Raceverslag Breakout Run

Afgelopen weekend was alweer de vierde Breakout Run. Zoals ieder jaar waren we dit jaar weer aanwezig om deel te nemen aan de gevangenisuitbraak.

Raceverslag Breakout Run

Dit jaar hebben we zelf op zondag meegedaan aan de Breakout Run. Zoals we gewend zijn van de Breakout Run lag het startgebied er weer mooi bij. DJ, bierkramen, smoothies, foodtrucks en plek om lekker naast het parcours in de zon te zitten. Naast de reguliere runs op zaterdag en zondag was er ook weer een nachtrun en diverse kinder runs.Raceverslag Breakout Run

Thema

En ander punt waar de Breakout Run heel sterk in is, is het thema. Alles staat in teken van de gevangenis uitbraak. Van social media tot start, het thema is goed doorgevoerd. Bij de start werden we na de warming-up onze celblokken ingestuurd. De ME beukte tegen de celblokken aan en op de gevangenismuren liepen verklede bewakers. Er stonden zelfs figuranten in gevangenispakken in het startvak. Verder was er met de namen van de obstakels ingespeeld op de actualiteit, want we mochten door El Chapo’s tunnel. Raceverslag Breakout Run

Obstakels

De obstakels waren redelijk hetzelfde als vorig jaar, met uitzondering dat er een aantal hele grote bijgeplaatst zijn. Verder gingen we weer door de zandafgraving, was er een obstakel waarbij je onderweg nummers moest onthouden en liepen we door het bos. Ook zijn we zandzakken, twee keer autobanden en een emmer met grind tegengekomen. Dus ook het sjouw-aspect was prima afgedekt. Verder een aantal klim-obstakels en muurtjes en monkeybars (die op zondag helaas dicht waren.) OCR-technisch kwam alles dus aan bod.Raceverslag Breakout Run

Water

Het was afgelopen weekend ondanks alle weeralarmen heerlijk weer in Schaijk. Naast drie drinkposten met water waren er ook voldoende obstakels met water. De tonnen waar je onderdoor moet zwemmen lagen in een andere plas dit jaar, maar ontbraken niet. Ook was er een grote slide geplaatst die behoorlijk hard ging. Afgezien van de kleine stuiter onderin blijft het moment van loskomen van de glijbaan tot de landing op het water prachtig om te doen! Met de hoge splash jump in het water die erop volgende bleef je lekker koel met het warme en zomerse weer. En als derde grote waterobstakel vlak erna kwam de Climbing Water hindernis zoals je van de Strongmanrun kent. Alsof je tegen een waterval naar boven klimt. Na nog een flinke lus zwemmen sloten we traditioneel af met het omver proberen te duwen van een aantal ME-ers en waren we bij de finish.Raceverslag Breakout Run

Conclusie

De Breakout Run blijft een hele leuke run met een hoog fun-gehalte die voor heel de familie te doen is. Met de nieuwe grote obstakels lijkt het een beetje alsof ze de concurrentie met de hele grote runs aan willen gaan. Dat is helemaal niet nodig in mijn ogen. Lekker doorgaan met een volledig thema en veel leuke hindernissen en wij staan komende jaren gewoon weer aan de start!

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X