Zeer bijzondere startprocedure EK

Nu het EK voor de deur staat wordt er steeds meer bekend over het parcours en de obstakels. Daarnaast mag de bijzondere startvolgorde ook bekend gemaakt worden.

Obstakels en parcours

Het parcours zal 15 kilometer lang worden en voor een groot deel over het bestaande parcours van Strong Viking gaan. Aangezien daar op zaterdag al duizenden Vikings overheen gegaan zijn zal het goed modderig zijn. Er gaat gebruik gemaakt worden van 50 obstakels van Strong Viking. Deze worden desnoods aangepast om het speelveld voor iedereen gelijk te maken. Zo komt er een strobaal voor de hoge muur zodat ook kleine deelnemers zonder hulp over de muur kunnen.

Daarnaast komen er 8 unieke obstakels van het EK zelf. Ondanks wat de video’s op Facebook ons doen geloven zijn die volgens de organisatie geen survivalobstakels. Vrijdag wordt het hele parcours definitief onthuld en kunnen we met eigen ogen aanschouwen wat de obstakels precies zijn.

Startprocedure EK

De organisatie heeft voor een wel heel bijzondere startprocedure gekozen. In plaats van alle elites tegen elkaar te laten strijden om zo te zien wie er als eerste over de finish komt gaan ze het anders doen. De winnaar zal achteraf bepaald worden op basis van de snelste tijd. Om de minuut zullen er 10 deelnemers mogen starten. Gezien de grootte van het startvak van de elites zal er dus een half uur lang elke minuut een startvakje weggaan. Iemand die na 25 minuten start kan dus de snelste zijn en Europees kampioen worden. Dit weten we pas later op de dag als de organisatie alle tijden en kwijtgeraakte polsbandjes heeft verwerkt. Volgens de organisatie is een normale startwave zoals bij elke obstacle run onmogelijk op deze locatie. In onze optiek is dit bijzonder jammer omdat zowel de deelnemers als de toeschouwers geen idee hebben wie er nou de snelste is. Laten we hopen dat de uitslagen snel verwerkt worden.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

1 reactie

Leave A Reply

X
X