About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

5 reacties

 1. Leuk thema! Waar wij 3jaar geleden voor de eerste keer al in caveman outfit meededen. Traditie voortgezet, en nu met een hele groep caverunners de run gedaan. Ik vond de obstakels niet heel vernieuwend, wel goed dat de monkeybars veiliger waren dan vorig jaar. Fijn dat er nu ook buitendouches waren, maar wel heel koud. Door de regen was er niet echt een After party. Misschien volgend jaar zorgen voor meer overkapping, zodat mensen ook met regen blijven. En nieuwe obstakels. De grotten zijn uniek, en de vuurspuwer was ook een leuk idee. Al met al, een traditierun geworden. Volgend jaar weer als Cavewomen ??

 2. Locatie is gaaf, veel hoogteverschillen wat het pittig maakt. Verhouding hardlopen en obstakels was wat mager. Meer hardlopen dan obstakels. Monkey bars was de weg naar beneden te diep, maak er dan een waterbak onder. Vond het zeer onveilig qua hoogte in combinatie met de regen. Startvak was erg klein. De finish was echt heel gaaf. De route door de grotten was uniek en hierna direct de Cauberg…… killing. Markering in de offroad stukken van boomsronken e.d. en verzorgingsposten zeer goed. Alleen dat je dan na afloop bij je auto komt en er ongevraagd een sticker op je voorruit is geplakt, niet echt blij mee. Stop die dan gewoon onder de ruitenwisser net zoals de reclame. Al met al een leuke run, zeker aan te raden!

 3. Het parcours was uitdagend door zijn omgeving, veel hoogte verschillen. Qua hindernissen niet bijzonder, monkeybars waren glad en daardoor niet veilig mijn inziens.
  Kleedruimte prima en door de drukte konden de douches het niet aan, dit weet je van te voren. Wij hadden vochtige doekjes mee en ons zo een beetje opgefrist.
  Verder was de organisatie prima, niet te commercieel.

 4. Ferry Willemsen on

  Voor mij en mijn maat de eerste keer Cavemanrun, buiten de verwachting van een mooie omgeving had ik verder niets qua verwachtingen. En alles is erg goed bevallen. Bij de aankomst rond Valkenburg werd het voor ons opeens al spannend aangezien de snelweg afgesloten was en dat we een klein stukje verkeerd waren gereden. Desondanks waren we op toch tijd in het startvak want na 22 seconden ging het los. we hadden ons ingeschreven in het eerste startvak 18km ( 2 rondjes van 9 km). dus het parcour was nog redelijk vers. Direct na het begin was het al meteen lekker natworden en de grotten in. In deze grotten was met lichteffecten en een vuurspuger een mooie ervaring neergezet. Na de grotten verblind door het daglicht lagen er zandzakken van 20 kg klaar om de benen op krachten te controleren, met deze zandzak mocht je de eerste keer de Cauberg op, tering wat is die berg steil me zo een zak op je nek. Maar wat jammer voor jezelf als je geen doorzettingsvermogen hebt om dit te volbrengen en de zak op de helft gewoon op de grond te smijten en zonder door te lopen. Na deze klim kon je wel even lekker tot rust komen op een mooi pad naar beneden met enkele low walls om over heen te springen. maar als je naar beneden gaat moet je ook weer omhoog (een terugkerend thema tijdens deze run wat het ook leuk en uitdagend maakt) dat moest via een lekkere steile trap waar ook geen eind aan leek te komen. het stuk hierna ging naar de eerste obstacle area waar enkele simpele obstakels waren opgezet ( ps de monkeybars waren idd naar mijn mening iets te hoog boven de grond (door deze lager te maken of door een waterbak eronder te plaatsen zou dit veiliger kunnen) op dit stuk was verder een leuke variatie van obstakels. hierna was het weer lekker een stuk lopen op en neer over de Cauberg door een mooi stuk natuur. volgde de volgende area met klimwandnetten, waterpassage en MUD trenches en deze Mud was echte plak glijmodder, ik vond het top. Hierna was het een klein stukje tot een geweldige klim van ruim 1000 meter welke weer killing was voor de kuiten. Gelukkig waren er voldoende verzorgingspunten waardoor je voldoende water kon drinken en soms ook een sinaasappeltje kon verkrijgen. vervolgens was het na enkele km natuurlopen een stuk Belgie waar enkele gasten een partytent ( inclusief televisie en bank) hadden neergezet waar je door moest lopen onwijs, hard aangemoedigd alsof we de rode duivels waren. weer terug naar de mudarea waar je weer lekker smerig kon worden met een bandenglijbaan, watercage. Lekker glijden door de mud op je rug met op het einde een moddergolf als terugslag over je heen. maar lang van de modder hoefde je niet te genieten aangezien daarna een waterpassage was waar je automatisch door de stroom weer schoongespoeld werd. hierna was het weer na een pittige klim Cauberg weer genieten van de natuur terug naar de start finisharea waar je doordat wij de 18 km deden het hele rondje nog een keer mocht doen. Dit rondje was zeker niet vervelend maar doordat je nu in de drukte liep waren er bij enkele punten wel wat wachtrijen ontstaan wat ik altijd erg jammer vind bij obstacle runs. enkele op en aanmerkpunten waren positief: mooie omgeving leuke Obstakels veel gebruik gemaakt van natuurlijke obstakels, goede MUD, enthousiaste medewerkers en publiek, goede verzorging onderweg en een nette organisatie Negatief: Slechte douches, het afgeven en ophalen tassen kan beter, T shirt is leuk maar katoen. Medaille zou hierbij leuk zijn geweest.

 5. Gaaf evenement, voor mij de eerste keer maar het thema sprak me erg aan! Erg veel modder, zeker een dikke plus. Veel obstakels die erg uiteenlopend zijn vaan karakter. Voor iedereen een echte aanrader, van jong tot oud! Hoog fungehalte. Er was zelfs een ouder en kinder startserie! Verdere organisatie qua startbewijzen en garderobe strak geregeld. Ben er zeker weten volgend jaar weer bij.

Leave A Reply

X
X