Raceverslag Strongmanrun

Afgelopen weekend stond ik voor de vierde keer aan de start van de Fisherman’s Friend Strongmanrun. Deze keer niet om rustig aan met een vlag te lopen, maar gewoon om weer eens te knallen na de zomervakantie.

De Strongmanrun

De Fisherman’s Friend Strongmanrun, zoals hij voluit heet, is toch een beetje een vreemde eend in de bijt. Door de (gefaseerde) massastart start je met zijn allen tegelijk. Dit is anders dan de gebruikelijke waves die je bij de meeste obstacle runs ziet. Er bestaat daardoor een iets grotere kans op wachtrijen, maar je krijgt er ook heel veel publiek en sfeer voor terug.

Strongmanrun

Nieuw startgebied

Het was maar goed dat we ’s ochtends nog even naar het adres hadden gekeken. Want waar we afgelopen jaren altijd mochten starten in het centrum van Hellendoorn, was deze nu verplaatst naar een grote weide nabij de Wilgenweard in Nijverdal. Qua opzet zag het er perfect uit. Alles was duidelijk aangegeven met borden en banners. Er waren plattegronden voor deelnemers en toeschouwers (met daarop de “hot spots” om te gaan kijken.) Ook de garderobe ging een stuk sneller dan voorheen. Er was deze keer gebruik gemaakt van zeecontainers over de volle breedte wat zeker een verbetering was. Deze nieuwe locatie is zeker een vooruitgang.

Strongmanrun

De start

Ik moet zeggen dat de warming-up een beetje vreemd was. Een soort cheerleader-team stond voor ons te dansen. Nou hielp het denk ik ook niet dat de regen met bakken uit de hemel kwam zo’n tien minuten voor de start. Gelukkig ging het kanon van defensie een paar minuten later af. Dit was het teken van de start en we mochten weg. Wat ze intussen heel goed begrepen hebben is dat je niet alle mensen tegelijk kunt laten starten. Dus direct op de startlijn staat een trechter waar steeds maar één loper tegelijk door kan.

Strongmanrun

Trailrun

De eerste tien kilometer loopt door het lokale bos. Je zou de obstakels ook weg kunnen laten en je hebt een prachtige trailrun. Gelukkig hadden wij wel gewoon obstakels, want daar komen we natuurlijk voor. Doordat je in het begin aardige stukken mag hardlopen wordt het veld mooi uit elkaar getrokken en heb je minder kans op wachtrijen. Zelf ben ik behoorlijk door gaan lopen en alleen tijdens het obstakel door het maisveld moest ik even afremmen. Door een maisveld heensprinten blijkt toch nog best lastig te zijn. Verder kwam je de gebruikelijke hindernissen als modder, muurtjes en meer tegen. Het stroomobstakel is dit jaar helemaal achterwege gelaten.

Strongmanrun

Zwembad

Via een lus kwamen we weer terug in de buurt van het startgebied waar nog twee mooie hindernissen stonden. Vervolgens kwamen de niet te missen klimmetjes naast het spoor. Dit is toch ieder jaar wel een stuk waar veel mensen zijn of haar tanden op stuk bijten. Gelukkig wordt dat vlak daarna goed gemaakt met in mijn ogen het allermooiste stuk van de Strongmanrun, het zwembad. Nou staat er altijd al veel publiek aan het parcours, maar hier was het echt dringen geblazen. Rijendik stonden mensen ons aan te moedigen. Eerst vlug over de monkeybars om vervolgens via Climbing Water het water uit te klimmen.

Strongmanrun

Laatste kilometers

De laatste paar kilometer zat ik er flink doorheen en de obstakels die normaal gesproken heel snel gaan, die kosten toch iets meer tijd als je flink vermoeid bent. Wat ik nog weet is dat we weer door de winkelstraat gingen, het tunneltje weer onder water stond en we richting de finish via het touwnet de brug op mochten klimmen.

Finish

Vlak voor de finish stond deze keer een nieuw klimobstakel. Deze was prima te doen, maar gaf de MC wat tijd om de lopers aan te kondigen. Via de chip om je enkel en de mat die vlak voor de finish lag kon de organisatie zo precies zien welke loper op het laatste obstakel bezig was. En tot het einde van de dag is iedereen netjes binnen gepraat.

Strongmanrun

Conclusie

Het is leuk om weer eens te ervaren dat een obstacle run toch anders is wanneer je 100% gas geeft, dan wanneer je gezellig samen over het parcours gaat. De Strongmanrun heeft haar sporen intussen meer dan verdiend en mocht je deze run nog nooit gedaan hebben, dan moet je hem echt voor 3 september 2017 op je agenda zetten. Vind je Hellendoorn te ver? Dan kun je in het voorjaar op 7 mei ook meedoen aan de editie in Rotterdam.

Heb je zelf meegedaan? Laat hier je review achter.

Foto’s via Strongmanrun Facebook

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

1 reactie

  1. Het was mijn eerste keer ik vond het geweldig alleen die klimmetjes vlakbij het zwembad 🙈 Dacht dat ik doodging maar daarna kon ik de vlakke weg door het centrum des te meer waarderen 🙌🏼

Leave A Reply

X
X