About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

12 reacties

 1. Carolien Michiels on

  M’n 10e run. Fjord drop waanzinnig cool. Flying ragnar heeft echt een optie voor kleine mensen nodig. Niet te doen met m’n 1.60. Heerlijk dat de douches het goed deden. Topdag gehad.

  • Ricardo van den Berg on

   Inderdaad ik ben mijn bandje kwijt geraakt daar. Ik kwam 5 cm steeds te kort om de bel te halen. Ik ben ongeveer 1,66 a 1,68. Op zo’n lullig obstakel waar je je bandje kwijt raken, ik was super pissig erna. Ik verlies hem liever bij de saga.. Dan weet ik dat ik ergens op moet trainen. Op lengte trainen kan niet.

 2. dit was van de 3 strong viking runs dit jaar verreweg de mooiste, alles was goed geregeld mooie obstakels, lekkere stukken lopen er tussen, mooie locatie. Hulde voor de jongen en zijn moeder die bij 10km water stond uit te delen bij hun boerderij dat was echt even lekker voor het laatste lange stuk hardlopen.
  douchen na tijd was ook prima voor elkaar lekker water en genoeg plek om te douchen. ook het terrein waar je kon zitten, eten en drinken was goed voor elkaar en gezellig, de muziek stond wel knijtertje hard als je de achterkant van de start/finish op moest klimmen trilde je er zowat weer af, maar voor de rest een prima run en een geweldige dag gehad bedankt #strongviking

 3. De run op zichzelf was goed, ik vond alleen de stukken hardlopen VEEL te lang. Daarnaast vond ik de locaties van de drank/eetposten niet goed verdeeld over de run heen. Wachtrijen waren soms erg lang, maar vond ik niet zo heel storend. Wel weer jammer om te zien dat bij de hills edition het mogelijk is om de douches voor dames te scheiden van de heren, terwijl dat hier bij de water edition ineens niet meer mogelijk is.

 4. Super race zaterdag. Ben gestart in ODIN. In het begin flink gas gegeven, waardoor ik op het einde weinig kracht overhad voor de varjagen saga, zonder bandje dus over de finish. Helaas zijn er toch weer mensen bij die denken dat ze zo maar obstakels kunnen overslaan, bij thor’s ligthing en carry the shield was dat het geval. Ook is het jammer dat de race tijden niet meteen, of binnen een dag beschikbaar zijn. Ik snap dat het EK nu even voorrang heeft, maar vorig jaar hadden we een app, waarin je dat meteen kon zien.

 5. Mijn derde strong viking en tot nu toe ook de leukste. Veel water, veel arm-en torsowerk en een aardige uitdaging. Had voor het gevoel meer heuvels dan de hills edition. Run was top en goed verzorgd.
  Jammer dat veel mensen lopen te klagen dat het te zwaar of te lang hardlopen is. Er doen een hoop lui mee die bang zijn om moe te worden (is toch juist de bedoeling?).

  Veel ook over de flying ragnar.. Een aanloopje en niet inhouden bij het afzetten doet wonderen. Ik haalde hem dit keer voor het eerst en uit verbazing liet ik hem uit mijn handen glippen.

  Kortom: leuk, gezellig, zwaar en tevreden.

 6. Mijn derde Strong Viking tot nu toe. De brother- en Mud edition had ik eerder gedaan. Deze water edition was tot nu toe de leukste en ook wel de zwaarste. Ik heb de 19km gelopen. Het parcours zat prima in elkaar. De verzorgposten op de juiste momenten. Alles was goed verzorgd. Op de zaterdag geen last gehad van wachtrijen. Alleen even bij de fjord drop, maar dat mag geen naam hebben.

  Op social media valt het mij op dat mensen klagen over te lang hardlopen of te zwaar. Ik zou zeggen meer trainen. (zowel hardlopen en kracht). Dan kun je langer volhouden en dan gaat het ook beter.
  Op het parcours ook veel mensen gezien die obstakels gewoon voorbij lopen/rennen. Ik begrijp dat niet, daardoor doe je toch mee?
  Persoonlijk vind ik dat het zwaar moet zijn, dat geeft mij juist een voldaan gevoel als ik de finish haal.

  De flying ragnar: eerst haalde ik hem ook niet, (ik ben 1.70m) maar met een klein aanloopje gaat het net.

  kortom: leuk, goede sfeer, uitdagende obstakels, lekker zwaar. en niet onbelangrijk: geen ijskoude douches meer.. Toppie..

  Aandachtspuntje:
  – ik meende dat bij de fjord drop er geen (reddings)duikers in het water lagen of op de kant stonden. Of ik moet het gemist hebben?!? Dat lijkt me wel zo veilig na een hoge sprong in het water en 100m1 zwemmen (je kon bij nood ook niet gelijk de kant op door de hoge damwand).

 7. Ook voor mij mijn 3de strongviking en één van de leukste tot hiertoe. Goed afstandje en lekker zwaar.
  Alles was netjes georganiseerd van parking tot start.

  Ik had me ingeschreven in de eerste wave dus had nergens noemenswaardige wachtrijen. Ik vond het een mooi parcours (had hier nog nooit gelopen) met leuke en uitdagende obstakels. Ook de volgorde van de obstakels in het parcours zat deze keer goed in elkaar. Op mijn vorige editie in Gent kwam ik de Gunnar struggle (aan die stok hangend tussen twee balken naar voren hoppen) tegen, 100m na de platinum rig. Ja, dan lukt dat niet meer. Deze keer lukte alles prima, op het peg board van de varjagen saga na (je wedstrijdband inleveren op het allerlaatste onderdeel van het laatste obstakel is wel zuur, maar goed… Wat meer trainen voor volgende keer).

  Misschien wel een suggestie aan de organisatie om je band niet meer te laten verliezen op de flying ragnar. Als je te klein bent geraak je gewoon net niet aan die bel, wat je ook probeert. Ik raakte er de 3de keer nipt aan met m’n voet maar om zo’n reden hier je bandje verliezen is wel extreem lullig. Maak er dan een tijdsfactor van door wel 3 keer te laten proberen.

 8. jessica van alebeek on

  Voor mij de 3e keer Strong Viking, en ook mijn derde “echte” obstakel run. Ik heb de 13km gelopen. Wel eerder een paar “light” edities gedaan en daardoor verslaafd geraakt.
  Wederom vond ik het een goed georganiseerde run. Lekker veel blubber en uitdagende obstakels. Alles gehaald op die *gggrrrrmmbbll* Flying Ragnar na. Volgende keer met aanloop want ik moet en zal hem halen haha. Ik ben 1.69m en dan is hij inderdaad een stuk lastiger dan wanneer je 1.80m bent, maar dat mag de pret niet drukken, uitdaging voor de volgende keer denk ik dan maar.
  Over de lange hardloopstukken wordt geklaagd, lees ik. Hardlopen hoort er toch bij?
  De afstand waar je voor inschrijft moet je toch ook minstens voor 2/3 kunnen hardlopen, lijkt me. Dan zouden de “lange” loopstukken toch geen probleem moeten zijn. Toegegeven, het is wat saai. Ik zou zeggen, gooi er een paar autobanden neer of strobalen oid en creëer een simpel obstakel om de tijd te doden 🙂
  Al met al, leuke, uitdagende run met mooie obstakels. In Oktober ben ik er weer bij en dan gaan we voor de 19km klim en klauter plezier

Leave A Reply

X
X