Spartan Trifecta USA part 3 – Spartan Sprint

Na deel 1, de Spartan Beast New Jersey en deel 2, de Spartan Super, hier deel 3 van de Spartan Trifecta USA van Sofie; de Spartan Sprint.

breakout run

Spartan Race Fort Carson Military Sprint

Zoals je kan zien op de legenda, is de sprint (rode lijnen) een deel van de super. Dit betekende dat ik het parcours een dag daarvoor al had gelopen en het bekend terrein was. Aangezien het de helft is qua afstand, besloot ik dit keer wat door te lopen. Ik had weinig spanning, want er stond niks op het spel en ik wist wat ik kon verwachten. Spartan Sofie

Wederom waren de weergoden mij goed gezind en had ik mijn thermoshirt met lange mouwen niet nodig. Mijn benen voelde goed en ik had goede zin. De sprint onderscheid zich met de super voornamelijk qua deelnemers. De sprint is heel toegankelijk en dus voor alle atleten een uitdaging. Van beginners waar de race uitlopen het doel is, maar ook voor elite die zo snel mogelijk alle obstakels willen overwinnen en de snelste tijd wegzetten. Ik kon al vrij snel heel wat mensen inhalen en voornamelijk downhill. Daar maakte ik volle snelheid. Zodra ik aan kwam rennen, gingen mensen al aan de kant en kreeg ik veel respect van anderen. Ook werd er geroepen ‘downhill runner coming’. En daar ging ik dan… Op drie kwart van de race kwam je in een gebied waarin  een markt van het midden Oosten was nagebootst. Met ingerichte kraampjes, winkeltjes en gebouwen. Het was duidelijk dat dit een oefenterrein was, dat maakte het speciaal. Ook bleef tijdens de race een helikopter laag over het gebied vliegen en stond bij elke obstakel minimaal 1 militair. De race was volledig uitgedacht en tot in detail uitgevoerd.Spartan Sofie

Ik eindigde in minder dan anderhalf uur en had hiermee een tweede plek weten te bereiken van alle 1.017 vrouwen. Met trots nam ik de unieke militaire medaille in ontvangst en had ik mijn tweede Trifecta (eerste USA trifecta!) binnen. Na de run heb ik nog een paar bijzondere mensen ontmoet. Waaronder Chris van Hintum, een Amerikaan met Nederlandse roots die onder andere betrokken is bij (de bouw) van obstakels. Intens gelukkig kijk ik terug op dit prachtige avontuur wat ik voor geen goud had willen missen. Spartan, I’ll be back.

Spartan Sofie

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X