Raceverslag Tough Mudder NRW

Zaterdag 18 juni 2016 stond er sinds 2 jaar voor mij weer eens een obstacle run op de planning van organisator Tough Mudder. Dit maal de Tough Mudder NRW (Nordrhein-Westfalen) editie in de omgeving van Arnsberg in het Sauerland (Duitsland). En voor de kenners.. hier heb je kans op hoogtemeters!

Harbourrun

Tough Mudder NRW

Tough Mudder NRW

Het afhalen van het startbewijs ging vlotjes en het inleveren (en ook het ophalen) van de tas ook.
De garderobe kostte wel 3 euro. Toch wel een minpunt aangezien de startbewijzen niet echt de goedkoopste zijn.

Tough Mudder NRW

Na een groepswarming-up op het start- en finishterrein met burpees, jumping lunges en vele andere moves was het dan zover. Het sein om richting het startvak te gaan. In het startvak weer opzwepende woorden van de MC begeleid door harde muziek. Na het afleggen van de Tough Mudder pledge was het DREI…ZWEI…EINS….en weg waren we.

Tough Mudder NRW

Vooraf was het parcours met de hindernissen al bekend gemaakt en dus wist je ongeveer wat je te wachten stond. Persoonlijk keek ik vooral uit naar de voor mij nieuwe obstakels zoals; Block Ness Monster, Funkey Monkey 2.0 en Arctic Enema 2.0. Verder bestonden de hindernissen onder andere uit: Hoge muren (Berlin Walls), trenches (Kiss of Mud) en een quarterpipe (Everest 2.0).

Tough Mudder NRW

De Funkey Monkey 2.0 was dus een combinatie van monkeybars welke omhoog gingen afgewisseld met een trapeze en vervolgens een stalen buis en dit alles boven een bak water. Het gehele parcours bleek uiteindelijk op mijn TomTom horloge circa 16.5 kilometer te zijn met circa 500+ hoogtemeters.

Tough Mudder NRW

Al met al een weer een leuke, goed georganiseerde maar pittige run.

See you in the mud, Frank

PS: Nog een kleine tip. Net als bij bijvoorbeeld Strong Viking kun je je opgeven als vrijwilliger om zodoende je startbewijs tegen gereduceerd tarief aan te schaffen. Bijvoorbeeld: zaterdag vrijwilliger zijn en zondags rennen.

Tough Mudder NRW - kopie

Harbourrun
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Leave A Reply

X
X