek. Nergens zo’n sfeer als in Venlo. De Strong Viking heeft weer technisch uitdagende obstakels. Sommige te uitdagend voor mij, maar wat maakt het uit. Ik vond ook deze run (19 km) erg leuk. Mooie omgeving, sfeer was goed. Het wachten bij het ophalen van het startnummer vond ik wel meevallen. Ik vind sommige reviews wel erg negatief. Dat het meer een trailrun is vind ik persoonlijk nergens op slaan. Zelfs zonder obtakels zou het nog geen trail zijn! Ik vond het een geslaagde dag. Ik zou het wel handig hebben gevonden als er op de parkeerplaats een nummer of symbool bij de rijen had gestaan. Verder vond ik het prima georganiseerd!

Leave A Reply

X
X
%d bloggers liken dit: