Raceverslag Mud Masters Scheveningen

De twaalfde editie van Mud Masters was een compleet nieuwe editie. Zowel qua locatie als qua opzet. Afgelopen zaterdag vond deze Mud Masters Scheveningen voor het eerst plaats en wij waren er bij.

Mud Masters Scheveningen

We kennen Mud Masters als een evenement met grote obstakels, modder en de standaard afstanden van 6, 12 en 18 kilometer. Toen ze in Maart dit jaar deze nieuwe editie aankondigde die op het strand zou plaatsvinden en 5 of 10 kilometer zou zijn waren we dus ook erg benieuwd.

Mud Masters Scheveningen

Clusters

Wie de kaart van het parcours vooraf al goed had bekeken kon zien dat er met clusters gewerkt ging worden. Bij een eventuele zonnige stranddag zou het strand vol met zonaanbidders komen te liggen. Die konden op deze manier het parcours eenvoudig kruisen op de loopstukken tussen de clusters in. Na de start kwam het eerste cluster en kreeg je twee obstakels. Daarna was het 500 meter lopen over het losse zand tot het volgende cluster waar je weer twee obstakels kreeg. Zo waren er vijf cluster gemaakt.

Na 2,5 kilometer draaide je om en rende je weer terug naar de start. Hier kreeg je dezelfde clusters, maar andere obstakels. Deed je de 10 kilometer, dan mocht je vlak voor de start weer omdraaien voor nog een lus van 5 kilometer. Tussen de clusters in, op de hardloopstukken dus, liep het parcours van de 5 en 10 kilometer dan samen, maar als je bij het cluster kwam waren er twee speciale obstakels voor de tweede ronde. Het waren dus twee unieke rondes met in totaal bijna 40 obstakels. Niet verkeerd dus! Zeker niet in combinatie met de losse ondergrond van…

Mud Masters Scheveningen

Zand

Naast de obstakels speelde ook het zand een belangrijke rol. Ten eerste was er de ondergrond natuurlijk. Hardlopen over een harde ondergrond is toch wat anders dan 10 kilometer door het losse zand klossen. Ten tweede blijkt zand ook wat meer te schuren dan modder. Op de houten obstakels bleef het zand goed plakken en dat zorgde achteraf voor iets meer schuurplekken dan we gewend zijn. Ten derde is het lastig modder maken met zand, dus voor een Mud Masters was er wat weinig modder, maar dat maken ze vast wel weer goed in Biddinghuizen en Hamburg.

Mud Masters Scheveningen

Helaas gingen we de zee niet in, maar aangezien het geen 30 graden was maakte dat niet heel veel uit. De grote glijbaan, The Flyer, was wel mooi opgebouwd in het zand en je kwam in een grote bak met zout water terecht. Ook de andere waterobstakels als het tijgeren door het water was gedaan met zout water. Wat dat betreft kwam het strandgevoel wel naar boven.

Mud Masters Scheveningen

Conclusie

Het was een run zoals we gewend zijn Mud Masters. Veel bekende obstakels, een groots opgezet startgebied en een mooie locatie met het Kurhaus en de pier van Scheveningen. Wat ons betreft is deze nieuwe opzet goed geslaagd en we zijn er dan komend jaar ook zeker weer bij tijdens Mud Masters Scheveningen.

Meer foto’s vind je hier. Je kunt daar ook je eigen review achterlaten.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X